Național

(Update) Marian Oprișan neagă că s-ar întâlnit joi 11.01.2018 cu Liviu Dragnea

Ziarul de Vrancea
11 ian 2018 1688 vizualizări

Actualizare știre 11.01.2-17-ora 20,30:Având în vedere că ieri joi 11.01.2017 s-a vehiculat următoare știre în unele  fluxuri ale presei centrale:”Potrivit unor surse Realitatea Tv, întâlnirea dintre șeful PSD și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost un eșec total. Întâlnirea ar fi avut loc chiar la Oprișan acasă.” redactorul  Ziarului de Vrancea l-a întrebat pe Marian Oprișan dacă confirmă această întâlnire.Acesta a negat c-ar fi avut joi 11.01.2017 vreo întâlnire cu Liviu Dragnea

Știrea inițială-11.01.2018-ora 16;00:MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Surse: Dragnea a pășit cu stângul pe teritoriul baronilor din Moldova

El l-ar fi vizitat acasă pe Marian Oprișan, dar nu a reușit să-l convingă să-i țină parte în “războiul” cu premierul Tudose.Tot mai mulți lideri PSD recunosc existența unui conflict între cei doi

Liviu Dragnea nu a avut succes în startul turneului său din Moldova. Potrivit unor surse Realitatea Tv, întâlnirea dintre șeful PSD și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost un eșec total. Întâlnirea ar fi avut loc chiar la Oprișan acasă.

Pe de altă parte, Marian Oprișan și Liviu Dragnea au fost mereu adversari, prin urmare era de așteptat ca cei doi să nu ajungă la o soluție. Președintele PSD a pornit, încă de marți, în turneu electoral în zona Moldovei. Șeful social-democraților a făcut deja prima oprire în Vrancea, iar ieri a participat la ședința PSD Suceava.

Pe harta electorală a lui Liviu Dragnea, se află și județele Botoșani, Neamț și Vaslui. Președintele PSD vrea să câștige baronii din Moldova de partea lui, în disputa cu premierul Mihai Tudose. “Finala” se va juca la Iași, pe 29 ianuarie. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar urma să-și continue turneu și în alte regiuni, săptămâna viitoare.

În același timp, mai mulți lideri locali ai PSD au recunoscut existența unei rupturi în partid, spunând că Liviu Dragnea și Mihai Tudose trebuie să aibă o abordare constructivă. Liderii ALDE, în schimb, consideră că tensiunile din PSD se pot rezolva doar la un congres și ”nu se pot băga între Trabant și Mercedes”.

 

Lider PSD Vaslui: Probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului

 

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că dacă nici președintele partidului, Liviu Dragnea, și nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit, scrie Mediafax.

”În momentul de față a apărut o ruptură, pe care, în loc să o acopere, cei care sunt implicați încearcă să o facă mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernării sper să predomine, iar lumea să se reașeze la discuții, să încerce să guverneze în mod efectiv, să renunțe la conflictele care apar cu o anumită frecvență. Dacă nici președintele Liviu Dragnea nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv acceastă chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea.

Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru că se va consuma o perioadă de timp în care am putea face altceva. Sper ca lucrurile să aibă un sfârșit fericit, deși nimic nu mă îndreptățește la asemenea speranțe”, a spus Buzatu. Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forțe dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

O nouă zi, același ministru de Interne

n la o zi după ce premierul Tudose i-a transmis clar că nu mai are ce căuta în Guvern, Carmen Dan a refuzat ieri să demisioneze n un lider PSD îi ia apărarea

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, ieri, la ieșirea de la Parchetul General, unde a fost audiată în dosarul în care a reclamat că a găsit un microfon în locuința sa, că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declarațiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a mințit. Carmen Dan a refuzat să răspundă dacă va demisiona. Ea a fost audiată la Parchetul instanței supreme timp de aproximativ o oră și jumătate, spunând că a clarificat "aspectele care trebuiau clarificate" în dosarul în care la sfârșitul lunii noiembrie a reclamat că a găsit un microfon într-o priză din apartamentul din București unde locuiește în chirie.  Ea a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale jurnaliștilor privind demisia sa, spunând doar că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declarațiile premierului Mihai Tudose. "Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce privește declarațiile domnului prim-ministru voi da lămuriri cât de curând”, a declarat Carmen Dan, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme. Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai dorește să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”mințit” și că, dacă își va prezenta demisia o va accepta. El a spus că a fost ”mințit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, acceptă funcția, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan își va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul, cu referire la Liviu Dragnea.

Ștefănescu: Eu cred că n-ar trebui să demisioneze

Ministrul Carmen Dan nu ar trebui să demisioneze, a declarat, ieri, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu. El consideră că premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne trebuie să discute ”urgent” și să prezinte un plan de măsuri, după cazul polițistului suspectat de pedofilie.  ”Acum am ajuns la discuția în care se cere demisia ministrului de Interne. Eu cred că n-ar trebui să demisioneze, dar ar trebui să discute urgent cu prim-ministrul în cursul zilei de azi și cred că o vor și face și să iasă în fața opiniei publice amândoi, cu un punct de vedere, niște explicații detaliate pentru toată România, ce se va întâmpla cu examenul psihologic, cu examenul psihiatric, cum se va produce, ce se întâmplă cu cei care sunt vinovați în structura asta. și nimeni din România și nimeni din partid și nimeni dintre cetățenii României nu sunt convinși că e necesară această ceartă, ci sunt necesare niște lămuriri foarte urgente și din partea primului-ministru, care i-a cerut raport lui Despescu și din partea ministrului de Interne”, a declarat Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Raport american: Preoți ortodocși români “lucrează” pentru Vladimir Putin

Raportul senatorilor democrați americani care denunță amenințarea pe care o reprezintă Vladimir Putin la adresa Statelor Unite menționează și acuzațiile potrivit cărora Biserica ortodoxă rusă a cooptat preoți ortodocși din România și Bulgaria pentru a conduce protestele împotriva fracturării hidraulice.

Acest raport de 206 de pagini, redactat în principal plecând de la informații publice și de presă, înscrie în arhivele Congresului american poziția democraților potrivit căreia cel de-al 45-lea președinte al țării rămâne pasiv în fața atacurilor informatice, de propagandă sau de altă natură ale "regimului corupt al lui Putin". Vladimir Putin este calificat drept o amenințare gravă la adresa Statelor Unite pe care Donald Trump preferă să nu o ia în seamă.

Documentul acuză legăturile dintre Ministerul rus de Externe și Biserica Ortodoxă rusă pentru a promova interesele Kremlinului. "În Bulgaria și România, Kremlinul ar fi cooptat preoți ortodocși pentru a conduce proteste anti-fracturare hidraulică", o referire la manifestațiile împotriva explorării și exploatării gazelor de șist care au avut loc în 2012 în România.

Potrivit raportului, în Republica Moldova, preoți de rang înalt au "lucrat pentru a opri integrarea țării cu Uniunea Europeană (conducând manifestările anti-homosexuali și chiar pretinzând că noile pașapoarte biometrice pentru UE sunt satanice deoarece au un cod numeric format din 13 cifre), iar preoții din Muntenegru au condus eforturile pentru a împiedica aderarea țării la NATO".

Raportul, intitulat "Atacurile asimetrice ale lui Putin împotriva democrației în Rusia și în Europa: implicații pentru securitatea națională americană", prezintă pe larg parcursul și metodele lui Vladimir Putin, pe care îl acuză, alături de regimul lui, de corupție și spălare de bani, propagandă, legături cu crima organizată și comandarea de asasinate politice. Capitole ale raportului descriu tentativele rusești de ingerință în diverse procese electorale din Europa și prezintă și recomandări.

Arșinel nu se dezice de “penalul” Lucan: Îi voi purta recunoștință

Actorul Alexandru Arșinel a declarat, ieri, la ieșirea de la DIICOT, unde a fost audiat timp de aproximativ patru ore în dosarul medicului Mihai Lucan, că a încercat, "în măsura amintirilor", să răspundă întrebărilor procurorilor. El a spus că sentimentele sale față de Mihai Lucan nu s-au schimbat și că îi rămâne recunoscător acestuia. El a ajuns la DIICOT în jurul orei 9.00 și a fost audiat de procurori în calitate de martor în dosarul medicului Mihai Lucan.

Actorul a fost acuzat că ar fi beneficiat de tratament preferențial din partea profesorului Lucan, în 2013, când a fost supus unui transplant renal, la câteva zile după ce a fost trecut pe lista de așteptare a bolnavilor.

În 4 ianuarie, actorul Alexandru Arșinel spunea că nu cunoaște nimic despre acuzațiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmând că se profită de notorietatea sa de persoană publică. Arșinel afirma că nu a contat numele său în prioritatea transplantului, ci starea gravă de sănătate, adăugând că aprinde lumânări la biserică pentru doctorul Lucan, care l-a salvat. "Întâmplarea face că am un nume care rezonează într-un anumit fel și jigodiile profită de treaba asta”, a subliniat Arșinel.

 

Avocatul Curții Europene: Să i se permită familiei Coman-Hamilton să se stabilească în România ca soți

Cazul soților Coman-Hamilton, nerecunoscuți de autoritățile române, a fost prezentat la Curtea de Justiție a UE. În consecință, statul român ar fi trebuit să permită familiei Coman-Hamilton să se stabilească în România ca soți, pentru a își putea continua viața de familie începută în afara țării, arată avocatul Curții. Decizia finală a judecătorilor europeni în speță este așteptată în primăvara anului 2018. „Opinia Avocatului General susține toate argumentele pe care Asociația ACCEPT și petenții le-au prezentat judecătorilor europeni. Acesta a arătat că noțiunea de soți în cadrul directivei trebuie să primească în întreaga Uniune o interpretare autonomă și uniformă, care include soții de același sex. Asta înseamnă practic că din perspectiva dreptului european privind libera circulație soții de același sex ar trebui să fie egali în drepturi cu cei de sex opus, indiferent de legislația statelor membre. Opinia sa se bazează pe evoluția legislației din marea majoritate a statelor membre UE care recunosc și protejează familiile gay -22 din 28 de state oferă deja parteneriat civil sau căsătorie pentru cuplurile de același sex. Mai mult, avocatul general Wathelet subliniază faptul că discriminarea pe motive de orientare sexuală nu poate fi justificată de pretinsa protecție a familiei tradiționale. Ne așteptăm ca hotărârea judecătorilor europeni să ia în calcul toate aceste argumente și să avem în câteva luni o decizie favorabilă în cauză,” a declarat Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului și membră a Asociației ACCEPT.

Avocatul General îndeplinește, în cadrul proceselor la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, rolul unui expert în drept european care oferă judecătorilor o opinie de specialitate,  imparțială. Această opinie ajută judecătorii europeni să își formuleze decizia finală.

Asociația ACCEPT așteaptă hotărârea celor 15 judecători ai Marii Camere CJUE în primăvara acestui an. „Primim cu mare bucurie opinia avocatului general. Interpretarea lui arată că autoritățile române au greșit refuzând să ne trateze ca familie. Sperăm ca decizia judecătorilor europeni să confirme că avem dreptul să locuim împreuna în România ca soți,” a declarat Clai Hamilton.

„Decizia judecătorilor europeni va fi extrem de importantă pentru Curtea Constituțională și sperăm că va fi înțeleasă și de politicienii români: cetățenii români nu pot fi împărțiți în buni și gay. Nu mai putem fi tratați ca cetățeni inferiori, fără drepturi egale, pe baza prejudecaților pe care unii le au cu privire la homosexualitate”,  a adăugat Adrian Coman.

Site-ul televiziunii Antena 3 a “minat” după criptomonede

Antena 3 a transmis că pagina dedicată transmisiunilor în direct de pe site-ul televiziunii a fost atacată de hackeri în cursul serii de miercuri, dar și joi, la ora 12.15. Primul atac asupra secțiunii live a site-ului televiziunii a avut loc miercuri seară, permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele website-ului Antenei 3, aflat în gestiune externalizată, informează televiziunea.  „Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei. Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de live pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3”, au transmis reprezentanții televiziunii. „A fost un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de live a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02.00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, director digital Antena TV Group.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.