Local

Politistii au filmat trecerile de pietoni

Dan Chiriac
11 ian 2007 1203 vizualizări
Politistii Serviciului Politiei Rutiere au iesit ieri dupa-amiaza pe strazi pentru a-i depista pe cei care incalca regulile de circulatie.

Cinci echipaje au supravegheat traficul si i-au amendat pe cei care nu au acordat prioritate pietonilor pe principalele bulevarde din oras. In plasa politistilor au cazut mai multi soferi care nu au inteles ca noile prevederi ale Codului Rutier sanctioneaza drastic neacordarea de prioritate pietonilor. Acestia s-au ales, din partea politistilor, cu o amenda cuprinsa intre 100 si 300 RON, redusa la jumatate daca este achitata in 48 de ore. De asemenea, soferii s- au ales si cu trei puncte de penalizare pentru contraventii. Politistii au vizat, timp de doua ore, trecerile de pietoni unde, in ultimul an, s-au petrecut mai multe accidente rutiere soldate cu ranirea pietonilor care s-au angajat in traversarea regulamentara a strazii. Politistii spun ca vor continua astfel de actiuni pentru a preveni

accidentele produse din vina soferilor neatenti sau prea grabiti. In cursul actiunii au fost aplicate 39 de sanctiuni in valoare de 2200 RON, dintre care sapte pentru neacordarea de prioritate si 16 pentru nepurtarea centurii de siguranta. Totodata, au fost retinute sapte permise de conducere, iar toti cei care au primit o astfel de sanctiune sint filmati pe camera video. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.