Local

Nici razmerita nu le aduce islazul inapoi pufestenilor

Dana Lepadat
17 feb 2007 1382 vizualizări
Iiritati de atitudinea autoritatilor locale, satenii ameninta din nou cu blocarea drumului european u islazul retrocedat de Prefectura a fost concesionat unor afaceristi locali

Aproape 100 de persoane din comuna Pufesti s-au adunat ieri la caminul cultural pentru a dezbate problema islazului inchiriat de autoritatile locale unor particulari. Pufestenii sint revoltati ca au ramas fara islaz, dupa ce primaria a dat in arenda terenul primit de comunitate de la prefectura, special pentru a face islaz. Desi reprezentantii primariei motiveaza ca arendarea terenului era necesara pentru a face rost de bani pentru lucrarile de insamintarea terenului, se pare ca terenul nu a fost dat "in grija" oricui, ci unor apropiati ai primarului din comuna, dupa cum spun satenii, Adrian Pompiliu, Oprea Stoica si Robu Costel.

Pentru ca celelalte doua islazuri din sat sint impracticabile, unul a intrat in lucrari de drenaj iar celalalt este inundat, oamenii sint disperati ca nu mai au unde sa isi duca animalele la pascut si ramin astfel fara singura lor sursa de venit. Dupa ce au stat de vorba citeva ore, protestatarii au incercat, impreuna cu reporterii nostri, sa dea de primarul comunei, Marcel Nita. Cum acesta fusese anuntat deja prin telefon de acest lucru, nu a mai fost de gasit, asa ca satenii au dat buzna peste viceprimar in birou. "In urma unei hotariri a Consiliului Local, s-a dat un teren agricol pe care l-am primit in acest an de la prefectura, de 69 ha, pentru a face islaz, teren care prin aceasta hotarire a fost dat in arenda tocmai pentru a obtine bani sa avem cu ce sa insamintam terenul anul viitor. Oricum, terenul nu este pregatit sa devina islaz si nici nu avem bani acum sa il insamintam. Si, chiar daca aveam, nu era gata pentru primavara, asa ca este acelasi lucru. Asta a fost hotarirea Consiliului Local si nu ne putem opune", le-a spus viceprimarul din Pufesti, Ion Straoanu satenilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.