Local

Dispar crucile din cimitirele Focsaniului

Silvia Vrînceanu Nichita
12 mar 2007 813 vizualizări
Dezvaluirea a fost facuta de decanul consilierilor locali, Sandu Paroiu, si confirmata de sefii Directiei de Dezvoltare Servicii Publice, care are in adminsitrare cele patru cimitire ale orasului

Din cele patru cimitire ale Focsaniului dispar cruci care ajung sa fie vindute la centrele de colectare a fierului vechi. Dezvaluirea a fost facuta in ultima sedinta a Consiliului Local Focsani de catre decanul de virsta a consilierilor, Sandu Paroiu, care a cerut Primariei intarirea pazei din cimitire pentru ca mormintele sa nu mai fie jefuite. Social-democratul Sandu Paroiu a atras atentia ca din cimitire dispar crucile si in special imprejmuirile din metal, care sint vindute apoi la fier vechi de catre saracii care profita de paza slaba a acestor obiective uitate de municipalitate. "Am constatat personal ca au inceput sa dispara din ce an ce mai multe cruci din cimitire. Concetatenii nostri mai bruneti iau crucile din cimitire si le valorifica la fier vechi. Cred ca daca personalul de la Administratia Cimitirelor ar fi mai bine platit nu s-ar intimpla asemenea furturi, pentru ca paznicii ar fi mai vigilenti", a declarat consilieriul Sandu Paroiu. Cea mai grava situatie se inregistreaza la Cimitirul Nordic, cel mai mare din municipiu, unde exista doar un singur paznic de zi si doi de noapte. Deja, paznicilor li s-a oprit din salariu contravaloarea bunurilor disparute in urma reclamatiei depusa de apartinatorii unui decedat. Filipache Sarbu, directorul Directiei de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primariei Focsani, care are in grija de cimitirele orasului, a declarat ca s-a inceput repararea gardurilor care facilitau astfel de fapte strigatoare la cer. "Am avut citeva incidente de acest fel. Au venit cu carutele, au incarcat si au fugit. Au furat si din cimitirul de la Cimpineanca si din Cimitirul Sudic. Pe ei ii interesa metalul", ne-a declarat Filipache Sarbu. Directorul spune ca are in vedere si rezolvarea problemei iluminatului public in cimitire pentru ca hotii actioneaza mai bine la adapostul intunericului. Angajatii de la Administratia Cimitirelor au facut apel la constiinta celor dispusi sa smulga crucile de lacapatiiul mortilor. «Saracia e mare, iar la centrele de colectare se primesc si bombe, daramite cruci!», este de parere consilierul Sandu Paroiu, care crede ca rezolvarea problemei tine de municipalitate. Consilierul a cerut primariei sa aiba mai multa grija de cimitire, dat fiind ca in bugetul local pe anul in curs nu s-au prevazut sume suplimentare la acest capitol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.