Local

O mare pierdere pentru umanitate!

Dana Chiorescu
4 apr 2005 585 vizualizări
Simbata seara, Vatican TV a facut anuntul oficial al încetarii din viata a Papei Ioan Paul al II-lea. Decesul Sfăntului Parinte a avut loc în jurul orei 22,37, ora Romăniei, dupa doua zile de agonie în care a fost vegheat în piata San Pietro de circa 30.000 de credinciosi. în virsta de 84 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea a fost unul dintre cei mai longevivi suverani Pontif din istorie. Vestea ca Papa Ioan Paul al II-lea a încetat din viata a fost anuntata imediat zecilor de mii de credinciosi din Piata San Pietro si prin intermediul televiziunilor, credinciosilor din lumea intreaga. Cum au primit focsanenii vestea trecerii in eternitate a Papei, puteti afla din sondajul urmator.

Oana Stan, 34 de ani, asistent, Focsani

"Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un om extraordinar, un Papa care a incercat sa isi depaseasca rolul bisericesc si sa se implice si in viata politica, sa ajute popoarele sa se apropie prin intermediul divinitatii."


Ana-Maria Puica, 37 de ani, inginer chimist, Focsani

"Imi pare rau. Cred ca orice crestin, fie catolic fie ortodox, este incercat de regretul stingerii din viata a Papei. M-a uimit decenta si tristetea linistita cu care catolicii s-au rugat pentru papa in ultimele sale zile de viata si cu care au primit vestea mortii Sale, anuntul stingerii din viata a conducatorului lor spiritual. De altfel, aceasta decenta, aceasta eleganta este specifica ritului catolic. Am participat la citeva slujbe catolice si am fost miscata de frumusetea acestora, de eleganta, de pacea care te inconjoara, de atmosfera prieteneasca... Sint ortodoxa si iertat sa-mi fie pacatul, mi-au placut mult mai mult decit slujbele noastre. Sa speram ca cel care ii va urma va reusi sa se ridice la inaltimea predecesorului sau."


Aurel Palaga, 66 de ani, pensionar, Focsani

" Cu siguranta, sufletul tuturor credinciosilor este cernit. Papa a fost un om de mare valoare, care s-a implicat in a rezolva multe probleme ale diverselor tari, ale oamenilor necajiti, fara adapost din lumea intreaga. Unul din meritele sale pentru care noi, ortodocsii, l-am apreciat este faptul ca a militat pentru unirea celor doua mari Biserici, cea Catolica si cea Ortodoxa, si a reusit chiar sa le apropie foarte mult. El a insemnat foarte mult, un adevarat simbol al catolicilor din toata lumea, iar trecerea lui in nefiinta nu este doar o simpla stingere din viata a unui om. Odata cu disparitia acestuia, au pierdut ceva din ei insisi. Nu stiu care va fi viitorul conducator al Vaticanului, dar sper sa fie un om la fel de bun si de deschis."


D.S., 23 de ani, student, Focsani

"Sint convins ca intreaga lume sufera. Am auzit la televizor tineri spunind "am pierdut un bunic". Asta spune mult despre felul in care s-a apropiat de oameni, despre cit de mult a fost iubit. Dupa un astfel de om, indiferent cine ii va urma, va avea o sarcina deosebit de grea, nu numai pentru a ocupa Scaunul Papal, ci si pentru a ocupa acelasi loc in constiinta si sufletul credinciosilor. "


Maria Duila, 58 de ani, casnica, Vintileasca

"Nu prea stiu ce sa zic. Eu sint ortodoxa din mama in fiica si nu ma afecteaza foarte mult moartea Papei. Dumnezeu sa-l ierte!"


Marian Covaci, 45 de ani, Focsani

"Este o mare pierdere pentru umanitate. Rolul pe care l-a jucat in istoria ultimului secol este incontestabil. Faptele lui, demersurile lui vor ramine cu certitudine in constiinta crestinilor, a credinciosilor de pretutindeni, nu numai a catolicilor."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.