Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Tătaru: Urmează trei, patru săptămâni grele

Ziarul de Vrancea
29 oct 2020 931 vizualizări

Peste 6.400 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate ieri, un record de la începutul pandemiei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, ieri, că urmează trei, patru săptămâni grele în lupta cu pandemia de COVID-19, în care autoritățile încearcă să limiteze creșterea numărului de cazuri, pentru a se putea ajunge la un platou. “Avem 3-4 săptămâni grele, avem 3-4 săptămâni în care încercăm să limităm creșterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricții, haideți să participăm cu toți la scăderea numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătăru. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – un nou record -, 83 decese și 868 de persoane internate la Terapie Intensivă. Până ieri, 6.764 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a ajuns la 10.975. Până joi, la nivel național, au fost prelucrate 3.169.978 teste. Dintre acestea, 36.169 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.987 la cerere.

În ce condiții pot veni românii acasă de sărbători

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că autoritățile nu au în discuție instituirea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă. El a precizat și care sunt condițiile în care românii din străinătate vor putea veni în țară de sărbători. “Sunt acele țări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condițiile sunt aceleași. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru.

Atac grosolan al Bisericii Ortodexe împotriva unui jurnalist

Cristian Tudor Popescu este un ins desfigurat de grimase de ură, om mic și veninos, împuținat moral și doldora de sine, spune, printre alte epitete tari, purtătorul de cuvânt al BOR

Purtătorul de cuvânt al Patrirhiei Vasile Bănescu a reacționat ieri în temeni foarte duri la ceea ce el numește “deversarea în spațiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii si a Părintelui Patriarh”. El a făcut referire, fără a-l nominaliza, la jurnalistul Cristian Tudor Popescu, făcând trimitere și la Adevărul, publicația pe care acesta a condus-o în anii '90.

El i-a numit pe cei care au criticat afirmațiile Patriarhului cu ocazia Sărbătorii de Sfântul Dumitru “pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere”, analfabeți cultural, “inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe”, oameni mici și veninoși, oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză “jurnalistică”.

CTP: “BOR răspunde cu bapeamătii”

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu spune că reacția Patriarhiei la articolul său “Satană în sutană” este una cu “drăcuieli” și nu merită să răspundă unor astfel de afirmații. “BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producțiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestația purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia. În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creștin. Logic și uman, nu am cum să răspund la așa ceva”, este mesajul lui Cristian Tudor Popescu.

Două adolescente și-au înscenat răpirea și au pus în alertă Poliția din Maramureș

Două fete de 13 și 14 ani din județul Maramureș și-au înscenat răpirea, una dintre ele trimițându-i mesaje mamei sale în care susținea că se află într-o mașină care s-ar îndrepta spre Cluj. Echipele de căutare formate de polițiști le-au găsit nevătămate, după câteva ore, într-o zonă retrasă din orașul Borșa, iar ulterior au stabilit că ele s-au înțeles cu un tânăr să le ducă cu mașina la bunica uneia dintre ele. “Ieri, 28.10.2020, la ora 13.10, un bărbat a sesizat Poliția municipiului Sighetu Marmației despre faptul că în jurul orei 12.00, fiica sa, de 14 ani, a fost răpită. Conform spuselor bărbatului, aceasta ar fi fost constrânsă să urce într-o mașină de culoare neagră, care a plecat în direcția localității Bogdan Vodă”, a transmis, joi, Poliția Română.

 După zece minute, o reprezentantă a unui Centru de Primiri în Regim de Urgență din județ a sesizat Poliția despre faptul că o fată de 13 ani, instituționalizată, a plecat fără acordul unității. “Mai mult, minora de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizând că a fost răpită, că nu poate vorbi și că din câte a observat autoturismul în care se află se îndreptă spre Cluj”, au menționat reprezentanții Poliției.

 Având în vedere gravitate situației, a fost constituită o echipă complexă de cercetare și căutare, a fost întocmit dosar penal, iar pentru soluționarea cauzei în timp cât mai scurt au fost mobilizate mai multe forțe și mijloace din cadrul Poliției. “De la primirea apelurilor, pentru toți cei implicați a început o luptă contra cronometru, toate activitățile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Verificările efectuate ulterior de polițiști au relevat faptul că cele două minore au plecat cu același autoturism, existând posibilitatea ca ele să se fi înțeles în prealabil cu privire la plecare”, a arătat sursa citată. După câteva ore, cele două adolescente au fost găsite, nevătămate, într-o zonă retrasă din orașul Borșa, fiind duse la sediul Poliției Sighetu Marmației, pentru a se stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat. “Astfel, polițiștii au stabilit că, la cererea lor, cele două fete s-au înțeles în timpul zilei să se deplaseze pe raza orașului Borșa și au fost așteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul până la bunica uneia dintre ele. Întrucât știau că sunt căutate de poliție, acestea s-au dus într-o zonă retrasă, în care au fost găsite”, au explicat reprezentanții Poliției. Pe toată perioada plecării, cele două fete nu au fost victimele vreunei infracțiuni.

Populația după domiciliu a României a ajuns la 1 iulie la 22,142 milioane persoane

Populația după domiciliu a României număra la 1 iulie 22,142 milioane persoane, cu 0,1% mai mică față de 1 iulie 2019, din care populația urbană și cea de sex feminin sunt majoritare (56,4%,respectiv 51,2%), a anunțat ieri Institutul Național de Statistică (INS). La 1 iulie 2020, populația după domiciliu din mediul urban a fost de 12,492 milioane persoane, în scădere ușoară față de 1 iulie 2019 (0,05%). Populația feminină la 1 iulie 2020 a fost de 11,328 milioane persoane, în scădere cu aproape 5.000 de persoane față de aceeași dată a anului precedent. Procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu 1 iulie 2019, prin creșterea (cu 0,5 puncte procentuale) ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste) și în același timp remarcându-se menținerea la același nivel (14,6%) a ponderii persoanelor tinere (0-14 ani). Vârsta medie a populației a fost de 41,9 ani, cu 0,2 ani mai mare decât la 1 iulie 2019. Vârsta mediană a fost de 42,1 ani, în creștere cu 0,4 ani față de 1 iulie 2019. La 1 iulie 2020, cea mai mare pondere în totalul populației o deținea grupa de vârstă 40-44 ani (8,6%).

Bogdan Olteanu, trimis cinci ani după gratii

Fostul lider liberal Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților și fost viceguvernator al BNR, a fost condamnat definitiv ieri la cinci ani de închisoare, în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administrației Deltei Dunării. Câteva ore mai târziu, Olteanu s-a predat la Poliția Județeană Dâmbovița pentru a fi încarcerat. Fostul lider PNL a fost condamnat în 24 decembrie 2019 la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro și sprijin electoral, în schimbul intervențiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. El a atacat decizia cu apel. Transferul banilor ceruți de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru și într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrași în numerar în trei tranșe, în 28-30 octombrie 2008.

Un jandarm care nu credea în coronavirus, răpus de Covid-19: „Protejați-vă cât puteți”

Ionuț Câmpean, căpitan în cadrul Jandarmeriei Sibiu, care nu credea în coronavirus, a pierdut, în seara zilei de 28 octombrie, lupta cu virusul SARS CoV -2. Bărbatul avea 43 de ani și era internat la Spitalul Județean Sibiu din 23 octombrie, anunță reprezentanții prefecturii, citați de Turnul Sfatului. În urmă cu trei zile bărbatul posta pe pagina sa de socializare cât de grea este lupta cu această boală. „Protejați-vă cât puteți. Eu lupt de 5 zile și n-am câștigat nimic încă în lupta cu boala!”. După cum rezultă din mai multe postări pe FB ale jandarmului, acesta era, înainte de a contacta virusul, coronasceptic și nu credea în eficiența măsurilor de protecție, cum ar fi masca.

Liberal, frustrat de succesul USR: „Oameni pe care îi batem în școală și le furam mâncarea”

Liberalul Ionuț Nasleu, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, ex primarul Timișoarei, a lansat un atac virulent pe Facebook. Nu au scăpat președintele Iohannis, premierul Orban, primarul ales Dominic Fritz. Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA din cadrul Primăriei Timișoara, membru în PNL-filiala Timiș, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, s-a dezlănțuit pe Facebook, după ce Tribunalul a validat mandatul de primar al lui Dominic Fritz. „Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni. Îmi este dor de traci. Ne-am falsificat i manualele de istorie, în cărți i-am bătut pe toți! Real, i-am trădat pe toți și am plătit tribut. Vrem șomeri, îi avem și pe ăia. I-ați votat, voi ăia frustrați din spatele calculatorului, pe care noi băieții îi mai paletam. Ei erau doar masă de manevră… Iohanis, Orban etc, ca și acum. De ce toți candidații și așa zis învingători au nume de evrei? Păcat că în SRI există Diviziunea A, apărarea Constituției…Unde sunteți colegii mei, să apărăm Constituția. Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Vă place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe… Râde țara de noi. Am cedat Timișoara unor personaje virulente, pe care obișnuiam să îi batem în școală și cărora le furam mâncarea, lucru normal înainte de 89…Și-au inventat o identitate virtuală, după monitor, niște papagali frustrați, iubitori de LGBT. Timișorenii sunt independenți, adică nu au coloană. Dacă Fritz le ridică un deget, ei râd...izolații de ieri sunt USR-iștii de azi, papagali în fapt, ascunși după tastatură. Încă o dată zic, nu sunteți născuți să conduceți. Geppetto sunt serviciile, Pinochio e Fritz și voi ceilalți, care ați coborât din ceruri, de fapt niște papagali, negativiști, care erați de râsul străzii și v-ați trezit cu oarece putere, tot papagali frustrați rămâneți”, a scris Nasleu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.