Local

Bianca Cercel, cercetata pentru discrinimare

Gabriel Sava
30 mar 2005 783 vizualizări
Autoritatile se fac ca ploua in ceea ce priveste destituirea directorului Bianca Cercel.

Afirmatiile directorului Bianca Cercel referitoare la posibilitatea sterilizarii tinerilor cu HIV/SIDA de la Centrul "Sfinta Maria" au scandalizat opinia publica, ca si lipsa unor informatii elementare despre protectia persoanelor seropozitive. Directorul interimar al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a intrat astfel in atentia mai multor organizatii care apara drepturile persoanelor cu infectate HIV/SIDA. Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a luat la rindu-i atitudine fata de scandalul declansat in Vrancea, mergind pina la a propune destituirea directorului Bianca Cercel. Considerind ca declaratiile Biancai Cercel ar fi incurajat discriminarea, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a implicat in ancheta derulata la DGASPC Vrancea. "Doua reprezentante ale Consiliului s-au deplasat la Focsani in cursul zilei de 28 martie, pentru a verifica daca afirmatiile directorului DGASPC Vrancea sint discriminatorii. S-a discutat atit cu doamna Bianca Cercel cit si cu jurnalistii care detin inregistrarile afirmatiilor. In urma raportului, situatia va fi discutata in Colegiul Director al CNCD si se va propune o solutie", a declarat Monica Vasile, membru al Colegiului Director al CNCD. Directorul Bianca Cercel a refuzat sa faca declaratii cu privire la ancheta care se desfasoara in cadrul institutiei. Romeo Paul Postelnicu, secretar general al judetului si presedinte al Comisiei pentru Protectia Copilului, a lipsit din Focsani in cursul zilei de luni, fiind plecat in judetul Covasna si nu a mai facut declaratii cu privire la acest caz. Cu toate ca la sfirsitul saptaminii trecute Postelnicu promitea sa faca publice concluziile anchetei, acest lucru nu s-a intimplat. "Raportul este aproape finalizat si va fi discutat in sedinta Consiliului Judetean de joi", ne-a declarat telefonic Romeo Paul Postelnicu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.