Local

Miine noapte se trece la ora de vara

Camelia Stănilă
22 mar 2007 889 vizualizări
Rutina de zi cu zi va fi data putin peste cap, miine noapte, cind se trece la ora oficiala de vara.

In noaptea de 24/25 martie, ceasurile vor fi date inainte, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel ca ziua de

duminica va avea doar 23 de ore. In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. In prezent, ora de vara se aplica, in fiecare an, intre ultima duminica din martie si ultima duminica din octombrie. Schimbarea nu va afecta circulatia trenurilor de calatori. Acestea vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pina in noaptea de 24/25 martie 2007 ora .00, care devine ora 4.00. Dupa aceasta ora (4.00), trenurile vor pleca respectind ora oficiala de vara. Doar garniturile aflate in

circulatie intre 3.01 si 4.00 (ora de iarna), vor circula cu intirziere. Pentru aceste trenuri se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intirzieri, dupa cum au precizat oficialii Ministerului Transporturilor. Avind in vedere ca si in tarile vecine trecerea se face in aceeasi zi de duminica 25 martie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare. Pentru orice eventualitate, calatorii sint rugati sa ceara informatii suplimentare din statiile si agentiile CFR, inainte de a porni la drum. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.