Național

Tatăl lui Vâlcov: Am cumpărat lingouri de aur nepoților, de 156.000 de euro, să aibă o amintire

Ziarul de Vrancea
21 nov 2017 2524 vizualizări

Lavinia Șandru, fosta soție a ministrului, vorbește de sute de mii de euro primiți la nuntă n de fapt, la cele trei “nunți” pentru că mirii și-au serbat căsătoria de trei ori, în trei orașe diferite

Dumitru Vâlcov, tatăl lui Darius Vâlcov, și Lavinia Șandru, fosta soție a acestuia din urmă, au fost audiați ieri la instanța supremă în calitate de martori, în dosarul în care fostul ministru de Finanțe este acuzat de trafic de influență și spălarea banilor, în legătură cu acordarea unor contracte companiei Tehnologica Radion. Primul care a dat declarație în fața instanței a fost Dumitru Vâlcov.

"Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu soția în Elveția, la fata mea care este medic, însă acolo soția a fost diagnosticată cu o boală gravă și am stat cu ea să o îngrijesc. A venit și fiul meu acolo și i-am spus că am undeva 20.000 lei și 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveția și am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat, după care în preajma sărbătorilor de Crăciun am simțit că mi se apropie sfârșitul. Le-am spus celor din familie că vreau să le fac nepoților un cadou. Aveam niște bani și i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de niște mini-lingouri de aur pentru ca nepoții mei să aibă o amintire de la mine. La discuții a participat și o rudă, care a zis că poate să facă rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu să le pună în același seif. Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoții se vor face mari", a spus tatăl lui Vâlcov. Dumitru Vâlcov a mai relatat că el a plătit nunta fiului său organizată la Slatina, care l-a costat în jur de 80.000 de euro.

 

Un mărunțiș de 200.000 de euro, păstrat pe carduri

 

Declarații în acest dosar a dat și Lavinia Șandru, care a făcut referire la perioada în care a fost căsătorită cu Darius Vâlcov. "Cu prilejul nunții cu Darius Vâlcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun și la Târgu Mureș. Botezul l-am organizat la București. La Slatina știu că au fost peste 400 de invitați, 200 la Târgu Mureș și în jur de 250 la Neptun. La botezul din București au participat cam 300 de invitați. Am primit sprijin financiar din partea părinților lui Darius, care au plătit nunta de la Slatina. La Târgu Mureș au plătit părinții mei, iar la Neptun a fost un cadou din partea nașului nostru. Cheltuielile de la botez le-am susținut noi", a relatat Lavinia Șandru. Ea a fost întrebată ce sume de bani au fost obținute în urma acestor evenimente și ce s-a întâmplat cu acei bani.

"Au fost sume mari. Media a fost de 200.000 de euro pe eveniment. Cea mai mare sumă obținută a fost la Neptun, cam 300.000 de euro. La botez am obținut 200.000 de euro. Am avut o discuție cu Darius și el mi-a spus că ar fi bine să investim în ceva. Discuțiile pe care le aveam erau despre faptul ca banii investiți să nu se devalorizeze.  La acea vreme eram parlamentar. Am avut o discuție cu el ce să menționez în declarația de avere. O mică parte din bani chiar apare în declarația mea de avere, respectiv sumele obținute în timpul mandatului și cadourile. Sunt bani puși pe carduri. Cam 200.000 euro. La evenimentele respective am primit și tablouri. Dar nu sute, în jur de 8 — 10 tablouri la evenimentul de la Slatina. Am primit și la Neptun. Nu știu ce valoarea aveau. Erau tablouri frumoase cu flori. Le-am pus pe pereți. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele după ce am divorțat. În jurul meu lumea cumpăra câte un tablou. Dar acum am ajuns să ne temem să mai cumpărăm. Arta a devenit ingrată. Și Darius a mai cumpărat, eu știu de trei tablouri. Și sora lui mi-a arătat două tablouri. Socrul meu a spus că vrea să lase ceva nepoților și a zis că va cumpăra câte un lingou celor trei nepoți", a răspuns Șandru.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 9 ianuarie, când vor avea loc și dezbaterile finale.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.