Local

Seful SRI Vrancea: Am iesit la pensie din oficiu

Mihai Boicu
6 aug 2007 4215 vizualizări

Sectia Judeteana de Informatii Vrancea are un nou sef din 2 august, atunci cind col. Nicolae Serban a iesit la pensie la limita de virsta.

Col. Nicolae Serban a fost inlocuit de col. Costel Mateescu, fostul sef al Brigazii Antitero

Serban a condus SRI-ul local timp de 4 ani si 10 luni, iar locul sau a fost luat acum de col. Costel Mateescu, numit in functie la sfirsitul saptaminii trecute. Noul sef al SRI Vrancea are 41 de ani si a fost pina acum sef al Brigazii Antitero. "La noi functioneaza Legea 80/1995, potrivit careia la gradul de colonel limita maxima de virsta in grad este de 55 de ani. Eu am depasit cu putin aceasta virsta si am iesit la pensie din oficiu", ne-a spus fostul comandant al SRI Vrancea. Nicolae Serban si-a dorit sa continue activitatea in sistem, insa nu putea face acest lucru decit printr-o avansare care insa nu a mai venit. "Eu sint implinit ca am putut desfasura aceasta activitate ca ofiter de informatii timp de peste 23 de ani de zile si impreuna cu o echipa de valoare am reusit sa asiguram starea de normalitate privind siguranta nationala in Vrancea", ne-a spus col. (r) Serban. Acesta nu s-a hotarit ce va face in calitate de pensionar, dar vrea sa fie in continuare o persoana activa. "Ma simt tinar, nu ca la 55 de ani, si imi doresc sa mai fac ceva in sprijinul societatii, al urbei noastrei si cu sprijinul prietenilor, cunostintelor si oamenilor pe care ii cunosc foarte bine si cu cunostintele pe care le-am dobindit in timpul activitatii sper sa fiu de folos si sa ma simt util in continuare", a adaugat Nicolae Serban. Fostul sef al SRI Vrancea a fost numit in functie in septembrie 2002, in locul lt. col. Dumitru Radu, si a fost perceput ca un om al fostei puteri. Potrivit unor informatii din interiorul SRI, col. Dumitru Radu a fost invinovatit pentru ca din interiorul serviciului s-ar fi scurs informatii catre presa, care au dus la izbucnirea unui scandal in centrul caruia s-a aflat Marian Opris

an, presedintele Consiliului Judetean. Dupa aceea, Dumitru Radu a fost tras pe linie moarta, cu toate ca formal mai ocupa pozitia de adjunct al SRI Vrancea, si a iesit la pensie in scurt timp. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.