Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: O idee bună pentru marele fotbalist argentinian: să joace la un club românesc! Messi ar primi indemnizație de 28 mil. euro/lună de la stat, dacă ar face un copil în România

Ziarul de Vrancea
29 mai 2017 548 vizualizări

Calculul a fost făcut de ministrul Olguța Vasilescu, pentru a argumenta de ce trebuie modificat plofonul pentru indemnizațiile de creștere a copilului

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat alaltăseară că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizația de creștere a copilului, ea spunând că, de exemplu, dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipa de fotbal din România pentru un salariu de 30 de milioane euro și ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizație lunară de aproximativ 28 de milioane de euro, relatează News.ro. "În luna iulie, imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare, vom intră cu această indemnizație de creștere a copilului", a anunțat ministrul Muncii. Olguța Vasilescu a susținut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizație. Ea a spus că sunt în lucru trei variante și că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 și 10.000 de lei. Ministrul Muncii a prezentat și cuantumul celor mai mari 12 indemnizații aflate în plata, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei. "De la luna la luna cresc aceste sume, pentru că au prins care e ideea și încep să facă tot felul de jonglerii", a mai afirmat Olguța Vasilescu, ea precizând că au fost cazuri în care s-a constatat că unele sume sunt necuvenite. Vasilescu a argumentat necesitatea introducerii unui plafon dând un exemplu extrem. Astfel, ea a arătat că, dacă Lionel Messi ar veni să joace la o echipa din România pentru un salariu de 30 de milioane euro și ar avea un copil, statul român ar fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizație lunară de aproximativ 28 de milioane de euro, "pentru că așa este legea".Ministrul Muncii a afirmat, în 11 mai, la începutul ședinței Executivului, că urmează să propună o varianta de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului, subliniind că devine o practică să se plătească salarii mai mari de către angajatori în ultimele luni de sarcina, astfel încât și cuantumul indemnizației să crească. Premierul Sorin Grindeanu i-a spus ministrul Muncii că își dorește cât mai repede o analiză pentru a putea fi luată o decizie în acest sens.

De poimâine, Monitorul Oficial va putea fi citit online gratuită

Părțile I și II ale variantei online a Monitorului Oficial vor putea fi citite online gratuit, în mod permanent, nu doar timp de zece zile de la apariția numerelor în publicație, arată un act normativ care va intră în vigoare de la 1 iunie 2017, scrie avocatnet.ro. Toate actele normative adoptate de autorități (Parlament, Guvern, ministere etc.) care apar în prima parte și stenogramele ședințelor parlamentare care apar în partea a II-a vor putea fi citite online gratuit, așa cum reiese din Legea nr. 195/2016 pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României. Pe de altă parte, toate cele șapte părți ale Monitorului Oficial al României vor fi disponibile contra cost în varianta tipărită. În prezent, toate cele șapte părți ale variantei electronice a Monitorului Oficial sunt disponibile gratuit timp de doar zece zile de la publicare. Astfel, persoanele care vor să citească numere ale Monitorului mai vechi de zece zile trebuie să le cumpere.

Geoană, despre Turcescu: E de Cartea Recordurilor ca un ofițer acoperit să modereze o dezbatere prezidențială

Fostul candidat PSD la alegerile prezidențiale Mircea Geoană a declarat, ieri, că este un lucru inedit, de Cartea Recordurilor, ca un ofițer acoperit, cum a fost Robert Turcescu, să modereze o dezbatere prezidențială, și acuză o "operațiune deliberată", dincolo de limita democrației, de influențare a alegerilor, însă precizează că nu vrea să "speculeze" cine și de ce a comandat-o. Deputatul PMP Robert Turcescu a răspuns că avansarea sa în grad ca ofițer acoperit a avut loc după dezbaterea din 2009.

Băsescu a scăpat de un dosar

Ancheta deschisă de Parchetul instanței supreme în care era vizat fostul președinte Traian Băsescu pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, în 2003, când era primar general, a avut ca deznodământ clasarea dosarului. Informația privind clasarea dosarului în care figura numele fostului șef al statului a fost comunicată luni de reprezentanții Parchetului, transmite News.ro

În 8 mai, Traian Băsescu a fost audiat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție în acest dosar privind retrocedarea a 66 de case de pe strada Șerban Vodă din Captială. Fostul președinte nu a dorit să spună atunci ce declarații a dat în fața anchetatorilor. Întrebat dacă îl cunoaște pe cetățeanul american Nicholas Jordan, cel căruia i-au fost retrocedate, în 2003, cele 66 de case, Băsescu a spus că nu știe cine este acesta. De asemenea, întrebat cum a fost posibil să restituie 66 de case într-o singura zi, Băsescu a spus: "În condițiile legii”. 

Surse judiciare declarau, pentru News.ro, că Traian Băsescu a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în acest dosar privind retrocedarea a 66 de imobile către un cetățean româno-american care a pretins că este moștenitorul proprietarului. Chiriașii care stăteau acolo de ani de zile au făcut plângeri în care au reclamat că persoana căreia i-au fost retrocedate imobilele nu este moștenitorul fostului proprietar. Dosarul a fost redeschis după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de președinte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.