Național

Polițistul Godină explică într-un limbaj colorat de ce a ieșit la proteste

Ziarul de Vrancea
7 nov 2017 1179 vizualizări

“Cum **** *** se face că unii rupți în c*r de foame iau apărarea milionarilor care îi fură?”, este, pe scurt, poziția cunoscutului om al legii

Cunoscutul polițist Marian Godină a explicat, ieri, pe pagina personală de Facebook, de ce a ieșit duminică în stradă să protesteze împotriva legilor justiției. De această dată, el a folosit un limbaj mai “plastic”. “M-a întrebat azi cineva de ce am mers la protestul din Brașov. I-am răspuns simplu, neavând prea mult chef de conversații pe tema asta și nelăsându-i prilej de a o dezvolta, nedorind să încerc să-i schimb părerile: din convingere!

Am mai fost la unele proteste, tot din convingere, și am stat acasă când au avut loc altele, tot din convingere. Ce am observat și mi se pare paradoxal la protestele care au loc în perioada asta este că la ele participă cu preponderență oameni care duc un trai cât de cât decent, iar unii din criticii lor cei mai acerbi sunt cei care abia își duc zilele din cauza sărăciei. Mi s-a confirmat asta și alaltăieri seară, atunci când a trecut pe lângă masa de protestatari un bărbat îmbrăcat ca de la ghenă, cu o plasă de rafie jerpelită într-o mână și cu un bidon gol în care sigur nu fusese apă minerală, în cealaltă mână. Fără să se oprească, s-a uitat spre grup și a ținut să precizeze: "Mergeți, bă, la muncă și lăsați prostiile, sunteți nemunciți, d-aia umblați pe străzi." Mi-a plăcut mult că nimeni nu a considerat necesar a-i da o replică, fapt ce denotă că acolo erau oameni cu un anumit nivel de inteligență, nu niște dobitoci care ar fi cășunat pe sărmanul om să-i încarce niște pumni pentru a-i schimba ideile”, afirmă polițistul. “Tot ce am scris mai sus aș putea rezuma într-o întrebare pe care o pune mai tot timpul un prieten de-al meu, atunci când vine vorba despre asta și care sună, în limbajul lui plastic, cam așa: cum **** *** se face că unii rupți în c*r de foame iau apărarea unora care au ajuns să aibă milioane de euro furând tocmai de la ei?", a scris polițistul.

Important baron PSD, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, lider al PSD Iași, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, alături de fostul șef al Direcției Județene de Drumuri Iași Daniel Achiței și de reprezentantul unei firme. Șeful CJ Iași este acuzat că a sistat abuziv mai multe contracte pentru întreținerea drumurilor județene și a exclus o societate din cadrul asocierilor de firme care câștigaseră contractele pentru drumuri, înlocuindu-o cu una “agreată”. DNA a anunțat, ieri, că Maricel Popa este urmărit penal pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, Daniel Achiței, fost director al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași și consilier personal al președintelui CJ, este urmărit penal pentru abuz în serviciu (două fapte) și  complicitate la abuz în serviciu, iar Ion Echimov, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, în acest dosar este urmărită penal și S.C. EKY SAM S.R.L., tot pentru complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2016-2017 Maricel Popa, în calitate de președinte al CJ Iași, beneficiind de ajutorul lui Achiței, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreținerea drumurilor județene. În contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreținere la drumul județean 248 A (Iași –Voinești - Țibănești), Maricel Popa a stopat lucrările pe motiv că ar exista nereguli, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică. În plus, el a determinat excluderea unei societăți din cadrul asocierilor de firme care câștigaseră două din contractele amintite și înlocuirea acesteia cu una “agreată”. Într-unul dintre cazuri, Maricel Popa a produs firmei un prejudiciu de 717.898 de lei. În celălalt caz, activitatea de dezăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 i-a fost retrasă aceleiași firme și preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL, căreia i-a fost creat un folos patrimonial necuvenit de 1.127.563 de lei, mai spun procurorii DNA.

Maricel Popa a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași în anul 2016, candidând pe listele PSD. El se află la primul mandat. Totodată, Popa este președintele filialei județene a PSD Iași. Până în momentul în care a preluat șefia CJ Iași, Maricel Popa a administrat mai multe firme, inclusiv o societate care s-a ocupat cu modernizarea de drumuri.

Șerban Nicolae: Se face confuzia „corupții sunt totuna cu hoții”

Senatorul PSD Șerban Nicolae a pledat, ieri, la Parlament, pentru necesitatea redefinirii infracțiunii de abuz în serviciu, arătând că „actuala definiție este făcută mai degrabă acuzator” și că se face o confuzie de genul „corupții sunt totuna cu hoții”. „Eu cred că actuala definiție este făcută mai degrabă acuzator, în așa fel încât se confundă lucrurile. Foarte mulți oameni - i-ați văzut în spațiul public - spun: «corupții sunt totuna cu hoții», «abuzul în serviciu înseamnă corupție». Lucrurile sunt spuse anapoda în spațiul public și atunci societatea ca atare este indusă în eroare. Nu tot ce înseamnă abuz în serviciu înseamnă și un beneficiu ilegitim pentru cel care l-a săvârșit. Se confundă infracțiunea de abuz în serviciu cu infracțiunea de corupție, de aceea eu cred că e nevoie de o definiție mai clară a acestei infracțiuni, în așa fel încât societatea să fie în cunoștință de cauză, să nu se mai lase manipulată de o serie întreagă de voci care cântă fals, dar acoperă prin volum”, a susținut senatorul PSD. Șerban Nicolae a arătat și cum consideră el că ar trebui modificat Codul penal în sensul redefinirii abuzului în serviciu. „Orice ține de un beneficiu nelegitim în exercitarea unei funcții publice, fie că e vorba e o acțiune directă, fie că e vorba de o acțiune indirectă sau de o formă de coparticipare, complicitate, instigare și așa mai departe, este infracțiune de corupție. Cele care țin de serviciu reclamă o împlinire defectuoasă sau neîndeplinirea unor atribuții de serviciu și o vătămare gravă adusă fie unor persoane, fie autorității publice”, a precizat senatorul PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.