Local

Mielul de Pasti taiat dupa standarde europene

Gabriel Sava
26 apr 2005 701 vizualizări
Sacrificarea mieilor trebuie facuta in locuri autorizate

Cu mai putin de o saptamina inainte de sarbatorile pascale, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea a solicitat autoritatilor locale stabilirea unor puncte autorizate pentru sacrificarea mieilor. "Din discutiile pe care le-am purtat pina in prezent s-a convenit ca la Panciu punctul de taiere sa fie in spatele pietei agroalimentare, iar la Focsani, desi nu s-a luat o decizie finala, probabil ca sacrificarea se va putea face tot in apropiere de zona alimentara din Piata Moldovei", a declarat medicul veterinar Iulian Cucoli, purtator de cuvint al DSVSA. Chiar daca taierea mieilor de Pasti este o traditie, aceasta va trebui sa respecte toate normele de igiena sanitar veterinara in vigoare. Din acest motiv, inspectorii sanitar veterinari recomanda celor interesati in achizitia carnii de miel sa cumpere doar din locuri autorizate in acest sens. "A cumpara carne de la coltul strazii echivaleaza cu inconstienta. Ceea ce s-a sacrificat in conditii de igiena controlata poarta stampila medicului veterinar care a facut examenele obligatorii si poate fi consumat in conditii de maxima siguranta", ne-a asigurat purtatorul de cuvint al DSVSA. Chiar daca legislatia nu prevede o greutate de sacrificare standard, specialistii veterinari au apreciat ca o greutate optima in viu este de 12 kg, pentru circa 7 kg de carne. "Controalele pe care noi le-am intensificat in aceasta perioada au ca scop si depistarea de carne fetala, miei taiati la citeva zile dupa sacrificare", a adaugat Iulian Cucoli. In plus, daca animalul poarta stampila inspectiei sanitar veterinare, cumparatorii pot fi siguri ca nu au cumparat ciine in loc de miel.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.