Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Un bărbat care a violat-o pe Luiza Melencu a fost reținut

Ziarul de Vrancea
25 nov 2019 1555 vizualizări

Agresiunea sexuală a avut loc după ce fata a fost răpită de Gheorghe Dincă

Un bărbat de 46 de ani, acuzat de violarea Luizei Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheoghe Dincă, a fost reținut ieri, a anunțat Giorgiana Hosu, procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. 

 ”Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, științifice și testimoniale, pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violență, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aștepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, județul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal și în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reținut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism”, anunță DIICOT.

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă și care era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicit lui Dincă să îi permită să aibă realții sexuale cu adolescenta.

“La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reținut i-a solicitat acestuia să-i permită și lui întreținerea de astfel de relații cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-și conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, potrivit DIICOT.

Bărbatul reținut miercuri este fără ocupație, fără pregătire, consumator de băuturi alcoolice, necăsătorit și fără copii. ”Aș dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile și anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale și nu există nici o conexiune între inculpat și vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracțiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârșirea celorlalte infracțiuni pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gheorghe Dincă. Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia”, a precizat Hossu.

Ea a subliniat că procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru și că dosarul va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Fost șef DIICOT, condamnat definitiv la închisoare cu executare

u magistrații Înaltei Curți i-au respins apelul Alinei Bica

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, ieri, apelul formulat de Alina Bica la sentința prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Unul dintre magistrații completului a avuto opinie separată, în sensul admiterii apelului.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, în 26 iunie 2018, condamnarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, la patru ani de închisoare cu executare, fiind menținută astfel decizia din primă instanță.

În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată în acest dosar la patru ani de închisoare cu executare. Magistrații instanței supreme au dispus achitarea Alinei Bica pentru două fapte de abuz în serviciu și pentru o faptă de favorizare a făptuitorului, respectiv a lui Adriean Videanu, dar au condamnat-o la patru ani de închisoare cu executare pentru o altă faptă de favorizare a făptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu. În acest dosar, cunoscut sub numele “Bica 2”, fosta șefă a DIICOT este acuzată de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, și a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom, precum și de abuz în serviciu.

Dosarul a ajuns la ICCJ în iunie 2015, judecarea a început în septembrie 2015 și s-a încheiat după 15 termene, în 23 noiembrie 2016.

Ciolacu: Vrem să organizăm Congresul PSD în luna februarie

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că dorește organizarea Congresului ordinar al PSD cel mai probabil în luna februarie a anului viitor. El a precizat că miercuri dimineață a avut loc primă întrunire cu social-democrații care fac parte din comitetul de organizare a alegerilor din PSD. “Am avut o primă întrunire. În afară de deciziile administrative, am început să conturăm un calendar de alegeri în fiecare organizație și toți pașii care trebuie parcurși să ne încadrăm în termenul ridicat și invocat și cerut de marea majoritate a colegilor noștri ca în februarie să aibă loc un Congres ordinar”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Întrebat câte organizații au în acest moment conducere interimară, el a arătat că, din datele pe care le are, în acest moment, sunt doar două. “Se face tabelul, eu după ce îmi termin activitatea de la Parlament o să merg la partid, împreună cu domnul Paul Stănescu și mai mulți colegi din comitetul interimar, unde vom avea această listă de la unii dintre secretarii generali adjuncți”, a adăugat liderul social-democrat.

“Noi avem un mandat foarte clar de a face o analiză și de a organiza Congresul ordinar al partidului. Nu avem, cel puțin în Comitetul Executiv de ieri nu s-a luat și nu am primit de la colegii noștri alte atribuții de a primi pe cineva în partid, de a da afară pe cineva din partid. Oricum, cât o să fiu eu, sper ca această etapă a excluderilor să fie depășită. E posibilă o etapă a includerilor”, a susținut Ciolacu.

PSD a anunțat că, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului și a dizolvării Biroului Permanent Național, Comitetul Executiv a decis alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziție echilibrată până la organizarea unui viitor Congres, în care să fie aleasă o nouă conducere statutară.

Potrivit unui comunicat de presă, structura de conducere colectivă interimară va avea următoarea formulă: președinte interimar - Marcel Ciolacu; secretar general interimar - Paul Stănescu; membru Regiunea Sud - Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud - Niculae Bădălău; membru Regiunea Sud-Vest - Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest - Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest - Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est - Dan Nica; membru Regiunea Sud - Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est - Dragoș Benea; membru Regiunea Nord-Est - Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest - Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest - Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest - Laurențiu Nistor ; membru Regiunea Centru - Vasile Gliga; membru Regiunea București-Ilfov - Gabriela Firea; membru Regiunea București-Ilfov - Gabriel Mutu.

Olguța Vasilescu: Nu am făcut strategii de campanie, nu am lucrat programul; rolul meu a fost doar să mobilizez partidul

Lia Olguța Vasilescu, fost șef al campaniei electorale a candidatului PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, afirmă că, în această calitate, nu a făcut strategii și nici nu a creat mesaje, rolul său fiind doar să mobilizeze partidul. “Cred că lumea și-a format o părere idilică despre rolul meu în această campanie. Eu nu am făcut strategii, nu am creat mesaje pentru candidat, nu am lucrat programul candidatului etc. Cu siguranță, o strategie gândită de mine nu s-ar fi pliat pe profilul candidatului. Toate astea au fost făcute de o firmă de consultanță, selectată de doamna Dăncilă. Rolul meu a fost doar să mobilizez partidul. 19 județe au avut un scor electoral peste 40 la sută, iar alte 17 peste 30 la sută. Din punctul meu de vedere, anul viitor partidul poate scoate, fără probleme, un scor electoral cu 4 în față, mai ales că PNL ne ajută zilnic”, a scris Vasilescu, miercuri, pe Facebook. Ea adăugat că demisia întregului Birou Permanent Național al partidului a fost “lucru normal”.

Nicolae Robu, sondaj pe Facebook, după ce a decis să interzică manelele pe domeniul public

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a făcut un sondaj pe Facebook, după ce a decis să interzică difuzarea de manele în spațiul public. Nicolae Robu întreabă timișorenii, printr-un sondaj pe pagina sa de Facebook, ce părere au despre decizia sa de a interzice manelele pe domeniul public. Cei interesați pot alege una dintre variantele de răspuns: “Vă susținem” sau “Lăsați manelele în pace”. “Ieri am interzis interpretarea/difuzarea de manele în aer liber pe domeniul public în Timișoara, precum și dedicațiile conexe. Evident, iubitorii genului și dedicațiilor binecunoscute aferente își pot continua delectarea pe proprietăți private, respectiv în spații publice închise, fără a-i obliga și pe neiubitori să fie parte la spectacolul lor”, a scris Robu pe Facebook.

Doar în prima oră de la postare, Robu a primit 250 de comentarii în care unii consideră măsura discriminatorie, iar alții îl susțin. Nicolae Robu și-a anunțat angajații, într-o notă internă, că „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”.

În plus, la niciun eveniment din oraș nu se vor mai putea asculta manele. „Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societății Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Poliției Locale. Cei care nu respectă dispozițiile primarului riscă „sancționarea drastică (…), inclusiv a persoanelor cu funcții de conducere în structurile implicate”. Decizia a fost luată după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care pot fi auzite manele și dedicații, făcute chiar și primarului Robu, la târgul din Piața Traian al Societății de Piețe, condusă de fostul său consilier Ionuț Nasleu.

Orban nu exclude varianta modificării OUG 114 prin asumarea răspunderii Guvernului până la finalul anului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, ieri, că se pregătesc modificări la OUG 114, care vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, până la finalul anului, dacă nu se ajunge la un acord politic cu partidele parlamentare pentru ca actul normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, să fie modificat în Parlament. “Sunt în lucru avem două variante. OUG 114 este în dezbaterea Camerei Deputaților și avem două variante: să ne înțelegem cu partenerii se degajăm o majoritate, astfel încât să trecem pe cale parlamentară - asta este soluția care, din punctul meu de vedere este cea mai bună. Dacă nu vom putea conveni să punem în practică această discuție cât mai repede posibil, ne gândim cel mai probabil la o angajare a răspunderii, dar preferăm, încă o dată vă spun, să stabilim cu partenerii noștri care au votat învestirea Guvernului o formulă comună pe care să o sprijinim și să reușim să o trecem prin Camera Deputaților”, a declarat, mircuri, premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, OUG 114 a provocat mari dezechilibre în domeniul energiei. “Situația în care s-a ajuns din cauza măsurilor aberante ale guvernelor PSD în domeniul energiei este o situație care riscă să creeze grave prejudicii economiei românești, pentru că toate ramurile care au structura costului cu energia mari și-au pierdut competitivitatea și mulți riscă să își piardă profitabilitatea. Este vorba de combinate mari - Sidex Galați, combinatul de aluminiu de la Slatina, Combinatul Siderurgic Hunedoara, e vorba de companii foarte mari care au foarte mulți angajați și a căror profitabilitate și competitivitate a fost grav afectată de prețurile la care este livrată energia electrică către companii”, a mai spus premierul.

Întrebat, de asemenea, dacă anul acesta se vor opera modificări la taxa bancară, Orban a spus: “Cât mai repede posibil. C-am spus, acestea sunt incluse în OUG 114, iar obiectivul nostru este să modificăm ordonanța până la sfârșitul anului, fie, dacă ne înțelegem cu toți partenerii pe o formulă comună fiind în dezbaterea Camerei Deputaților să o modificăm în Camera Deputaților, iar dacă nu va exista o majoritate sau timpul necesar pentru a putea să fie adoptată de Camera Deputaților, inclusiv gândim o posibilă asumare a răspunderii Guvernului”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.