Local

Gasit portofel plin cu bani, caut proprietar!

Ziarul de Vrancea
13 mar 2007 5902 vizualizări
Doua portofele doldora cu bani isi asteapta proprietarii la Politie, dupa ce au fost gasite pe strada. Un gest care i-a impresionat pe politisti a fost facut de Gheorghe Ene, un sofer de cursa lunga din Giurgiu, care a gasit o borseta plina de bani in Bariera Marasesti sia predat-o personal la politie. Un alt portofel plin cu bani a fost gasit la Panciu. Dovada de cinste au dat si doi batrini din Nistoresti care au gasit pe strada un alt portofel. Cu asemenea oameni, politistii vor reinfiinta birourile de obiecte gasite.

In decurs de citeva zile, la sediul IJP Vrancea au ajuns doua portofele continind sume importante de bani, ai caror proprietari nu se cunosc inca pentru ca in interior nu s-a gasit nici un act de identitate. Pe 8 Martie, la ofiterul de serviciu de la Politia Focsani s-a prezentat Gheorghe Ene, de 46 de ani, din orasul Bolintin Vale, judetul Giurgiu, care a predat un portofel ticsit cu citeva mii de lei grei. "Barbatul a declarat ca este angajatul unei societati de transport si, periodic, efectueaza curse spre Iasi. Pe 31 ianuarie 2007, in jurul orelor 17.00-18.00, deplasindu-se spre Iasi, la

intersectia drumului E85 cu str. Cuza-Voda din Focsani, in sensul giratoriu, in lumina farurilor a vazut, pe carosabil, o borseta. A oprit si a gasit in interior o mare suma de bani. Nu a predat la Politie borseta pina in ziua respectiva, intrucit nu a mai avut cursa spre Iasi, insa a facut acest lucru cu prima ocazie", a detaliat purtatorul de cuvint al Politiei, comisarul Mariana Apostol. Gestul i-a impresionat pe politisti, care nu s-au mai confruntat cu un "asemenea monument de cinste" de mai multi ani. Aceasta cu atit mai mult cu cit, in conditii normale, omul ar fi fost destul de greu de identificat, avind in vedere ca pe soseaua E85 trece o masina la citeva secunde. "In mod normal, prima intentie a unui om este sa spuna ca i-a pus Dumnezeu mina in cap. Ei bine, eu nu am spus asa! Este o suma prea mare de bani ca sa fie pastrata. Chiar daca era un om de afaceri sau un om de rind, ca si mine, care poate vinduse ceva pentru a cumpara altceva, merita sa-si primeasca banii inapoi. Este important pentru mine ca politistii sa cotrobaie putin pentru gasirea proprietarului", ne-a spus Gheorghe Ene, sofer de cursa lunga, care se afla ieri in Bucuresti. Barbatul crede ca daca nu ar fi oprit el sa ia borseta, cu siguranta ar fi incaput "pe mina fetelor care stateau linga statia peco", in cautare de clienti. Gheorghe Ene, alintat de prieteni Gogu, este casatorit si are doi copii, o fata de 20 de ani si un fiu de 17 ani, si traieste din salariu. "Sint conducator auto de meserie si asta spune tot!", ne-a spus el. Omul are si un regret, anume ca nu a putut aduce banii mai repede la Focsani. "Imi pare rau ca nu am putut sa predau borseta mai repede, dar nu am mai avut cursa la Focsani", ne-a mai spus Gheorghe Ene. Acesta nu a cerut nimic in schimbul gestului sau, cerind doar sa fie anuntat in momentul in care proprietarul intra in posesia banilor. In cazul in care omul nu va fi gasit, Gheorghe Ene ar prefera ca banii sa mearga la un orfelinat.


Adolescenta cheltuitoare la Panciu


Daca barbatul din Giurgiu a facut cu adevarat o fapta buna, politistii vrinceni s-au confruntat zilele trecute si cu reversul medaliei. Potrivit Biroului de Presa al IJP Vrancea, politistii panceni au identificat "prin mijloace specifice" o adolescenta de 17 ani, E. C. din Panciu, care a gasit pe strada un portmoneu care continea citeva mii de lei si si l-a insusit. "Minora cheltuise deja niste bani cind a fost identificata, insa diferenta si portmoneul au fost recuperate si se afla la sediul Politiei Panciu, asteptindu-si proprietarul. Intrucit fata nu a anuntat imediat Politia ca a gasit un bun care nu-i apartine, i s-a intocmit dosar penal", a precizat comisarul Mariana Apostol. Oamenii legii spun ca in portofele nu exista documente de identitate, insa proprietarii pot fi identificati fara dubii pe baza unor indicii indirecte pe care nu le-au dat insa publicitatii. Pentru a evita sa fie trasi pe sfoara, oamenii legii nu au facut publica nici suma exacta de bani aflati in cele doua portofele."Daca cineva se regaseste in situatiile prezentate mai sus este asteptat deindata la Politie pentru a face dovada proprietatii si a-si ridica banii", au precizat politistii vrinceni. Cum au trecut citeva zile de la predarea celor doua portofele doldora de bani si acestea nu au fost inca revendicate de nimeni, se presupune ca proprietarii se aflau in trecere prin Vrancea. (Silvia VRINCEANU)


Banii cheltuiti, portofelul aruncat


Cele doua cazuri date publicitatii de politia vrinceana vin la doua zile dupa ce doi batrini din comuna Nistoresti au gasit in apropierea unui magazin din comuna un portofel ce ii apartinea unui brailean. Pensionarii sint membri ai ansamblului folcloric "Fluerasii" din Nistoresti si au predat bunul gasit sefului de post, care l-a rindul sau l-a anuntat pe Marian Damian, barbatul din Braila care si-a pierdut portofelul. Si anul trecut, Marian Gheorghe, care lucreaza ca asistent - inspector la Cabinetul de Igiena din statia CFR Focsani, a gasit in Saptamina Mare un portofel plin cu bani in apropierea unuia dintre liceele din Focsani si l-a predat la Politiei. Gestul acestora, putin iesit din comun pentru unii, ar justifica reinfiintarea birourilor de obiecte gasite, existente inainte de 1989. In general, gasitorii se bucura ca au niste bani de cheltuiala pentru o seara sau doua, fara sa se gindeasca ca se pot alege cu dosar penal daca sint descoperiti de politisti, desi sansele sint cam mici. Este si cazul tinerei din Panciu, care s-a bucurat de banii gasiti si acum este nevoita sa dea declaratii in fata politistilor si procurorilor. Anual, mii de portofele sint furate sau sint pierdute, dar foarte putine mai sint gasite ulterior de proprietari. In general, cei care le gasesc iau banii si cardurile, eventual si unele acte, dupa care arunca portofelul la gunoi sau pe strada, pentru a fi gasit de alti trecatori si dus, eventual, la sectia de politie. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.