Local

Bradul este usor inflamabil!

Dan Chiriac
23 dec 2006 850 vizualizări
Nimeni nu poate intimpina Craciunul si Anul Nou fara sa aiba impodobit bradul.

Instalatiile elctrice, artificiile sau luminarile pot duce la izbucnirea unor incendii. In aceste conditii, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta atentioneaza populatia sa aiba grija cu bradul impodobit, astfel incit sarbatorile sa nu se transforme intr-o drama. "Populatia este sfatuita sa cumpere bradul cu putin timp inaintea sarbatorilor si sa-l tina intr-un recipient cu apa pentru ca acesta sa nu se scuture.

Cetatenii nu trebuie sa amplaseze bradul in vecinatatea surselor de caldura, in imediatavecinatate a pieselor de mobilier, ci la o distanta suficienta", se arata intr-un comunicat al pompierilor. Luminarile nu trebuie asezate in apropierea trunchiului bradului si nici sub crengi. In momentul in care luminarile si artificiile sint aprinse, acestea trebuie sa fie fixate cit mai bine, caci prin cadere ar putea deveni foarte usor cauza unui incendiu. Pompierii cer oamenilor sa fie atenti la artificii, deoarece cozile lor se pot incalzi, iar daca sint luate in mina va pot arde, existind pericolul de a le arunca instantaneu pe mobila sau pe covoare, provocind astfel incendii.

Daca aveti copii, pe perioada sarbatorilor, evitati sa lasati la indemina lor chibriturile si brichetele si nu lasati nesupravegheat bradul cu luminari sau artificii aprinse. Pompierii spun ca nu au avut astfel de incendii in ultimii ani, dar ca populatia trebuie sa cunoasca pericolul existent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.