Local

Prefectul Ion Oprea cere capetele lui Duta si Calistru

Sebastian Oancea
11 apr 2005 776 vizualizări
Dupa ce l-a acuzat de incompetenta, directorul Ionel Duta ii vrea postul adjunctului sau, Doru Calistru. Prefectul l-a trimis "la plimbare prin judet", cerind demisia ambilor directori.

Prefectul Ion Oprea vrea demisiile directorilor Ionel Duta si Doru Calistru de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Dupa recentul scandal iscat in institutie, atunci cind directorul Ionel Duta a anulat sanctiunile aplicate de inspectorii din subordine la abatorul din comuna Homocea, precum si dupa declaratiile patronului abatorului, Constantin Pavel, care sustine ca i-a dat spaga directorului adjunct Doru Calistru, prefectul Ion Oprea a declarat ca ar fi timpul ca cei doi sa-si vada de meseria lor de baza, aceea de medic veterinar, la circumscriptii medicale veterinare, si sa lase sefia pentru altii, mai competenti. Pe scurt, dupa ce prefectul Ion Oprea i-a retras avizul de a mai fi director lui Ionel Duta, acesta declara ca daca prefectul ii va cere demisia si-o va da. Ionel Duta a fost acuzat de implicare in politic, mai exact in activitati de campanie pro - PSD si de racolare a oamenilor in partid. Si prefectul Ion Oprea se declara nemultumit de activitatea directorului Ionel Duta, fapt pentru care i-a retras acestuia avizul, care insa are doar un rol consultativ. La doua zile dupa ce subprefectul Manole Merchea cerea "asanarea" DSV, prefectul Ion Oprea a declarat ca nu va aproba cererea lui Duta de a fi "transferat" pe postul de director adjunct la aceeasi institutie. Ionel Duta a inaintat prefectului, vineri seara cererea de transfer pe postul de director adjunct, post ocupat la ora actuala de doctorul Doru Calistru, care nu se afla in relatii bune cu Ionel Duta. "Nu sint si nici nu voi fi de acord cu solicitarea domnului Duta de a fi mutat pe postul de director adjunct. Atit pentru domnul Duta cit si pentru domnul Calistru, consider ca este loc pentru fiecare ca si medici in circumscriptiile sanitar veterinare din judet", ne-a declarat, ieri, prefectul. Reamintim ca, in urma cu trei zile, Ionel Duta a anulat sanctiunile dispuse de catre inspectoriib sai la abatorul SC Luki Com Prod SRL Homocea, unul dintre motivele invocate fiind acela ca directorul adjunct Doru Calistru a comandat acel control, motivind anularea sanctiunilor aplicate abatorului, in urma carora acesta a fost inchis, prin faptul ca inspectorii nu aveau abilitatea de a face respectivul control. In realitate, se pare ca directorul Ionel Duta este bun prieten si coleg intr-ale politicii PSD cu patronul abatorului din Homocea, Constantin Pavel, pe care l-a protejat de controale in timpul fostei guvernari PSD. Din pacate, cu toate ca sabia lui Damocles, in cazul nostru cea a prefectului, sta deasupra capetelor celor doi directori, care se au ca soarecele cu pisica, nici unul dintre ei nu a putut fi contactat pentru a declara daca vor lua in serios ceea ce prefectul Ion Oprea a cerut: demisia!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.