Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Temperatură normală în următoarele două săptămâni

Ziarul de Vrancea
20 nov 2017 522 vizualizări

Regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii țări, însă ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând cu data 26 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 20 noiembrie - 3 decembrie, publicată ieri.

În Moldova, până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, dar valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade și a celor minime de—2...0 grade. Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade. După data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile până la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7...8 grade și ale minimelor de 1...2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei săptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

Primul pas pentru contestarea la CCR a noii legi privind Pilonul II de pensii

PNL a depus la Avocatul Poporului sesizarea pentru contestarea la Curtea Constituțională a OUG prin care este diminuată contribuția la Pilonul II de pensii. Liberalii susțin, în documentul depus la Avocatul Poporului, că OUG 82/2017 încalcă prevederile art. 115 alin. (6) din Constituție, deoarece afectează dreptul de proprietate și dreptul la pensie, iar prevederile constituționale interzic adoptarea de ordonanțe de urgență în această materie. PNL susține că, totodată, Guvernul afectează dreptul la negocieri colective în materie de muncă, prevederile constituționale interzicând adoptarea de ordonanțe de urgență în această materie.

Semnatarii mai arată că un alt motiv extrinsec de neconstituționalitate este inexistența stării extraordinare și a situației de urgență care să justifice adoptarea și intrarea în vigoare, de îndată, a actului normativ.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat ieri că sesizarea va fi analizată până la sfârșitul acestui an.

Fost senator, încarcerat pentru doi ani

Fostul senator PNL de Arad Ovidiu Marian a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. El a fost ridicat ieri de polițiști și dus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, după ce Curtea de Apel București a respins apelul formulat de către acesta.

“Instanța dispune confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Banca Națională a României, valabil în ziua plății”, a mai decis Tribunalul București. Ovidiu Marian a fost inculpat în dosarul instrumentat de DNA care privea o mită ce ar fi fost primită de către Daniel Tudor, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară și președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, de la omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru a proteja societatea de asigurări Carpatica.

Ceilalți inculpați din dosar sunt în continuare judecați.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.