Local

Factura rusinii a fost plătită de democrati

Valentin Muscă
5 apr 2005 661 vizualizări
Cazarea artistilor a fost platita de senatorul Jan Vraciu.

într-un articol publicat pe 28 martie, sub titlul "Factura rusinii", Ziarul de Vrancea a prezentat istoria unei seri exceptionale datorate Teatrului National de Operetă "Ion Dacian" din Bucuresti, care a oferit doua spectacole la Focsani. Polemica intre cele două tabere ale politichiei locale - Alianta D.A. si PSD - a reusit să puna intr-o lumina nefavorabila acea seară de binefacere. Polemica

s-a născut dintr-o lipsă de comunicare a celor implicati in organizarea evenimentelor de la Teatrul Municipal si de la Hotelul Unirea. Pe de o parte, actorul Sorin Francu, directorul Teatrului "Mr. Gh. Pastia", pe de altă parte Paraschiv Usturoi, consilierul Directiei pentru Cultură, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea si unul dintre organizatorii neoficiali ai "Balului Operetei". Nu este o noutate că, cei doi apartin, politic, unor ideologii diferite. Problema este că, pe malurile Milcovului, dialogul se face prin denigrarea persoanelor si nu prin mijloacele decente ale lumii civilizate, stabilite de mai bine de un secol undeva la Oxford. în articolul respectiv am prezentat derularea seratei si opiniile celor doi responsabili culturali locali, care nu isi asumau plata facturii in calitate de gazde. Analizind articolul, nu rezultă că artistii bucuresteni au "dat teapă" hotelului, ci doar ca organizatorii nu-si asumau intreaga vizita. Credeam că era o lipsă de comunicare intre cele două institutii si nu o răfuială, in care părtile găsiseră incă un prilej pentru a-si arăta muschii. Din acest motiv nu am cerut un punct de vedere oficial conducerii Teatrului National de Operetă, dat fiind ca artistii erau invitati si nu organizatori. Ca si gresita perceptie pe care un anumit ziar local a dat-o prezentării noastre. Si de această dată refuzăm să intrăm in polemică si sperăm că, cel putin, domeiul sensibil al culturii să nu mai dea ocazii pentru polemici inutile. Pină la urmă factura a fost achitată vineri, 1 aprilie, de senatorul Jan Vraciu si alti membrii ai conducerii PD Vrancea. "Deoarece nu am putut participa la evenimentul de la Hotelul Unirea, acest gest este contributia noastră la seara de binefacere", a declarat senatorul Jan Vraciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.