Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE:Nave din România participă la un exercițiu de luptă antisubmarin în Marea Mediterană

Ziarul de Vrancea
6 nov 2017 555 vizualizări

Nave militare din cinci țări printre care România și SUA participă timp de două săptămâni la un exercițiu de luptă antisubmarin în Marea Mediterană, acesta fiind organizat de Forțele Navale Turce.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, corveta „Contraamiral Horia Măcellariu” (265) participă, în perioada 4 - 20 noiembrie, la exercițiul multinațional de luptă antisubmarin DOGU AKDENIZ-17, realizat o dată la doi ani de către Forțele Navale Turce. Cei 88 de membri ai echipajului navei se află sub comanda căpitan-comandorului Cristian Abaianiți și își vor desfășura activitățile, alături de gruparea navală NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), în Marea Mediterană de Est și în portul Aksaz din Turcia. "Prin participarea la acest exercițiu, Forțele Navale Române contribuie la susținerea și dezvoltarea inițiativelor regionale în domeniul maritim-militar", se arată în comunicat. La exercițiu participă nave militare din Bulgaria, Marea Britanie, România, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Candidatul PNL a câștigat alegerile în municipiul Deva

Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, a obținut, în urma alegerilor de duminică, 42,15 % din numărul voturilor valabil exprimate, fiind declarat edil al orașului. Potrivit datelor oficiale ale Biroului Electoral Județean, noul primar al municipiului Deva este liberalul Nicolae Florin Oancea. Acesta a obținut 9.065 voturi, adică 42,15 % din numărul de voturi valabil exprimate. Candidatul PSD Petru Mărginean a obținut 24,78 %, candidatul independent Marius Vasile Blendea a obținut 13,6 %, Lucian Francisco Davidoni (USR) – 7,25 %, candidatul independent Valer Adrian Călușer – 6,08 %, Ovidiu Ioan Popa (ALDE) – 2,62 %, candidatul independent Eduard Claudiu Cristoi – 1,80 %, Ioan Vasile Iovan (PMP) – 1,08 %, iar Ioan Brîndușe (PSD) – 0,58 %. La Deva au fost 21.502 voturi valabil exprimate, iar prezența la vot a fost de 37,16%. Alegerile pentru funcția de primar s-au organizat după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie.

Explozia de la Uricani: Anchetatorii au găsit mucuri de țigări în mină

Ancheta de la Mina Uricani, demarată în urma exploziei în care un miner a murit și trei au fost răniți, este în plină desfășurare, iar surse din cadrul acesteia susțin că în subteran au fost găsite resturi de țigări. ”Am găsit mucuri de țigări în subteran, în Mina Uricani, la locul exploziei. Nu excludem varianta ca aceasta să fi fost cauza accidentului”, au declarat sursele citate. Practic, aprinderea unei țigarete ar fi putut declanșa aprinderea de metan care a dus la explozia din subteran. În 30 octombrie, o explozie a avut loc la Mina Uricani, cel mai probabil din cauza unei aprinderi de metan. În urma accidentului, un miner și-a pierdut viața, iar alți trei au suferit arsuri pe corp, fiind transportați cu un elicopter la spitale din București.

Ministrul Educației a dat notă de trecere învățământului românesc

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, ieri, la Corbii Mari, județul Dâmbovița, că nota pe care o dă învățământului românesc este 7, iar principalul punct slab al acestuia este viteza cu care se schimbă miniștrii Educației. ''Calificativul pe care l-aș da învățământului românesc e undeva în jur de 7. L-am dat și îl mențin, iar la finalul mandatului meu sper să fie undeva în jurul notei 8. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm șase ani de acum încolo, poate fi 10. Cred că principalul punct slab, cel puțin în ultimii șase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniștrii Educației în România. Pe analiza europeană, în România, în ultimii șapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de șase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister'', a spus ministrul Liviu Pop.

Regim termic normal în următoarele două săptămâni

Regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii țări, însă ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând din 8 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 6 - 19 noiembrie, publicată ieri. În Moldova, în prima săptămână din interval, în medie, maximele termice se vor încadra între 9 și 12 grade, iar minimele între 3 și 6 grade. Scăderea ce va avea loc pe parcursul celei de-a doua săptămâni va conduce la un regim termic apropiat de normal. Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 7 grade, iar cele minime vor fi în scădere de la 5 la zero grade. Începând cu jumătatea acestei săptămâni vor fi ploi aproape în fiecare zi, în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 9 — 10 noiembrie și 13 — 17 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.