Local

In cautarea padurilor disparute

Gabriel Sava
6 apr 2005 722 vizualizări
La sfirsitul acestei saptamini, inspectorii Regiei Nationale a Padurilor Romsilva urmeaza sa incheie controlul de teren efectuat in Vrancea.

La sfirsitul acestei saptamini, inspectorii Regiei Nationale a Padurilor Romsilva urmeaza sa incheie controlul de teren efectuat in Vrancea. "Aceasta actiune va fi finalizata cel mai probabil joi sau vineri, urmind ca raportul si concluziile sa fie prezentate de reprezentantii Romsilva", a declarat Laurentiu Dumitrache, directorul Directiei Silvice Focsani. Actiunea a urmarit identificarea concreta in teren a suprafetelor de padure din proprietatea statului, verificarea studiilor de amenajament si verificarea taierilor efectuate de diferite firme in anii trecuti. Pentru a putea efectua in timp util acest control, Romsilva a apelat la serviciile a peste 80 de silvicultori de la directiile dilvice din mai multe judete. Conform raportului initial intocmit in februarie de Corpul de Control al ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, suprafete de paduri din mai multe localitati au fost exploatate fara a fi respectate reglementarile in vigoare. Mentionam ca cea mai mare parte a neregulilor a fost identificata scriptic, urmind ca cercetarile din teren sa dea dimensiunea concreta a neregulilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.