Local

O scrisoare pierduta pune pe jar Ambulanta

Ziarul de Vrancea
6 apr 2005 852 vizualizări
Intrucit nu i-a gasit pe procurorii anticoruptie, postasul a adus misiva la Serviciul Judetean de Ambulanta. Aceasta vizeaza concursul pentru postul de medic director.

O scrisoare anonima adresata Parchetului National Anticoruptie, in care se reclama presupuse legaturi intre doctorii Mircea Stoienoiu si Constantin Buza, seful Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a sosit ieri pe adresa Serviciului Judetean de Ambulanta, intrucit postasii nu au gasit procurori anticoruptie in judetul nostru. Si asta pentru ca Ambulanta Vrancea figura la rubrica expeditor si se presupune ca este scrisa de cineva din interior. Cele citeva rinduri ale scrisorii, care contin amanunte "picante" despre perioada cit doctorul Mircea Stoenoiu a fost la conducere, au primit chiar si un numar de inregistrare la secretariatul SAJ Vrancea. Parchetul a respins aceasta scrisoare pe motiv ca nu exista PNA in judetul nostru. Rugamintea din scrisoare, aceea de a monitoriza concursul care a avut loc pentru functia de medic director al Ambulantei, pare a fi una colectiva, dar nimeni nu si-o asuma. "Nu sintem indrazneti, nici impertinenti daca am recurs la aceasta cale, sintem doar disperati. (...) Aduceti pe oricare altul in functia de director, numai lasati-ne sa traim!", se arata in misiva. Secretul scrisorii pare a fi faptul ca doctorii Nicolae Varasciuc si Mircea Stoenoiu au avut cinci incercari nereusite de a sustine un examen care sa le confere functia de director al Serviciului Judetean de Ambulanta, iar situatia nu pare nici acum in pragul rezolvarii. Dupa cum se stie, joi, dupa ce l-a anuntat cistigator pe doctorul Nicolae Varasciuc, Directia de Sanatate Publica a admis contestatia facuta de Mircea Stoienoiu si a decis sa-l cheme si pe acesta la interviu, dupa ce il declarase respins. Potrivit directorului executiv al DSP Vrancea, Vasile Costin, in urma contestatiei "s-a acordat un punct din oficiu la proba scrisa si la interviu, ambilor candidati", fapt de natura sa modifice ierarhia. Mircea Stoienoiu, fostul director al unitatii, a fost programat joi la interviu, iar ordinea reusitei va fi stabilita abia dupa aceasta proba. Reporterii nostri au incercat sa-l contacteze pe Mircea Stoienoiu, dar acesta nu a dorit sa faca nici un comentariu pina la finalizarea concursului. Cit priveste pozitia lui Nicolae Varasciuc, acesta se declara obosit si suspecteaza pozitia adoptata de Directia de Sanatate Publica dupa sustinerea concursului in care el a iesit invingator. "Eu nu tin la functie, insa vreau sa fie corecta ocuparea acestui post. Daca voi fi nedreptatit, ma voi adresa justitiei", a declarat Nicolae Varasciuc, directorul interimar al Ambulantei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.