Național

Toader a organizat de urgență o conferință de presă în care a anunțat o altă conferință de presă

Ziarul de Vrancea
15 feb 2018 678 vizualizări

 întors mai devreme din Japonia la ordinele premierului Dăncilă, ministrul Justiției a declarat în conferința de presă că va informa presa săptămâna viitoare despre măsurile privind procurorii șefi, în contextul scandalului de la DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de activitatea a DNA, DIICOT și Ministerului Public. Tot atunci, e va informa presa cu privire la deciziile luate.

Ministrul Justiției a susținut o declarație de presă, în care a ținut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia și pe care, "deși urmau și alte întrevederi", a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spațiul public referitoare la funcționarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea ședinței de Guvern de astăzi a avut o discuție cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiției a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportulul de evaluare a activității Ministerului Public, DIICOT și DNA.  Prezentarea acestui raport contituie o obligație a ministrului Justiției, a spus Toader. El a ținut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanții de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiției, fapt care se respectă: "Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiției am discutat cu liderii coaliției de guvernare. Am primit garanții de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiției, ceea ce s-a respectat și se respectă și în prezent".

Asociația Procurorilor din România: Se încearcă decredibilizarea instituțiilor judiciare

Asociația Procurorilor din România consideră că în ultima perioadă s-a încercat decredibilizarea sistemului judiciar, în special a Ministerului Public, ceea ce constituie un atac la funcționarea statului. Asociația spune că procurorii din Ministerul Public își exercită atribuțiile cu bună-credință, apărând drepturile cetățenilor. „Asociația Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situații particulare care sunt în curs de soluționare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituțiilor judiciare și, mai ales, a Ministerului Public”, transmite Asociația.

Procurorii afirmă că această încercare de a decredibiliza sistemul judiciar reprezintă un atac la funcționarea statului, însă consideră că procurorii din Ministerul Public își exercită atribuțiile cu bună-credință și apără, prin activitatea lor, depturile și libertățile cetățenilor și ordinea de drept din România. „Ne exprimăm convingerea că situațiile particulare ce pot apărea în funcționarea oricărei organizații vor fi clarificate cu profesionalism și obiectivitate e către organele competente care au fost deja investite”, mai spune APR.

Procurorii își exprimă încrederea în instituțiile sistemului judiciar, care, spun ei, trebuie să fie sprijinte pentru o bună funcționare, și nu decredibilizate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.