Local

650 kilograme de bombe, distruse in poligon

Dan Chiriac
13 apr 2007 662 vizualizări
Pirotehnistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au distrus ieri jumatate din arsenalul de munitie descoperit in urma cu o saptamina la marginea Panciului.

Atunci, un cioban care-si plimba oile prin lunca Susitei a descoperit in apropierea cimitirului nemtesc un proiectil, iar cercetarile ulterioare, facute cu detectorul de metale, au mai scos la suprafata alte 121 de proiectile. Aceasta este cea mai mare captura de explozibil facuta in ultimii ani in Vrancea. Ieri, pirotehnistii au distrus doar jumatate din cantitatea uriasa de munitie aflata in depozit. "Am aruncat in aer 80 de proiectile de diferite calibre, in total 650 de kilograme. Pentru

detonare au fost folosite 30 de kilograme de explozibil si doua procedee, unul electric si unul clasic, pirotehnic. Pentru buna desfasurare a misiunii a fost oprita circulatia pe drumul Ciuslea - Doaga si a fost evacuata zona. Alte 80 de proiectile, care sint perforant-incendiare, necesita masuri speciale, distrugerea lor urmind a avea loc la o data ulterioara", a spus lt. col. Jenica Lazar, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.