Local

Alex si Morris... batrinii nostri de zi cu zi

Cristi Irimia
27 mar 2007 1891 vizualizări
Stefan Iordache si Mitica Popescu au fost aplaudati de spectatori inlacrimati

Scena focsaneana a gazduit aseara doua nume mari ale teatrului romanesc: Stefan Iordache si Mitica Popescu. "Alex" si "Morris", colegi de camera intr-un azil de batrini, au avut-o alaturi pe Rose (Dana Dembinski), o infirmiera care reuseste sa "coloreze" viata celor doi barbati. Alex aproape ca vorbeste fara incetare, insa o face cu haz de fiecare data. Imaginatia sa nu are limite, cita vreme ajunge sa inventeze ca fiul sau (n. r. - mort la nastere) ii trimite scrisori la azil. Face totul, insa, din a-si crea iluzia ca nu l-a pierdut pe cel plecat dintre cei vii. Astfel, puterea sa de autosugestie ii ofera mare parte din energia necesara ultimilor ani ai existentei. De partea cealalta, Morris reprezinta calmul intruchipat, un personaj ce reuseste sa-i schimbe viata in bine colegului sau de

azil. Hazul perfect al piesei se regaseste in momentele in care cei doi joaca un fel de carti "pe boala". Ei isi impart cartoanele pe care si-au scris bolile avute in cei aproape 80 de ani si daca unul n-a suferit de boala avuta de celalalt cistiga "potul" (n. r. - un pahar de iaurt). Replicile spumoase n-au lipsit, plina de har si, deopotriva, intelepciune, fiind si cea in care Alex isi numara dintii in oglinda, la care Rose intervine: "Ce te obosesti?? Oricum nu sint ai tai!". Finalul spectacolului i-a gasit pe multi dintre spectatori cu lacrimi in ochi. Jucata pentru prima oara in Romania in 2004, piesa a fost scrisa de Michael Elkin si regizata de Gelu Colceag. Tot in 2004, Stefan Iordache si Mitica Popescu au jucat pe aceeasi scena, dupa 27 de ani de la precedenta lor intilnire comuna in fata spectatorilor. (Cristi IRIMIA)


Ce vedem astazi si miine


Astazi, de la ora 19.00, la Sala Teatru se va juca "Badaranii", o comedie de Carlo Goldoni prezentata de actorii Teatrului Municipal Focsani. Miine este ziua copiilor la Sala Ateneu. Astfel, de la ora 11.00, Universitatea de Arte Iasi va prezenta "Lizuca si Patrocle", dupa Mihail Sadoveanu, pentru ca de la ora 17.00 sa se joace "Somnoroasa aventura" de Teodor Mazilu. Miine seara, de la ora 18.30, la Sala Teatru se poate vedea "Cum gindeste Amy", de David Hare, in interpretarea Teatrului Mic din Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.