Local

Ziua Jandarmeriei sarbatorita cu grade si teatru

Iulia Crețu
4 apr 2007 913 vizualizări
Actorii focsaneni au felicitat Jandarmeria cu o serie de momente umoristice semnate Ion Pribeagu

Inspectoratul de Jandarmi Judetean a fost ieri in sarbatoare, la 3 aprilie 1850, acum 157 de ani, infiintindu-se institutia care apara ordinea, legea si promoveaza siguranta pentru cetateni. Momentul festiv a fost prefatat de prezentarea unor exercitii demonstrative e catre luptatorii din cadrul Detasamentului Mobil de Jandarmi Focsani. Dupa ce si-au demonstrat forta si spiritul combativ, jandarmii au participat la Casa Armatei la un simpozion pasnic, la care s-au alaturat reprezentanti ai administratiei locale si numerosi sefi de institutii. Pentru rezultate foarte bune obtinute in activitatea profesionala, indeplinirea misiunilor si a sarcinilor incredintate, au fost inaintati in gradul urmator mai multi purtatori ai uniformei albastre: mr. Paul Modreanu, in gradul de lt. col., plutonierii majori Florinel Pintilie si Ion Zaharia, in gradul de plutonieri adjutanti, si sergentii majori Dumitru Dumbrava si Petrica Mihai, in gradul de plutonieri. Dupa ce o parte din colegii jandarmi au fost avansati in grad, de ziua lor, oamenii in uniforme si-au premiat si cei mai buni competitori la intrecerile sportive. O surpriza pentru oamenii in uniforme a reprezentat-o mini-sceneta actorilor de la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". Oamenii "Thaliei" au avut dublu motiv de sarbatoare ieri, cind a fost celebrat si umoristul Ion Pribeagu. Actorii i-au amuzat pe cei prezenti cu povestioare despre jandarmii de alta data. Tot ieri, "tragatorii de elita" ai mass - media au fost premiati de catre lt. col. Daniel Catrangiu, inspectorul sef al Jandarmeriei, pentru prestatia laudabila de la "Cupa Presei la Tir". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.