Local

Ticu Burca, la Consiliul UNBR

Cristi Irimia
26 feb 2007 2219 vizualizări
Problema privind avocatura clandestina ar putea fi transata pe 5 martie

Capitala a gazduit in urma cu doua zile sedinta Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. In cadrul acesteia, pe ordinea de zi s-a aflat si dezbaterea situatiei privind avocatura clandestina, in judetele unde sint probleme de acest gen. Decanii tuturor barourilor din tara au ajuns la concluzia ca este mai bine sa se astepte decizia Inaltei Curti de Casatie si

Justitie, referitor la recursul in interesul legii introdus de procurorul general Laura Codruta Kovesi. Acest recurs este programat pentru data de 5 martie, ulterior UNBR urmind a-si exprima punctul de vedere oficial in ceea ce mass-media a denumit "duelul barourilor". Tot la consiliul UNBR s-au mai discutat si propunerile privind modificarea Statutului profesiei de avocat. "Un capitol important luat in discutie l-a reprezentat situatia in care un avocat din Romania poate pleda in strainatate si unul strain la noi in tara.

Ni s-a inminat documentatia pe care o vom studia pina pe 12 mai, atunci cind se va intruni din nou consiliul UNBR si vom vota modificarile aferente", ne-a declarat Ticu Burca, decanul Baroului Vrancea, prezent la intrunirea de la Bucuresti. Aceasta a fost condusa de Andrei Calin Zamfirescu si Gheorghe Florea, presedintele, respectiv vicepresedintele UNBR. Zamfirescu ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, problema avocaturii clandestine se va rezolva, indiferent ce actiuni va mai derula Pompiliu Bota, cel care a creat in Romania structurile paralele de avocatura. Tot in urma cu doua zile s-a mai stabilit si perioada cind va avea loc congresul UNBR in cadrul caruia se vor tine alegerile pentru functia de presedinte al UNBR. Este vorba de intervalul 26 - 30 iunie, Zamfirescu si Florea urmind sa candideze. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.