Local

Matache neaga ca Judecatoria a ajuns dormitor

Cristi Irimia
6 ian 2007 812 vizualizări
Totusi, conducerea Judecatoriei Focsani spune ca s-a lucrat pina la miezul noptii

Prin intermediul Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Judecatoriei Focsani, presedintele instantei, Daniela Matache, si-a spus punctul de vedere referitor la informatiile publicate ieri de Ziarul de Vrancea. Conform mai multor surse din cadrul instantei focsanene, din cauza oboselii si stresului, una din grefiere a dormit mai multe nopti in tribunal. "Este adevarat ca personalul auxiliar a fost confruntat, in ultima vreme, cu problema introducerii programului ECRIS, uneori grefierii raminind in tribunal chiar si pina la ora 23.00 - 24.00. Prin eforturile depuse, personalul

auxiliar a reusit sa se incadreze in termenul legal de introducere in baza de date a dosarelor aflate pe rolul instantei. Consideram, insa, ca s-a exagerat prin publicarea informatiei ca una din grefiere a fost nevoita sa doarma pe holurile instantei. Din constatarile pe care noi le-am facut, n-a reiesit ca vreun grefier ar fi innoptat in tribunal", se spune in comunicat. La rindul ei, grefiera in cauza a negat ca ar fi dormit pe holurile instantei. Chiar si in aceste conditii, pe baza unor surse de a caror credibilitate nu ne indoim, cotidianul nostru sustine in continuare veridicitatea informatiei publicate in numarul de ieri. Mai mult, intre timp au mai aparut doua elemente noi care sustin dezvaluirile ziarului. Nu le vom publica, deoarece vrem sa ne protejam sursele, in conditiile in care avem informatii ca la Judecatoria Focsani se deruleaza o ancheta interna pentru depistarea scurgerilor de informatii. Primii vizati au fost ieri jandarmii, interogati pe marginea celor petrecute. Totodata, Ziarul de Vrancea face precizarea ca n-a urmarit defaimarea grefierei in cauza sau a institutiei, ci doar a vrut sa traga inca un semnal de alarma privind problemele grave cu care se confrunta personalul auxiliar, din ce in ce mai putin numeric.

Asta in conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei vorbesc de reforma in justitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.