Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Sindicaliștii din educație îi bat obrazul lui Tăriceanu

Ziarul de Vrancea
9 iun 2017 650 vizualizări

“Îl invităm pe domnul președinte al Senatului să stea măcar o zi alături de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic”, i-au transmis sindicaliștii
 

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ consideră că președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să se informeze mai bine înainte să dea declarații privind activitatea cadrelor didactice. „Cunoaștem că domnul Tăriceanu are o problemă cu cadrele didactice. Am văzut acest lucru încă din momentul în care a fost prim-ministru, însă, ca al doilea om în stat, domnul senator ar trebui să aibă mai multă grijă și să se gândească de două ori în momentul în care dă declarații de genul celei din 7 iunie a.c..  Dacă nu știe ce face un profesor, suntem dispuși să îi arătăm. Îl invităm pe domnul președinte al Senatului să stea măcar o zi alături de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic. De asemenea, domnul Tăriceanu confundă în mod intenționat, ca și alți politicieni, norma didactică de predare efectivă (care este de 18 ore pe săptămână) cu norma de muncă (care este de 40 de ore pe săptămână, la fel ca la toți angajații). În condițiile în care domnul Tăriceanu este invidios pe munca unui cadru didactic, îl invităm să renunțe la funcția politică și să se reîntoarcă la catedră, însă în învățământul preuniversitar“, a declarat Marius Ovidiu NISTOR, președinte FSE „Spiru Haret“. De asemenea, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ îi recomandă președintelui Senatului "să citească cu mai multă atenție legile românești", spunându-i că "poate începe cu Legea 1/2011, mai exact cu art. 262, unde este explicitată foarte bine activitatea unui cadru didactic".

Călin Popescu Tăriceanu a criticat miercuri unele sporuri din Legea salarizării, spunând că nu înțelege necesitatea acestora și dând ca exemplu sporul de solicitare neuropsihică acordat cadrelor didactice, el susținând că acestea au patru luni de vacanță pe an. "Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi, în învățământul preuniversitar, dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Patru luni de vacanță. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări", a declarat Tăriceanu.

Cristian Boureanu, anchetat după ce a insultat și lovit polițiști

Fostul deputat Cristian Boureanu, implicat într-un incident cu un echipaj de la Poliția Rutieră, a fost audiat vineri după-amiază la sediul Brigăzii Rutiere, în dosarul de ultraj deschis pe numele său. Potrivit unor surse judiciare, la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră sunt audiate de un procuror toate persoanele implicate în acest caz - șoferul, prietena lui Boureanu, cei doi politiști, dar și alți martori.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost externat vineri după-amiază de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost dus în noaptea de joi spre vineri, având un traumatism cranio-cerebral și o fractură de sinus maxilar.

De asemenea, la Spitalul "Floreasca" a ajuns și un polițist implicat în incident, care însă nu a necesitat internarea. Fostul deputat Cristian Boureanu este acuzat de ultraj, după ce a insultat și lovit polițiști de la Poliția Rutieră. Mașina în care erau pasageri fostul parlamentar și prietena lui a fost oprită în trafic vineri, în jurul orei 01.00, în zona Pieței Charles de Gaulle, iar după ce șoferul a fost legitimat și i s-au înapoiat actele, Boureanu a insultat polițiștii, unuia dintre ei i-a prins degetele la portieră, lovindu-l apoi cu genunchiul. Conform imaginilor difuzate de Antena 3, Boureanu îi face proști pe polițiștii de la Poliția Rutieră și îi cere prietenei sale să îl filmeze în timp ce îi amenință pe aceștia cu formule precum: "Te las fără pensie" și "Îți sparg fața". El a fost încătușat și dus la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră la audieri, fiindu-i deschis dosar penal.

 Polițiștii au susținut că Cristian Boureanu, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a fost dus la Spitalul Floreasca după ce i s-ar fi făcut rău în timpul audierilor, el fiind transportat la unitatea medicală cu o ambulanță SMURD.

Cristian Boureanu a mai fost implicat într-un incident în septembrie 2016, când și-a bătut fiica pe stradă,  fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Monica Macovei: Convenția ONU nu prevede prag la abuzul în serviciu

Dacă PSD introduce prag valoric, atunci nu este urmare a deciziei CCR, ci a voinței unor “penali”, susține europarlamentarul

Europarlamentarul Monica Macovei critică intenția PSD de a introduce un prag valoric de la care abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune. "Guvernul pus de Dragnea se pregătește să treacă de la nerespectarea legilor naționale la încălcarea Convențiilor internaționale pe care România și le-a asumat, le-a ratificat și s-a obligat să le respecte", afirmă Monica Macovei, într-un comunicat de presă. Europarlamentarul amintește că în Convenția ONU împotriva corupției, ratificată și de țara noastră, nu există niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracțiune și nici nu recomandă așa ceva. "PSD, aveți onoare sau nu? Vă țineți măcar promisiunile internaționale? Pe cele din campaniile interne, știm de mult că nu, uitați-vă ce au făcut cu promisiunile cu majorările salariale de la 1 iulie 2017. Minciuni! PSD și Guvernul Grindeanu să se hotărască: suntem în ONU sau nu?", a precizat Macovei. Europarlamentarul le sugerează, în schimb, social-democraților să înăsprească regimul pedepselor pentru o serie întreagă de infracțiuni. "Dacă tot vreți neapărat să puneți un prag, atunci vă sugerăm să puneți prag pentru pedepsele acordate la abuzul în funcție: prejudiciu de la 1 euro la 10 euro — pedeapsă cu închisoare 1 an, de la 11 euro la 100 euro prejudiciu — pedeapsă cu închisoare 2 ani, de la 101 euro prejudiciu la 200 de euro — pedeapsă cu închisoare 3 ani etc. Și fără suspendare. La fel, modificați și la furt: pentru furtul unei găini — 1 lună de închisoare, furtul unui porc — 2 luni de închisoare, furtul unei oi — 3 luni de închisoare etc. Când veți ajunge la furtul a 100.000 de euro, cât vrea Iordache să ridice pragul valoric, sau la 600.000 sau 1 milion de euro, cât propune Nicolicea, nu va ajunge o viață de om să acopere anii de închisoare", a mai spus Monica Macovei. În opinia acesteia, în cazul în care CCR ar impune introducerea unui prag valoric pentru abuz în serviciu, motivarea ar fi una politică, nu juridică. "Dacă PSD introduce prag valoric, atunci nu este urmare a deciziei CCR, ci a voinței unor penali, dornici să scape de anchete și de posibile condamnări", a conchis Monica Macovei.

Ioan Niculae și Adriean Videanu, trimiși în judecată în dosarul Romgaz-Interagro

Omul de afaceri Ioan Niculae, fost acționar majoritar și președinte al SC Interagro S.A., și fostul ministru al Economiei Adriean Videan, alături de alte nouă persoane, au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Romgaz-Interagro", pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare.

Procurorii au reținut că, la începutul anului 2005, Ioan Niculae, fost acționar majoritar și președinte al SC INTERAGRO S.A. București a inițiat un grup infracțional organizat împreună cu Mirea Marin (fost administrator al SC INTERAGRO SA) și Alpar Kramer, Director Comercial/Marketing în cadrul SNGN ROMGAZ S.A. În vederea realizării scopului grupului infracțional s-a urmărit și realizat delapidarea SNGN ROMGAZ SA, în sensul obținerii de gaze naturale la prețuri inferioare celor practicate în mod normal de partea civilă, prin obținerea în mod ilicit de discount-uri comerciale la care SC INTERAGRO SA nu era îndrituită a le obține. ”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că prin acțiunile concertate ale membrilor grupului infracțional organizat, inculpata persoana juridică SC INTERAGRO SA București, neîndeplinind în mod concret condițiile cumulative din ordinele și normativele emise la nivel ministerial sau încercând să creeze o aparență de legalitate privind îndeplinirea condițiilor, a prejudiciat  partea civilă SC ROMGAZ S.A. cu suma totală de 282.630.330,49 lei reprezentată de gazele naturale de valoarea discounturilor”, mai spus procurorii.

Fost deputat, trimis în judecată pentru omor

Fostul deputat Vasile Horga a fost trimis în judecată, vineri, de către procurorii Parchetului instanței supreme pentru ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal un pieton în timp ce circula pe DN 71, în județul Dâmbăvița. Procurorii spun că fostul deputat circula cu viteză peste limita admisă în localitate, în momentul accidentului.

Accidentul s-a produs în 15 iulie 2015, în jurul orei 22.00, în timp ce Horga, deputat la acea vreme, se deplasa cu mașina pe sensul dinspre București spre Târgoviște, în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. El a accidentat mortal o persoană care traversa DN 71 fără să se asigure, iar procurorii au stabilit că Horga circula cu o viteză peste limita legală admisă în localitate.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgoviște. La momentul producerii accidentului, Vasile Horga era deputat din partea PNL, fiind ales în județul Dâmbovița. El a mai fost senator, între 2000 și 2004, senator.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.