Local

A inceput a doua etapa a recalcularii pensiilor

Sebastian Oancea
7 apr 2005 926 vizualizări
La Casa de Pensii au mai fost angajate inca 20 de persoane.

Recalcularea pensiilor se afla la cea de-a doua etapa. In prezent, Casa Judeteana de Pensii evalueaza dosarele prevazute in cea de-a doua etapa de recalculare a pensiilor, dosare ale pensionarilor cu drepturi stabilite in perioada 1981 - 1990, conform programarii facute de Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale. Din totalul de 12.828 de dosare prevazute in a doua etapa a de recalculare au fost evaluate un numar de 6.044 de dosare. Tot in aceasta a doua etapa, cea mai mare crestere a puncajului in urma evaluarii, pentru o pensie de urmas, este de 0,86 puncte, adica o crestere de 2,4 milioane de lei fata de pensia initiala. Plata sumelor rezultate in urma recalcularii pentru aceasta categorie de pensionari, se estimeaza ca se va face incepind cu luna iulie a acestui an. Celelalte etape precum si plata sumelor rezultate in urma recalcularii vor fi stabilite prin hotariri guvernamentale. Determinarea reala a punctajului mediu anual si cuantumul tuturor categoriilor de pensii se face prin verficarea documentatiei aflate in arhiva Casei de Pensii si in functie de anul iesirii la pensie. "Punctajul mediu anual determinat prin recalculare, precum si cuantumul pensiei se stabilesc prin decizia CJP Vrancea, care se comunica pensionarilor in termen de 15 zile de la emitere, impreuna impreuna cu elementele care au stat la baza stabilirii puntajului mediu anual. In situatiile in care in urma recalcularii punctajul mediu anual este mai mic decit punctajul mediu anual in plata, se vor mentine in plata drepturile de pensie cistigate", a precizat Coman Andrei, directorul CJP Vrancea. Acesta a mai specificat faptul ca procesul de recalculare, de la inceputul lui, a implicat angajarea unui numar de 40 de persoane la CJP Vrancea, cu contracte de munca pe perioada determinata. Ultimul concurs a avut loc marti, in urma acesuia fiind angajate un numar de 20 de persoane, pentru ca termenul scadent al procesului de evaluare a pensiilor sa fie respectat in conditiile date, dupa cum a specificat directorul Andrei Coman.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.