Local

Atentie la ce puneti pe masa de Paste sau de Florii!

Ziarul de Vrancea
22 apr 2005 880 vizualizări
Mielul, ouale, vinul si cozonacul trebuie cumparate numai din locuri special amenajate sau din magazinele de profil. Reclamatii cu privire la calitatea produselor se fac la TELCONS 0800 080 999

Pentru ca Sfintele Sarbatori de Paste se apropie, Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor atrage atentia cumparatorilor vrinceni sa acorde o atentie deosebita produselor alimentare cumpara. In aceasta perioada, pietele si magazinele vor fi pline de carne de miel, oua, peste, cozonaci sau ciocolata, dar si de cumparatori. In galantare toate vor arata apetisant insa, dupa cum se stie, nu intotdeauna ceea ce arata bine este si de calitate. In acest sens, inspectorii ANPC avertizeaza ca vor efectua actiuni de control pentru prevenirea vinzarii de produse alterate. De asemenea, acestia recomanda consumatorilor sa cumpere produse alimentare numai din locuri special amenajate, care sa asigure conditii igienice de depozitare si distributie a marfii si care sa aiba autorizatie de functionare sanitar-veterinara. "Pentru Sarbatoarea de Florii ii sfatuim pe consumatori sa nu cumpere peste si produse din peste din locuri neautorizate, sa verifice daca acesta prezinta modificari de aspect, precum solzi care se desprind usor, corp acoperit cu mucus urit mirositor sau branhii de culoare cenusie sau bruna. De asemenea, vinul trebuie sa prezinte o culoare corespunzatoare sortimentului, sa fie limpede si fara impuritati in suspensie. Eticheta trebuie sa mentioneze categoria de calitate, indicatia geografica si tipul vinului in functie de continutul de zaharuri", au specificat reprezentantii ANPC. Pentru a se evita situatiile nedorite, care s-au petrecut in anii din urma, cind cei care au lasat pe ultima suta de metri cumparaturile, au achizitionat marfa stricata sau fara acte de provenienta, ANPC recomanda vrincenilor sa-si faca cumparaturile numai din locuri autorizate. "Recomandam consumatorilor sa cumpere carnea de miel numai din macelarii, magazine alimentare sau din locurile special amenajate in piete. Carnea trebuie sa aiba stampila de control sanitar-veterinar. Ouale trebuie sa fie depozitate in cofraje sau lazi, in spatii racoroase, la temperatura de maximum ^ 14 grade Celsius", se arata in informarea ANPC. Un alt semnal de alarma tras de inspectori este cel referitor la vopseaua de oua. Aceasta trebuie sa contina numai coloranti alimentari admisi de Ministerul Sanatatii, care nu dauneaza sanatatii si sa nu fie expirata. In cazul in care consumatorii sint nemultumiti de produsele alimentare cumparate, acestia se pot adresa Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea. De asemenea, ANPC pune la dispozitia cetatenilor care vor sa faca reclamatii cu privire la calitatea produselor cumparate urmatoarele numere de telefon: TELCONS 0800 080 999 (apel gratuit) si TELTURIST 021 9660. Aici pot fi reclamati agentii economici care nu respecta normele de igiena sanitar-veterinara sau care nu au acte de provenienta pentru marfa comercializata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.