Local

Sora Rosalba, calugarita care a plins in fata Papei

Silvia Vrînceanu Nichita
5 apr 2005 744 vizualizări
Surorile catolice din Focsani cred ca Papa Ioan Paul al II-lea "va face mai mult pentru noi din cer"

Putini sint vrincenii care se pot lauda ca l-au cunoscut personal pe Papa Ioan Paul al II-lea, omul care a marcat umanitatea si care a sfirsit demn in urma cu doua zile. Sora Rosalba, membra a Congregatiei Surorilor de Caritate "Don Francesco Paolo Gravina" din Italia, se afla de patru ani la Focsani, unde conduce un centru in care sint educati 50 de copii din toate categoriile sociale. Sora Rosalba l-a cunoscut pe Papa Ioan Paul al II-lea in urma cu citiva ani, in cadrul unei ceremonii speciale, cind a primit binecuvintarea pentru misiunea desfasurata in Romania si coroana de rozariu, siragul de margele cu ajutorul carora credinciosii isi numara rugaciunile. "Am asistat la liturghie din capela de la Vatican, din apartamentul Papei si, dupa liturghie, Sfintul Parinte ne-a primit in sala Clementina, unde ne-a binecuvintat si ne-a aratat bucuria de a ne intilni. De copil doream sa-l intilnesc, a fost cea mai mare dorinta a mea. Pe Sfintul Parinte il vedeam ca pe un tata si m-am rugat mereu la Dumnezeu sa-mi dea aceasta bucurie. Papa m-a intrebat de ce pling si i-am spus ca Dumnezeu mi-a implinit cea mai mare dorinta a vietii. Mi-a facut insemnul crucii pe frunte si mi-a dat bunecuvintare pentru ca misiunea din Romania sa dea roade, sa fie benefica. A fost cel mai pretios moment din viata mea! Papa citea in sufletul omului, cu ochii lui luminosi, penetranti ... El a schimbat ideea de om in bine, a schimbat politica lumii, a schimbat ideea de biserica. Cu toate ca sint milioane de persoane care nu cred in biserica catolica, au crezut din tot sufletul in el. Papa a fost un om carismatic, irepetabil, vorbea cu inima, blind, hotarit. Cuvintul sau iti intra direct in inima. Am plins mult in aceste zile ... Acum, Papa ne sfatuieste din cer si sint convinsa ca va face mai mult pentru noi de acolo", ne-a spus emotionata Sora Rosalba. Si prichindeii de care au grija cele patru surori catolice de caritate din Focsani au izbucnit in lacrimi cind au aflat ca "Papa s-a ridicat la Doamne-Doamne".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.