Local

60 de zile pentru prinderea unui criminal

Dana Chiorescu
6 apr 2005 630 vizualizări
Pe lista crimelor cu autori necunoscuti a intrat recent un nou caz.

Pe lista crimelor cu autori necunoscuti a intrat recent un nou caz. Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea a trecut pe lista dosarelor cu AN si cazul paznicului omorit, in toamna trecuta, intr-o padure din comuna Brosteni. Nastase Tigaieru in virsta de 50 de ani a murit atunci in conditii misterioase. Pentru ca un dosar sa fie trecut in categoria celor cu autori necunoscuti, trebuie sa treaca 60 de zile de la data comiterii infractiunii fara ca autorul sa fie descoperit. Procurorii spun ca mai de instrumentat alte trei astfel de dosare. Cel mai vechi caz este din anul 1990, atunci cind Mitica Chieptene, din comuna Dumbraveni, a fost omorit, iar autorul faptei nu a gasit nici acum. O alta crima nerezolvata l-a avut ca victima pe Ion Coarca, din comuna Tanasoia, care in anii 90 a fost aruncat in Dunare, la Galati, iar corpul a fost gasit dupa citeva zile. Victima se ocupa cu schimbul valutar si avea asupra sa in jur de 10.000 de marci germane. De asemenea, un alt dosar nesolutionat care vizeaza infractiuni contra persoanei este celebrul caz "Grenada". Pe 6 noiembrie 2001, maiorul Nicolae Lupu, din cadrul IPJ Vrancea, a gasit sub capota masinii sale, un Opel Astra, o grenada defensiva de mina care a fost la un pas sa explodeze. Desi s-au facut multe speculatii si s-a pus chiar recompensa pe capul autorilor, politistii nu au reusit sa dovedeasca vinovatia celor suspectati ca au dorit eliminarea ofiterului. Potrivit celor declarate de prim procurorul Ioan Lefter, in primele trei luni ale acestui an, procurorii vrinceni au avut de solutionat cu peste 900 de cauze mai mult decit in aceasi perioada a anului trecut, in conditiile in care exista o lipsa de procurori in sistem. De asemenea, numarul dosarelor nesolutionate a crescut fata de prima parte a anului 2004. Totusi, numarul infractiunilor cu violenta a ramas constant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.