Local

Incendiul de la Fitionesti, provocat de o tigara

Dana Lepadat
21 mar 2007 1150 vizualizări
I nterventia a fost dificila, insa pagubele nu au fost foarte mari

Flacarile care s-au intins pe 200 de hectare de vegetatie din comuna Fitionesti in urma cu doua zile au fost provocate de o tigara aruncata de un fumator neglijent. In incendiu a ars vegetatia uscata de pe teren si o portiune din litiera (frunzisul- n.r.) din padure, fara ca flacarile sa afecteze stejarii. "In incendiu nu au ars copaci, asa cum s-au vehiculat informatii la momentul respectiv, ci a luat foc doar vegetatia uscata pe o suprafata de 100 de ha si frunzisul din padure, cu citeva cioate, tot pe o suprafata de 100 dehectare", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, col. Jenica Lazar. Acesta a precizat ca pagubele nu au fost foarte mari, insa interventia a fost extrem de dificila. Primarul comunei Fitionesti, Gheorghe Diaconu, cel care a furnizat datele eronate presei, si-a rectificat pozitia spunind ca, intr-adevar, dupa verificarile de ieri, au fost afectati doar citiva copaci cu radacinile uscate, iar restul suprafetei incendiate

continea doar frunze, cioate si vegetatie uscata. Nici ieri pompierii vrinceni nu au avut liniste, deoarece incendiile s-au tinut lant, de vina fiind tot neglijenta oamenilor. Pompierii au intervenit pentru a stinge patru incendii la vegetatie uscata pe soseaua de centura a municipiului Focsani, in Marasesti, Dumbraveni si Panciu. Suprafata totala incendiata este de aproximativ 350 de metri pastrati, iar cauza incendiilor au fost gunoaiele arse pentru curatenia de primavara, lasate nesupravegheate. (D. LEPADAT)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.