Local

Incendiu de proportii la Licomar

Ziarul de Vrancea
15 mar 2007 1427 vizualizări
Depozitul de pe strada 1 Decembrie a fost cuprins de flacari aseara u peste jumatate din marfa, in special produse alcoolice si alimentare, a fost mistuita in incendiu

Linistea serii de ieri a fost "sparta" de un incendiu de proportii care a izbucnit in incinta depozitului firmei Licomar Com SRL Focsani, din strada 1 Decembrie. "Eram in vulcanizare si, atunci cind am iesit afara, flacarile erau deja sus", a declarat Nicolae Munteanu, patronul vulcanizarii invecinate. Flacarile care au cuprins depozitul de baturi alcoolice au fost observate in jurul orei 21.00 de vecini, care au anuntat pompierii. Patru autospeciale au intervenit de urgenta la fata locului, sub comanda colonelului Titi Dochia. Flacarile s-au extins rapid in incinta, find favorizate de produsele combustibile depozite acolo. Deoarece exista pericolul ca incendiul sa se extinda si la cladirile din apropiere, pompierii au inchis o parte din str. 1 Decembrie. In momentul interventiei acestora, flacarile se ridicasera la o inaltime de trei metri deasupra acoperisului. "Am intimpinat probleme, pentru ca era un spatiu inchis, iar prezenta gazelor toxice si temparatura ridicata a facut dificila interventia", ne-a declarat col. Titi Dochia. Fumul inecacios a umplut o buna parte din oras. Flacarile amenintau sa cuprinda si vulcanizarea din vecinatate, insa cladirea a fost protejata de planseul de beton care tinea loc de acoperis. Pompierii au reusit sa stinga incendiul dupa circa o ora si jumatate de lupta cu flacarile. "A ars cam 50% din marfa care era in depozit. Flacarile s-au propagat datorita materialelor combustibile care erau depozitate acolo. Cladirea nu a fost distrusa, doar afectata", a precizat col. Titi Dochia. Pompierii nu au reusit aseara sa stabileasca cauza incendiului din cauza intunericului. "Astazi urmeaza sa vedem care a fost cauza, singurul lucru pe care il stim sigur este ca a izbucnit din depozitul Licomar", a adaugat Dochia. Depozitul avea o suprafata de circa 230 de metri patrati La locului ncendiului a sositsi patronul societatii, Gigi Chetreanu. "Eram undeva in Sud cind am primit un telefon ca a izbunit un incendiu la depozit. Inauntru aveam in special baturi alcoolice si produse alimentare. Nu stiu care este valoarea pagubelor pentru ca nu am putut intra inauntru. Miine (azi- n.r.) o sa vad daca a mai ramas ceva. Eram asigurat, pentru ca in privinta asta este o practica mai veche de-a mea", ne- a spus Gigi Chetreanu, unul dintre proprietarii depozitului. (D. LEPADAT, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.