Local

Consilierii vor sedii de partide, nu biblioteci

Iulia Crețu
25 apr 2007 1092 vizualizări
Chiar daca societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA, a avut in intentie incredintarea pe o perioada de 10 ani catre Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" ocsani a Punctului Termic nr. 69 din cartierul SUD, in vederea amenajarii unui Centru de Informare Comunitara, propunerea a vazut "pas" din partea alesilor locali.

Consilierii nu prea vad a fi folositor un punct de informare in cel mai mare cartier al orasului, in schimb vorbesc, chiar daca si numai in gluma, de noi sedii de partide. Ca na, votul de la populatia indobitocita e mai tare decit o carte citita de elevii de gimnaziu. Inca din 2005, Biblioteca a anuntat criza de spatiu si a solicitat incredintarea fostei centrale termice de cartier, in vederea extinderii si diversificarii serviciilor,

prin infiintarea unui Centru de Informare Comunitara, precum si a unei Sali Multimedia, la care sa aiba acces toti abonatii institutiei. "Biblioteca se confrunta de ani de zile cu o dramatica lipsa de spatiu, generata de cauze juridice si de cresterea colectiilor dupa 1990. Institutia este interesata sa obtina orice spatiu disponibil si posibil de alocat in municipiul Focsani, in vederea asigurarii si continuarii serviciilor catre public, la standarde moderne. Aceasta incinta va fi amenajata si dotata corespunzator pe baza de proiecte suportate financiar de Biblioteca Judeteana", se arata in adresa Bibliotecii inaintata spre aprobare Consiliului Local. Din pacate, bibliotecarii vor fi nevoiti sa caute alte variante de spatiu sau sa astepte o schimbare de mentalitate de la alesi. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.