Local

Apostu Croitoru a ajuns expert in educatie

Camelia Stănilă
9 feb 2007 890 vizualizări
Ceilalti doi contracandidati nici nu au ajuns pina la finalul competitiei

Profesorul Vasile Apostu Croitoru, care este si consilier local din partea Partidului Democrat, a cistigat concursul organizat ieri pentru functia de expert in educatie la Unitatea Judeteana pentru Implementarea Proiectelor (UJIP) din cadrul Inspectoratului Scolar. Rezultatul concursului nu este tocmai o surpriza, cu toate ca membrii comisiei de evaluare, condusa de Tiberiu Velter, seful Unitatii de Management a Proiectelor, au negat orice implicatie politica. Vasile Apostu Croitoru, care este profesor de matematica la Grupul Scolar Agricol Odobesti, a fost singurul care a reusit sa treaca prin toate probele concursului, obtinind in final 161,5 puncte. La testul grila, acesta a raspuns corect la 15 din cele 20 de intrebari, dupa cum ne-au precizat responsabilii din ISJ Vrancea. Alaturi de consilierul democrat, in concurs s-au mai inscris doi candidati: Adrian Bercaru, directorul Scolii Bordesti, si Nicolae Damian, profesor de geografie la Scoala Pufesti. Desi a obtinut cel mai mare punctaj la testul grila, raspunzind corect la 18 intrebari, profesorul Adrian Bercaru s-a retras din competitie motivind ca nu stie prea bine sa lucreze pe calculator. Nicolae Damian, pe de alta parte, nu a reusit sa obtina punctajul minim la testul grila. "Totul a fost foarte transparent, corectura s-a facut in prezenta candidatilor si nimeni nu a avut ceva de obiectat", au spus membrii comisiei de evaluare. Vasile Apostu Croitoru isi va prelua atributiile din data de 15 februarie, dupa ce va primi numirea oficiala din partea Ministerului Educatiei. Trebuie precizat ca postul de expert in educatie este retribuit cu 550 euro lunar.

Profesorul si-a exprimat intentia de a-si pastra si fotoliul din Consiliul Local, considerind ca poate face fata ambelor atributii. "Cele doua functii nu sint incompatibile, astfel ca voi ramine si consilier local. Nu voi merge foarte mult in teritoriu, pentru ca am 4 facilitatori care se ocupa de asta", ne-a spus noul expert in educatie de la UJIP, imediat dupa concurs.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.