Local

Corina Dodoiu sa fie comandantul IPJ Vrancea

Mihai Boicu
12 apr 2005 2510 vizualizări
Aceasta spune ca vrea sa scoata la iveala "mizeriile" din Politie. Corina Dodoiu se asteapta ca IGP sa-i puna piedici la candidatura.

Sefia Politiei vrincene are un aspirant mai putin obisnuit. Este vorba de avocatul Corina Dodoiu, care s-a inscris la concursul pentru functia de inspector sef pe data de 6 aprilie, ultima zi in care s-au mai putut trimite dosare. Cu toate acestea, Biroul de Presa al IJP Vrancea nu a anuntat inscrierea avocatului. "La concursul pentru conducerea IPJ poate candida orice absolvent de drept, conform legislatiei la vedere si nu a celei pe care o vad cei din virful Politiei", a declarat Corina Dodoiu. Cunoscutul avocat focsanean asteapta acum raspunsul Inspectoratului General al Politiei Romane, care trebuie sa-i accepte sau sa-i respinga dosarul. "Citi politisti ati vazut mai destepti decit avocatii? De asta este politia asa cum este", a spus Corina Dodoiu. Aceasta nu are o parere prea buna despre politisti, cu care a avut de-a face in instanta mai bine de doua decenii. "Eu spun ca le-au turnat ceva in cerneala la absolvirea Academiei, pentru ca sint toti la fel, dupa acelasi tipar. Sint deformati profesional", a mai declarat avocatul. Corina Dodoiu nu-si pune nici o problema in privinta dificultatii concursului. "Nu se pune problema ca un politist sa ia concursul si eu nu. Problema este daca IGP se va comporta democratic sau nu", a adaugat Corina Dodoiu. Avocatul spune ca s-a incris la concurs "din spirit de competetie" si spera ca prin candidatura sa "sa scoata la iveala toata mizeria din Politie". Avind in vedere respingerea dosarului subcomisarului Cristian Virna, pentru ca nu avea vechime in functii de conducere, Corina Dodoiu se asteapta ca si dosarul sau sa fie respins. Aceasta spune insa ca legislatia e foarte clara si ca daca cei din Politie vor veni cu "inventii" vor avea de-a face cu ea. "Dumnealor au absolvit o singura facultate, aceea cu bidoane!", este de parere Corina Dodoiu. Aceasta a adus ca argument in sprijinul candidaturii sale faptul ca ambele profesii, si cea de politist si cea de avocat, au la baza studiile juridice, restul fiind "reziduuri". Corina Dodoiu este unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Baroul Vrancea, din care face parte din 1982, de la absolvirea facultatii de drept din cadrul Universitatii din Iasi. In perioada 1996-2000, Corina Dodoiu a fost prodecan al Baroului Vrancea. Ea a devenit cunoscuta si pentru procesele pe care le-a intentat mai multor institutii publice, inclusiv statului american, "in calitate de garant universal al drepturilor si libertatilor cetatenesti", in care cerea "un sistem legislativ clar si coerent care sa puna capat haosului si coruptie".

Uite candidatura ... nu e candidatura

- dosarul comisarului Tomita Pavaloiu a fost respins

Criteriile riguroase pentru participarea la concursul pentru functia

de inspector sef al IJP Vrancea a determinat pina acum eliminarea din cursa a doi candidati. Dupa ce dosarul subcomisarului Cristian Virna a fost respins, ieri, a fost anuntata si imposibilitatea comisarului Tomita Pavaloiu de a lua parte la concurs. Potrivit Inspectoratului General al Politiei, dosarul nu a fost admis pentru ca nu avea avizul Corpului National al Politistilor. Comisarul sef Gavril Iacob, seful CNP Vrancea, a spus ca aceasta a fost decizia

membrilor acestui birou. "De la noi, dosarul comisarului Tomita

Pavaloiu a plecat fara aviz. A fost analizata activitatea ofiterului din ultimii ani si s-a votat neacordarea acestui aviz. Tei dintre membri au votat impotriva, doi pentru si unul s-a abtinut", a declarat comisarul sef Gabriel Iacob. Tomita Pavaloiu a fost seful Politiei Odobesti si a mai participat in anul 2002 la concursul pentru sefia Serviciului Politiei Rutiere. In aceste conditii, singurul politist ramas in cursa este comisarul Viorel Serbanoiu, seful Biroului de Investigare a Fraudelor. Subcomisarul Cristian Virna a fost eliminat din cursa zilele trecute dupa ce, in urma unei reanalizari a dosarului, s-a constatat ca acesta nu avea cel putin doi ani vechime intr-o functie de conducere. "O sa-mi continui activitatea acolo unde sint in prezent. Pentru a putea participa trebuia sa am doi ani in functie de conducere. Eu am indeplinit astfel de functii in Kosovo, dar conditiile cerute prevad ca ofiterul trebuie sa indeplineasca functii de conducere in Romania", ne-a spus subcomisarul. Deocamdata IGP nu a stabilit data cind va avea loc concursul pentru ocuparea acestei functii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.