Local

15 localităţi implicate în exerciţiul de protecţie civilă

Dan Chiriac
2 aug 2017 615 vizualizări

La ora 10.36, la nivelul localităților implicate în scenariu s-au acționat sirenele pentru semnalul prealarmare aeriană u acesta a constat din 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde, în total 2 minute15 localități au participat miercuri, 2 august a.c., la un exercițiu care a vizat

testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Situația propusă a fost probabilitatea producerii unui atac aerian, iar în urma semnalului transmis de la I.S.U. Vrancea la ora 10.36, la nivelul localităților implicate în scenariu s-au acționat sirenele pentru semnalul prealarmare aeriană. Acesta a constat din 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde, în total 2 minute. Localitățile implicate au fost: Odobești, Jariștea, Golești, Milcov, Poiana Cristei, Cotești, Urechești, Gugești, Popești, Gura Caliței, Țifești, Cârligele, Câmpineanca, Vârteșcoiu și Broșteni. La 13 dintre acestea mijloacele de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă au funcționat la parametri normali, în una dintre localități s-au identificat intermitențe în transmiterea mesajelor verbale și sonore, iar la o alta sistemul nu a funcționat, autoritățile publice locale luând deja măsuri pentru remedierea deficiențelor apărute. Până la sfârșitul acestui an se vor desfășura periodic exerciții similare atât pentru stabilirea stării de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. ISU Vrancea va desfăşura lunar exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. În toate localităţile din judeţ vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale. „, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, spun pompierii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.