Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Război între bande de români la Londra, după asasinarea interlopului ” Brăileanul”

Ziarul de Vrancea
21 nov 2017 1631 vizualizări

După ce Sorin șerbu, zis ”Brăileanul”, a fost asasinat în plină stradă, la Londra, pe rețelele de socializare au apărut mesaje de amenințare și jurăminte de răzbunare, iar poliția se teme acum de un război între bande de interlopi români.

 

Potrivit The Sun, apropiații lui șerbu anunță pe Internet că își vor răzbuna prietenul. Acesta a fost omorât săptămâna trecută de oameni înarmați cu bâte de baseball, dar poliția nu a arestat încă pe nimeni în legătură cu această crimă. Totuși, scrie The Sun, este investigată o posibilă legătură între moartea interlopului din Brăila și un incident din Luton, unde un tânăr a fost bătut cu sălbăticie într-o parcare.

Unul dintre mesajele publicate pe rețele de socializare, semnat de Ioan Moldovan, scrie că ”oricine a făcut asta (asasinarea lui șerbu) va fi distrus”.

Un altul, numit Lory, scrie: ”Sunt sigur că Dumnezeu ne va da dreptate” și îi îndeamnă pe adepții lui șerbu să divulge numele celor care l-au trădat.

Același Lory adaugă: ”Nașul era foarte inteligent și avea o poziție foarte bună în Londra. Tragedia nu avea loc dacă nu ar fi fost surprins. Cineva l-a vândut”.

The Sun scrie că atât poliția britanică, cât și cea română, se tem de represalii. ”Nivelul amenințărilor on-line arată că asasinarea lui șerbu nu a încheiat un război. A fost doar începutul”, a declarat o sursă din justiția din România. ”Multe bande și-au mutat afacerile în Londra, în special în orașul Essex”, a spus sursa.

Tinerii cu facultate, obligați să muncească în țară dacă vor să emigreze?

Un document al Ministerului Educației, semnat de Liviu-Marian Pop sugerează că tinerii ar putea fi obligați să lucreze în țară dacă au facut facultatea pe locurile fără taxă. Documentul prezentat de Profit.ro este practic un răspuns la propunerea Academiei Române ca “absolvenții facultăților de stat să fie obligați să lucreze în țară, un interval de timp, egal cu durata studiilor subvenționate”. Ideea face parte din “Școală și Educația în Viziunea Academiei Române” - proiectul academicienilor din Educație, propus pentru dezvoltarea României în următorii 20 de ani.

Academicienii susțin că dacă statul nu va lua măsuri urgente pentru a stopa exodul absolvenților de facultăți, societatea românească va fi grav afectată. “Pentru a reduce pierderile de capital uman cu pregătire superioară, prin părăsirea țării, credem că se impune ca orice absolvent de învățământ superior, beneficiar al subvenției de la buget, să fie obligat să lucreze în țară un interval de timp egal cu durata studiilor subvenționate sau să deconteze cheltuielile cu pregătirea profesională.”

Ministerul Educației a răspuns că “este preocupat de reducerea pierderilor de capital uman cu studii superioare”, astfel că propunerile academicienilor “vor fi incluse în dezbaterile viitoare”. “Se poate reglementa un model de contract pe care studenții care urmează cursuri universitare subvenționate de stat să-l semneze la începutul studiilor”, se arată în documentul semnat de Liviu-Marian Pop. “Perioada în care aceștia trebuie să activeze pe piața muncii din România cred că nu trebuie limitată la momentul finalizării studiilor”.

După o discuție despre religie, un băiat de “bani gata” și-a ucis prietenul cu ciocanul

Sorin Ioan Rogia, fiul unui cunoscut medic chirurg din Oradea, care este principalul suspect în cazul tânărului de 27 de ani care a fost găsit mort, cu capul zdrobit și îmbrăcat în lenjerie intimă, într-un parc, a fost prins ieri, din întâmplare. Polițiștii de la Transporturi Feroviare l-au depistat  în timp ce acesta se afla în Gara de Nord din Timișoara. L-au oprit, iar când i-au verificat actele în baza de date, au aflat că acesta este căutat pentru omor. Imediat după prinderea lui, polițiști de la IPJ Bihor și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale au sosit la Timișoara și l-au escortat pe bărbat până la Oradea. Bărbatul a intenționat să ia un tren spre Serbia, din Gara de Nord din Timișoara.

Sorin Rogia a declarat în fața magistraților Tribunalului Bihor că și-a ucis victima din cauza unor "divergențe". "Mobilul crimei a fost reprezentat de divergențe în legătură cu concepțiile despre viață și religie avute cu victima. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele", a transmis procurorul Maria Cotrău. În urma acestei declarații a lui Rogia, magistrații au confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

Un bărbat a murit într-un incendiu după ce a adormit cu țigara aprinsă

Un bărbat în vârstă de 61 de ani din județul Botoșani cu afecțiuni locomotorii, a murit în urma unui incendiu izbucnit, ieri dimineață, cel mai probabil după ce a adormit cu țigara aprinsă.  “Tragedia a fost descoperită de un pompier care se îndrepta spre locul de muncă. Plutonierul major Mihai Constantin Bordianu a simțit miros de fum și a început să cerceteze casele din jur pentru a vedea de unde provine. Așa a descoperit că fumul ieșea dintr-un imobil, din fața bisericii”, se arată într-un comunicat al ISU Botoșani.

Bărbatul a sunat la 112 pentru a-și chema colegii în sprijin, după care a deschis geamul și a intrat în încăperea plină de fum. Împreună cu un alt coleg, plutonier major Mihai Purușniuc, care se îndrepta și el spre serviciu și trecea pe stradă, au ajuns la proprietarul casei, care era pe pat. Cei doi pompieri și-au dat seama că bărbatul era decedat, acesta prezentând arsuri la un picior. Pomperii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit după ce bărbatul a adormit cu țigara aprinsă.

S-a făcut voia Americii. Cumpărăm rachete Patriot

Proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot a fost adoptat ieri de Camera Deputaților, forul decizional, după ce cu o zi înainte a fost adoptat și de Senat. Legea urmează să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât până la 1 decembrie să poată fi semnat contractul cu SUA pentru achiziția rachetelor.

Legea a fost adoptată cu 279 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și o abținere de plenul Camerei Deputaților în ședința, după ce în dimineața aceleiași zile a primit raport de admitere din partea comisiei de apărare.

”Este, dacă vreți, dovada că atunci când discutăm de programele majore de înzestrare nu există probleme care țin de politică, ci există o singură politică și aceasta este politica națională în domeniul apărării. un program pe care noi ni l-am asumat și prin programul de guvernare, anume acela de a rămâne un Partener strategic credibil și foarte serios în regiunea Mării Negre și în zona NATO, dar mai ales în parteneriatul strategic pe care-l avem cu SUA”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la finalul ședinței comisiei de apărare.

El a spus că în cel mai scurt timp va fi semnat contractul cu guvernul SUA și va fi plătită prima tranșă a contractului. ”Până la 1 decembrie ne dorim noi să putem semna cu guvernul SUA scrisoarea de acceptare, care constituie și contractul propriu-zis pentru primul sistem, urmând ca în marja următoarelor două săptămâni să facem plata banilor pentru acest contract, plata pentru primul sistem”, a mai spus Fifor.

Potrivit legii, începând cu acest an, România va achiziționa șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot configurația 3, alături de echipamentele majore, mijloacele de transport, materialele, piesele, echipamentele de mentenanță, muniția necesară, pachetul de suport logistic inițial și serviciul de instruire, echipamentele criptografice și cu regim special. ”Primul sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) se contractează până la 31 decembrie 2017, în configurația din primul contract de tip LOA și la prețul reprezentând contravaloarea în lei a sumei de 910,10 milioane USD, inclusiv TVA, din valoarea totală estimată de circa 4,64 miliarde UST, inclusiv TVA”, se mai arată în textul legii.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a spus că sistemul de rachete Patriot urmează a fi operațional în 2020 și nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru armata Română.

Monica Macovei lasă Antena 3 fără 30.000 de lei

Televiziunea Antena 3 a fost amendată cu 30.000 de lei de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), ieri, pentru încălcări ale legislației audiovizuale în ediția din 24 mai a emisiunii ”Sinteza zilei”, în care au fost făcute acuzații la adresa Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției. Potrivit raportului de monitorizare, în această emisiune s-au făcut referiri la acuzațiile aduse Monicăi Macovei de fostul procuror-șef al PNA-generalul (R) Ion Panaitescu cu privire la dosarul pe care i-a cerut să-l facă fostului ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, după ce i-ar fi dat documente secrete din arhiva SIPA. A fost difuzat un fragment înregistrat din interviul cu generalul (R) Ion Panaitescu (prin telefon). A fost difuzat un alt fragment din interviul (prin telefon) cu generalul Panaitescu cu privire la Monica Macovei - despre faptul că Monicăi Macovei „nu i-a plăcut munca, că bea și trăgea sfori; despre faptul că bătea femeile din arestul Poliției de la Gara de Nord”. ”Au fost și mărturii publice legate de faptul că au existat bătăi pe vremea când era procuror, și le-au asumat cei care au făcut aceste destăinuiri, iar doamna Macovei, probabil, căci este cel mai grav, are de răspuns la ce-a făcut după 1989 în momentul în care ia arhiva SIPA și cere dosare politice la comandă spunându-i celui care se ocupa de PNA, magistratului militar, generalul Panaitescu”, a comentat moderatorul Mihai Gâdea după difuzarea interviului, potrivit raportului de monitorizare.

Pe parcursul emisiunii, nu a fost prezentat, în direct sau înregistrat, vreun punct de vedere al Monicăi Macovei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.