Local

Avansarea comisarului Virgil Cristian a fost corecta

Dan Chiriac
6 apr 2005 970 vizualizări
Acesta este rezultatul anchetei efectuate de doi ofiteri de la IGP.

Ofiterii din cadrul Corpului de Control al IGP au dat verdictul in cazul avansarii comisarului Virgil Cristian la gradul de comisar sef. Dupa o saptamina de verificari, cei doi ofiteri inspectori au stabilit ca avansarea ofiterului la gradul de comisar sef a fost facuta pe merit, intrucit sanctiunea a venit dupa expirarea perioadei de evaluare profesionala. Dupa ce Virgil Cristian a fost implicat, vara trecuta, in accidentul rutier soldat cu moartea unui biciclist, conducerea IPJ Vrancea l-a mustrat in scris pe ofiter, pe data de 15 decembrie 2004, pentru incalcarea Codului Deontologic, dat fiind ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice. "Aceasta sanctiune nu a fost luata in calcul la evaluarea desfasurata la finele anului 2004, intrucit, in conformitate cu dispozitiile interne privind managementul resurselor umane, aceasta activitate se realizeaza pentru perioada cuprinsa intre data de 1 decembrie anterior evaluarii si data similara a anului in curs. în acest fel, activitatea desfasurata de comisarul sef de politie Virgil Cristian, in anul 2004, a fost apreciata cu calificativul «foarte bine», cu respectarea prevederilor legale in vigoare", se arata in comunicatul de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane. Fortat de imprejurari, ofiterul de politie si-a retras candidatura pentru functia de inspector sef al IJP Vrancea, desi sustinuse prima parte a concursului si, potrivit unor surse din politie, avea sanse de reusita. Desi rezultatele cercetarilor sint acum in favoarea comisarului sef Virgil Cristian, acesta nu mai doreste sa participe la concurs. "Nu voi mai participa la acest concurs. Intentia mea a fost bazata pe chestiuni obiective. Deocamdata, ramin doar ofiter specialist in cadrul Serviciului Ordine Publica. Sint multumit ca, dupa indelungi cercetari, a iesit adevarul la iveala, dar si faptul ca avansarea mea a fost corecta", a declarat proaspatul comisar sef Virgil Cristian.

Inca un pretendet la sefia politiei

La concursul pentru sefia politiei, alaturi de subcomisarul Cristian Virna, s-a inscris si subcomisarul Viorel Serbanoiu, seful Serviciului Economic, din cadrul IPJ Vrancea. Nu este exclus sa mai apara si alte nume, dat fiind ca inscrierile pentru participarea la concursul pentru ocuparea postului de inspector sef al IPJ Vrancea se vor incheia miine. Pina in acest moment, IGP nu a stabilit data la care se va desfasura concursul. Biroul de Presa al IJP Vrancea nu a dorit sa ne ofere informatii despre noul inscris motivind ca cei doi trebuie lasati sa se pregateasca in liniste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.