Local

Dosarul preotului de la Calieni, la Curtea Constitutionala

Cristi Irimia
25 apr 2007 1357 vizualizări
Partile civile din cauza sustin ca Lica Ion, care a omorit cu masina o batrina, vrea sa tergiverseze dosarul prin intermediul instantei

Fostul preot din satul Calieni - Vulturu, Lica Ion, caterisit intre timp de Episcopia Buzaului, a obtinut un repaus de citeva luni in dosarul in care este acuzat de uciderea din culpa a batrinei Sinica Suraianu, conducerea unui autovehicul cu o imbibatie de alcool in singe peste limita legala si parasirea locului accidentului. Judecatoria Focsani a decis sa suspende procesul pina cind Curtea Constitutionala se va pronunta asupra exceptiei de neconstitutionalitate invocata de aparatorul lui Lica Ion. Acesta sustine ca daca in cursul judecatii se descopera in sarcina inculpatului date cu privire la savirsirea unei alte fapte prevazute de legea penala, avind legatura cu infractiunea pentru care este trimis in judecata, procurorul poate cere extinderea procesului penal si in ceea ce priveste aceasta fapta. S-a si intimplat acest lucru, in urma cu trei termene, cind procurorii au solicitat instantei extinderea procesului penal pentru un alt articol din OUG referitoare la reglementarea circulatiei autovehiculelor pe drumurile publice. Este vorba de articolul 82, alin. 1, cu privire la consumul de alcool dupa producerea unui accident rutier. In legatura cu acest aspect, apararea lui Lica Ion a sustinut ca judecarea unui inculpat pentru o fapta (n. r. - cea prevazuta de art. 82, alin. 1) in legatura cu care nu s-a realizat urmarirea penala contravine prevederilor Constitutiei, in sensul ca cel in cauza nu a avut posibilitatea de a-si pregati apararea. Pe de alta parte, atit procurorii, cit si partile civile din dosar (n. r. - neamurile batrinei omorite de Lica Ion) sustin ca motivele invocate de inculpat sint menite doar pentru a tergiversa judecarea dosarului. "Inculpatul are posibilitatea sa solicite aminarea cauzei pentru pregatirea apararii, aceasta putindu-se efectua si in timpul procesului actual. Din acest motiv consideram ca nu se impune trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala", au sustinut partile civile inainte de sentinta. Ulterior, judecatoarea Daniela Matache a admis cererea formulata de Lica Ion si a decis trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala. Reamintim ca pe 31 ianuarie 2006, fostul preot a intrat cu masina intr-o batrina care se deplasa pe marginea drumului public, omorind-o. Lica Ion era baut si a parasit locul accidentului, intorcindu-se la crisma pentru a-si ineca amarul intr-o alta sticla. Probele biologice au dovedit ca alcoolemia fostului preot a fost de 1,65 grame la mie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.