Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Zeci de baroni PSD cer "capul" lui Dragnea

Ziarul de Vrancea
13 sep 2018 535 vizualizări

Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose sunt organizatorii puciului n 16 organizații județene și-au exprimat susținerea față de tabăra lor

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că situația în interiorul PSD se precipită. Peste 20 de lideri de organizații intenționează să-i ceară președintelui PSD Liviu Dragnea, printr-o scrisoare, să convoace ședința Comitetului Executiv Național.

Potrivit surselor citate, este vorba de 28 de lideri de organizații care au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Liviu Dragnea convocarea ședinței Comitetului Executiv. Semnatarii vor să dezbată în ședință modul în care este condus partidul și viitorul acestuia.

De altfel, până ieri, 16 organizații județene și-au exprimat susținerea față de tabăra Stănescu-Bădălău-Tudose și vor să-i ceară lui Dragnea să facă un pas în spate din funcțiile pe care le deține, în special cea de lider PSD dar și cea de președinte al Camerei Deputaților. Aceștia vor să-i retragă sprijinul politic lui Liviu Dragnea iar deciziile în partid să fie luate printr-o decizie colectivă. 

Lideri cu influență

De precizat este că în tabăra celor care vor să-i ceară lui Dragnea să facă un pas în spate au fost cooptați trei lideri județeni importanți: Dumitru Buzatu liderul PSD Vaslui, Adrian Țuțuianu liderul PSD Dâmbovița și Horia Nasra liderul PSD Cluj. Organizațiile județene care vor retragerea lui Dragnea sunt: Olt, Argeș, Giurgiu, Brăila, Ilfov, Dâmbovița, Bistrița, Prahova, Vrancea, Vaslui, Buzău, Constanța, Cluj, Caraș Severin, Timiș, București și trei organizații de sector, iar cea mai recent cooptată este organizația Cluj.Demersul are loc în contextul în care, la începutul săptămânii, s-a discutat la grupul PSD din Camera Deputaților posibilitatea convocării ședinței Comitetului Executiv. Mai exact, parlamentarii PSD au cerut marți explicații privind tensiunile din partid și au solicitat tranșarea discuțiilor în Comitetului Executiv. În replică, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, mâna dreaptă a liderului PSD le-ar fi răspuns acestora că nu se impune deocamdată o ședință CEX.De partea celalată, Liviu Dragnea i-a convocat la sediul partidului, în Kiseleff, pe șefii de organizații sub pretextul oficial de a vorbi despre organizarea referendumului pentru familia tradițională. Neoficial, sursele Hotnews.ro susțin că Dragnea încearcă să-și consolideze poziția de lider prin discuții și negocieri cu liderii de organizații.Reamintim că la întâlnirea informală a pesediștiilor de la Neptun, care s-a desfășurat în urma cu două săptămâni, Paul Stănescu, Niculae Bădălu și Mihai Tudose i-au reproșat lui Dragnea că partidul a scăzut drastic în sondaje și că există nemulțumiri ale oamenilor din teritoriu pentru modul cum acesta ia deciziile.Tensiunile au escaladat în ședința CEX unde Gabriela Firea a cerut retragerea sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat activitatea Jandarmeriei la mitingul din 10 august.

Medicii unui spital din Botoșani nu mai fac avorturi "din motive religioase"

Medicii de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Ștefan Bercea, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toți medicii secției, având la bază motive religioase. Singurele cazuri în care sunt acceptate întreruperile de sarcină sunt urgențele medicale. Contactată de HotNews.ro, Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, afirmă că în unitatea medicală se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".În schimb, medicul Ștefan Bercea a insistat, ulterior, că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase. "Din motive religioase, medicii din Botoșani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternității, decât avorturi terapeutice, care sunt urgențe medicale și care necesită intervenție", a afirmat Bercea.

USR: Liderii PSD i-au criticat pe specialiștii Comisiei de la Veneția

n “Nu credeam să văd la o astfel de întâlnire o atitudine atât de ireverențioasă la adresa membrilor comisiei“, povestește un deputat

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, ieri, că reprezentanții PSD din Comisia specială privind legile justiției au avut o atitudine “ireverențioasă” la adresa experților Comisiei de la Veneția, menționând că aceștia au criticat “foarte dur” raportul preliminar al Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiției, citat de Agerpres. “La partea finală a acestei discuții, pe mine pur și simplu m-a bulversat. Nu credeam să văd la o astfel de întâlnire o atitudine atât de ireverențioasă la adresa membrilor comisiei, în sensul în care reprezentanții Puterii au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Aceștia nu și-au ascuns dezamăgirea față de acel raport pe care l-au numit subiectiv și au spus că există riscul ca în cazul în care Comisia de la Veneția nu-și va veni în fire, între ghilimele, și nu vor da un raport final pe placul dumnealor, aș spune eu, Comisia de la Veneția își va pierde credibilitatea. Un astfel de dialog cu o instituție atât de importantă recunoscută pe deplin la nivel european și mondial este inacceptabil. Aceasta este atitudinea PSD față de Europa și față de organismele europene și față de democrația în general, pentru că este o comisie care apără democrația prin drept. Iată care este opinia reală a PSD față de democrație”, a afirmat Stelian Ion, după întâlnirea membrilor Comisiei speciale pe legile justiției cu experții Comisiei de la Veneția.

Iohannis: Modificările codurilor favorizează politicieni cu dosare penale

Președintele Klaus Iohannis a avut și el, ieri, o întâlnire cu delegația Comisiei de la Vaneția, în cadrul căreia a susținut că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea și dezechilibrează sistemul judiciar.”Președintele României a arătat că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea și dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Președintele Klaus Iohannis a susținut că este inacceptabilă distrugerea coerenței legislative”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.Conform sursei citate, președintele a subliniat că modificările propuse de actuala majoritate parlamentară riscă să compromită efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani.Membrii delegației au menționat că opinia Comisiei de la Veneția în ceea ce privește modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală urmează a fi adoptată în cadrul Sesiunii Plenare din 19-20 octombrie 2018.Întâlnirile de ieri au avut loc în cadrul pregătirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificări ale Codului penal și ale Codului de procedură penală adoptate de către Parlamentul României. În acest caz, Comisia de la Veneția a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Barna : Primari PSD îi sună pe cetățeni pentru a-și retrage semnăturile din campania "Fără penali"

Președintele USR, Dan Barna, a declarat ieri că unii dintre primarii PSD îi sună pe cetățeni pentru a-i amenința și pentru a le cere să își retragă semnăturile date pentru campania "Fără penali în funcții publice". "Campania «Fără penali în funcții publice» se află în faza de validare a semnăturilor la primării. Realitatea este că această campanie afectează în mod direct și puternic foarte mulți oameni din vechea clasă politică și dacă inițial a fost acel dispreț, pentru că erau convinși că campania nu va avea succes, în momentul în care s-a trecut de un milion de semnături și acestea au ajuns la primării, asediul asupra campaniei continuă prin agresiune, prin violență și prin diverse tertipuri. Practic, cetățenii sunt sunați în acest moment de către unii dintre primarii PSD pentru a fi amenințați și chemați să își retragă semnăturile sau să-și nege semnăturile, amenințările pornind de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte pârghii pe care știm foarte bine că în mediul rural primarii le au asupra oamenilor și sunt elemente pe care noi le considerăm foarte grave", a spus Barna la Palatul Parlamentului. El a adăugat că proiectul "Fără penali în funcții publice" afectează "foarte direct și explicit interesele unui număr consistent de politicieni aflați astăzi la butoane, atât în administrația publică centrală, cât și în primăriile și consiliile județene și locale""Nu ne-au dat prea multă importanță până acum, pentru că niciunul dintre ei nu a crezut că inițiativa va strânge semnăturile. Le-am strâns și acum încearcă cu disperare să ne blocheze. Sunt convins că vor folosi toate mijloacele ca să ne blocheze, de la șantaj, violență fizică, până la plângeri la Poliție și Parchet. Nu ne vom lăsa intimidați, vom continua să cerem validarea semnăturilor, vom continua să arătăm public abuzurile făcute împotriva noastră până când "Fără penali" va ajunge în Parlament", a menționat Barna.

Deputați, acuzați de lipsă de respect pentru victimele de la Colectiv

Deputatul USR Tudor Pop, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră că inițiativă legislativă care propune ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", reprezintă "în cel mai bun caz, o stângăcie îngrozitoare. Un gest care probabil s-a dorit reparator, dar care se dovedește cinic, total inadecvat, lipsit de respect și umilitor pentru oamenii care au pierit acolo, pentru familiile lor, pentru noi toți''Reamintim că 6 deputați PSD și unul PNL au depus o inițiativă legislativă prin care propun ca ziua de 30 octombrie, când se comemorează tragedia din clubul Colectiv, să devină "Ziua pacientului ars", ceea ce va presupune că autoritățile pot organiza "evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijilor necesare pacientului ars". Inițiatorii amintesc de incendiul din Clubul Colectiv și chiar de faptul că sistemul avea "mari slăbiciuni". Cine sunt inițiatorii: Balint Liviu-Ioan - deputat PSD; Cherecheș Viorica - deputat PNL; Ciuhodaru Tudor - deputat PSD Iași; Cobuz Maricela - deputat PSD; Gavriliță Bianca - Miruna - deputat PSD; Lupașcu Costel - deputat PSD; Roșca Lucreția - deputat PSD. În lista de inițiatori nu apare însă și deputatul Corneliu Buicu, cel care semnează expunerea de motive a proiectului.

Un preot din Vaslui cere test de paternitate

Un preot din județul Vaslui a cerut magistraților Judecătoriei Huși să dispună un test de paternitate pentru a afla dacă băiatul care are opt luni, rezultat în urma căsătoriei cu soția sa, este sau nu copilul său, bănuind că preoteasa l-a înșelat cu un alt bărbat. „Soțul meu a depus o acțiune pe rolul Judecătoriei Huși. Au existat probleme de natură familială, pe baza unor conflicte care au izbucnit de la anumite afirmații ale unor prieteni ai soțului meu. Este o situație destul de gravă. Conflictele dintre noi datau cu mai mult timp în urmă. Relația dintre noi se deteriorase. Am încercat să soluționăm. Aceste conflicte nu priveau sub nicio formă paternitatea fiului meu, ci țineau de legăturile personale dintre noi doi, de natură sentimentală, să spunem”, a declarat ieri, Mihaela Șălaru, soția preotului.Preoteasa a mai spus că nu a divorțat de soțul ei, deoarece acesta este preot, dar și pentru că au împreună copilul în vârstă de opt luni.Mai mult, femeia a precizat că a fost de acord cu testul de paternitate la o clinică privată, dar că soțul i-ar fi spus că, oriunde ar fi făcut acel test, există șanse „ca el să fie trucat”.

Adina Florea, despre o posibilă OUG pentru revizuirea sentințelor: Procurorul aplică legea, nu o comentează

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, a declarat, pentru Mediafax, că ”nu era și nici nu este necesară vreo adăugire la lege prin încheierea unor protocoale”. Ea a spus și că, dacă se va da vreo OUG pentru revizuirea sentințelor definitive în dosare care au avut legătură cu protocoalele secrete, procurorii ”au obligația de a aplica legea și nu de a o comenta”.Totodată, Adina Florea nu exclude ca dosarele care vizează magistrații să reprezinte o formă de șantaj. "Nu cunosc modul de sesizare în dosarele penale în care sunt vizați magistrați. Nu exclud ca aceste dosare să reprezinte o formă de șantaj a magistraților cu atât mai mult cu cât denunțurile trebuie să îndeplinească rigorile impuse de Codul de procedură penală".Adina Florea, propusă de ministrul Justiției pentru șefia DNA, urmează să primească aviz consultativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.