Național

Tel Drum toarnă asfalt peste al treilea om în stat Cum să devii milionar și să conduci o țară. “Rețeta” Dragnea

Ziarul de Vrancea
13 nov 2017 697 vizualizări

Un șef de CJ, împreună cu acoliții săi, privatizează o societate de drumuri din subordine n după privatizare, firma rămâne controlată de baronul local prin interpuși și este alimentată cu zeci de milioane de euro din fonduri publice n o parte din bani intră în buzunarele grupului “mafiot”, o alta merge la partid pentru a asigura influența politică n în câțiva ani, baronul devine liderul partidului care conduce România n e metoda Dragnea, dezvăluită de DNA

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire cu rea-credință de documente false și abuz în serviciu, a anunțat ieri DNA. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, a fost începută urmărirea penală împotriva altor opt persoane, funcționari ai CJ Teleorman sau reprezentanți ai Tel Drum SA.

 

"În vederea asigurării pe termen lung a beneficiilor… “

 

Potrivit procurorilor, grupul infracțional organizat a privatizat societatea Tel Drum, aflată în proprietatea CJ Teleorman, pe care a controlat-o ulterior prin interpuși. Membrii grupului, cu Dragnea în frunte, s-au ocupat apoi de atribuirea de contracte publice către Tel Drum.  "În vederea asigurării pe termen lung a beneficiilor pentru membrii grupului infracțional organizat, activitatea infracțională a fost concepută în etape, în funcție de structura unității administrativ teritoriale, a societăților controlate de membrii grupului infracțional organizat și de funcțiile și influența pe care aceștia le-au dobândit", spun procurorii DNA. Spre exemplu, în perioada 2002-2005,  CJ Teleorman a atribuit către Tel Drum lucrările de reabilitare și întreținere a drumurilor județene fără licitație, deși societatea între timp se privatizase. În plus, în baza unor documente false sau a influenței politice exercitate de Dragnea, CJ Teleorman a obținut  în mod illegal fonduri de la bugetul național și fonduri europene, care ulterior se “scurgeau” tot către firme apropiate grupului infracțional, mai arată DNA. Grupul “mafiot” se ocupa și de facilitarea și intermedierea numirilor unor persoane fizice în funcții din cadrul administrației central, iar membrii grupării donau cu regularitate bani la PSD.

Procurorii DNA afirmă că structura grupului a permis o interacțiune ușoară între membrii acestuia, fiind de foarte multe ori disimulată prin prisma atribuțiilor de serviciu ale acestora.

 

Prejudiciu total de peste 36 milioane de euro

 

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul total este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu și 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene. “Liviu Dragnea, în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție), a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al PSD, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul său, dividende și sume periodice către fiul său cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup, bani obținuți de către Liviu Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul său (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA)”, arată DNA.

Acesta este al treilea dosar pe numele liderului PSD, după ce Dragnea a fost condamnat în dosarul referendumului și trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

 

Consilier al premierului, atac fără precedent la liderul PSD: Să demisioneze!

 

Avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, se întreabă de ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu demisionează pentru a putea "să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată".  "Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar își în cazul politicienilor?", a scris Piperea, ieri, pe Facebook. El a mai spus că suntem ca într-o colivie, cam de mult timp. "Iote că leul tocmai ce dădu colțul pe după 4,7. Iată Robor se duce hăt-dincolo de 2,2. Iar inflația mergea și ea în bălăriile unde fu invitată de profetul vieții de la BNR", adaugă Piperea.

 

Partidul grăbește dezincriminarea abuzului în serviciu

 

Liviu Dragnea a respins acuzațiile DNA și a precizat că nu se gândește să demisioneze de la conducerea PSD.  "Am citit cu atenție comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atenție. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric orice acuzație. Mențin ceea ce spun de ani de zile, că nu am legături cu această societate comercială. În rest, o să vedem pe ce se bazează acele acuzații", a declarat Dragnea. Pe de altă parte, deputatul PSD, Florin Iordache, a afirmat că legislația penală din România permite prea multe interpretări și trebuie clarificată. El a precizat că infracțiunea de abuz în serviciu va fi modificată săptămâna aceasta sau cel târziu cea viitoare în comisia pe care o conduce.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.