Local

Ultima ora: Niki Moise a fost demis

Ziarul de Vrancea
22 feb 2007 728 vizualizări
Deocamdata, functia este ocupata de adjunctul sau, directorul medical Gabriel Negoita. Motivele demiterii tin de impedicarea controlului efectuat de Inspectia Sanitara de Stat si de mizeria din unitate.

Ministrul Sanatatii l-a revocat pe doctorul Ioan Nicolae Moise din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Ieri, Eugen Nicolaescu l-a demis si pe directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea, Cosma Dima, din cauza unor nereguli grave in exercitarea atributiilor. "In urma unui control al Inspectiei Sanitare de Stat, am constatat ca directorul Nicolae

Moise este responsabil pentru neregulile constatate", a declarat ministrul Sanatatii. In locul democratului Moise, Spitalul Judetean va fi condus interimar de liberalul Gabriel Negoita, directorul medical al institutiei. "S-a dat imputernicire directorului medical sa preia atributiile, deocamdata numai pentru citeva zile, pina va prelua cineva conducerea interimara a spitalului", a declarat Nicolaescu. Nicolae Moise a fost considerat responsabil privind neregulile privind igiena din Spitalul Judetean, dar si pentru ca echipa de control a inspectiei Sanitare de Stat a fost impiedicata sa-si exercite controlul simbata trecuta. Principalele nereguli constatate la Unitatea Primire Urgente si in statia de sterilizare au vizat nerespectarea normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitatile medicale. Membrii echipei de control au sustinut asistentele de la sterilizare au avut o atitudine ostila si necooperanta, incercind sa induca in eroare organele de control si sa ascunda neconformitatile. în plus, s-a gasit mizerie in mai multe sectii. Directorul Nicolae Moise le-a cerut politistilor comunitari sa stopeze controlul si sa-i cheme pe inspectorii guvernamentali in biroul sau. Directorul executiv al ASP Vrancea a fost revocat din functie intucit nu a verificat starea de igiena din spital. Ieri dupa amiaza, citiva angajati de la spital, in special membri PD, au protestat fata de demiterea directorului celui mai mare spital din judet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.