Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: PSD se desparte (și nu prea) de epoca Dragnea

Ziarul de Vrancea
30 iun 2019 1188 vizualizări

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu 2828 de voturi n “urmașii” lui Dragnea - Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae – care și-au păstrat discursul anti-occidental și anti-justiție, au obținut împreună aproape 1100 de voturi n numele infractorului Dragnea a fost aplaudat de delegații prezenți la Congres

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu 2828 de voturi ale delegaților la congresul extraordinar de sâmbătă. Eugen Teodorovici a devenit președinte executiv, iar Mihai Fifor - secretar general. Viorica Dăncilă este prima femeie care devine președinte al PSD. La congres au participat aproape 4.000 de delegați, iar votul a fost pe buletine. Alegerile s-au desfășurat într-un singur tur, astfel că primul clasat a fost declarat câștigător. Pentru funcția de președinte al partidului au candidat Viorica Dăncilă - 2828 de voturi, Ecaterina Andronescu - 50, Șerban Nicolae - 375 și Liviu Pleșoianu - 715. La funcția de președinte executiv au candidat Eugen Teodorovici - 2463 de voturi, Daniel Suciu - 1358 și Daniel Florea. Pentru funcția de secretar general au fost în competiție Mihai Fifor - 2366 voturi, Codrin Ștefănescu - 466, Gabriel Petrea - 717, Rodica Nassar și Felix Stroe.

Dăncilă: PSD cred că este cel mai românesc partid

După victorie, Viorica Dăncilă a afirmat că PSD este partidul cel mai românesc și că își dorește să-l readucă pe primul loc între opțiunile românilor. Ea a precizat că multă lume și-a exprimat neîncrederea și atunci când România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, care a menționat că a fost una de succes. “Suntem partidul care în același timp purtăm în suflet, purtăm în inimă tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european. Suntem partidul cel mai proerupean, partidul care ține la relația transatlantică, un partid deschis, un partid care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României și a românilor”, a menționat Viorica Dăncilă.

Marian Oprișan, huiduit puternic

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost huiduit la congresul PSD când dorea să țină un discurs. În momentul când a fost anunțat că va vorbi sala a început să-l huiduie și să-l fluiere.Oprișan a urcat pe scenă, a venit la pupitru, i-a salutat pe cei prezenți. În acel moment, huiduielile și fluierăturile s-au intensificat, iar Oprișan a renunțat să mai vorbească și a coborât de pe scenă.Ulterior, liderul PSD Vrancea a declarat că a fost huiduit de organizațiile Dolj, Olt și Teleorman și că e o greșeală că numele lui Liviu Dragnea a fost aplaudat în congresul PSD. „PSD a fost jignit. Eu voi continua să spun ce gândesc, indiferent dacă le place sau nu unora”, a mai spus Oprișan. „Partidul va rămâne unit indiferent de ce au făcut cele trei organizații astăzi. Este păcat, dar nu asta rezolvă problema. Ce ar fi însemnat ca și eu și alți colegi de-ai mei să punem niște organizații să-i fluiere pe cei cu care nu suntem de acord?”, a mai spus liderul PSD Vrancea.

Pleșoianu: Nu mă mai regăsesc în noua linie ideologică a conducerii PSD

Liviu Pleșoianu, care s-a clasat pe locul al doilea, spune că nu se mai regăsește în noua linie ideologică a conducerii PSD, dar că în partid sunt mulți oameni de calitate cu care rezonează. Pleșoianu spune că dorește să candideze la alegerile prezidențiale indiferent dacă este susținut sau nu de PSD. El recunoaște că nu se aștepta să obținuă numărul de voturi pe care l-a avut. “Eram mulțumit de orice fel de rezultat. Sigur că e un număr nesperat de mare de voturi, sincer nu mă așteptam la numărul acesta mare de voturi. Sunt mulțumit că am putut să exprim ceea ce cred și ceea ce simt, că mi-am pastrat discursul pe care l-am avut și acum un an și acum doi ani și acum trei ani”, a precizat Pleșoianu. El a mai spus că se regăsește în PSD, dar nu și în noua linie ideologică a conducerii partidului. Întrebat dacă nu va fi susținut de PSD pentru alegerile prezidențiale va pleca din partid, Pleșoianu a răspuns: “Poate voi fi susținut, dacă nu voi fi susținut voi anunța la momentul respectiv ce voi face mai departe. Am spus că voi candida și voi candida, într-un fel sau altul”.

Andronescu: Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe

Ecaterina Andronescu, candidat la funcția de președinte al PSD, a afirmat, în discursul susținut la congres, că PSD a pierdut alegerile europarlamentare pentru că nu a știut să oprească știrile false. „Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție, nu am vrut o justiție pentru liderul nostru sau pentru noi, cei din PSD”, a mai declarat Andronescu. „PSD a integrat România în UE și NATO. De ce nu am găsit tehnicile să contracarăm minciunile că e o guvernare toxică? Alegerile din acest an și cele ce urmează se desfășoară în secolul 21. Tehnologia de multe ori pe căi nevăzute transmite către populație mesaje false care n-au nimic de-a face cu realitatea. Trebuie să ne facem această structură tehnologică pentru a putea comunica în timp real. (...) Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mai mare măsură, pentru că ele au făcut diferența în aceste alegeri. Trebuie să aducem în departamentele noastre, în structurile noastre, oameni care au ce spune: tineri corporatiști, studenți. PSD nu are decât o șansă: direcția de a merge înainte”, a susținut Ecaterina Andronescu.

Proiect privind concubinajul, depus la Senat

n legea ar urma să ofere drepturi inclusiv cuplurilor de același sex

Deputatul PSD Diana Tușa a depus la Senat un proiect care acordă drepturi persoanele aflate în concubinaj, inclusiv cuplurile de același sex, cum ar fi dreptul la bunuri comune, la a lua decizii pentru partener, dacă acesta este incapacitat, sau reglementări în caz că unul dintre parteneri moare. Legea privind protejarea vieții de familie și reglementarea unor situații juridice în cazul persoanelor aflate în uniune consensuală ar intra în vigoare în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, scrie în proiectul de lege.„Se află în uniune consensuală persoanele care conviețuiesc în scopul stabilirii de relații specifice celor de familie, fără a încheia căsătoria. Într-o uniune consensuală se pot afla doar două persoane, indiferent de sex, care nu sunt între ele rude în linie dreaptă sau rude în linie colaterală până la al patrulea grad și care au fiecare cel puțin 18 ani împliniți. Uniunea consensuală poate fi dovedită în fața instanței prin orice mijloace de probă. Persoanele aflate în uniune consensuală se bucură de libertatea de a încheia, inclusiv între ele, orice act sau contract civil, în condițiile dreptului comun și ale prevederilor prezentei legi. De asemenea, ele pot dispune una în favoarea alteia prin testament, în limitele și condițiile Codului civil”, arată deputatul PSD, în inițiativa legislativă.

Pot contracta împreună credite bancare

Totodată, bunurile mobile dobândite în timpul concubinajului, cu excepția celor a căror dobânditor rezultă din însuși actul de dobândire, se prezumă, până la dovada contrară, a fi comune. În plus, persoanele aflate în uniuni consensuale pot cere să fie menționate împreună în contractele de achiziție a bunurilor. Salariile, pensiile și orice alte venituri, încasate sau neîncasate, nu se consideră a fi comune, potrivit sursei citate. „Cota de dobândire a bunurilor comune este cea precizată în actul de dobândire. În lipsa unei mențiuni explicite referitoare la cota-parte dobândită sau în cazul bunurilor pentru care nu au fost întocmite înscrisuri doveditoare, dispozițiile din Codul civil se aplică în mod corespunzător”, mai arată propunerea legislativă. Datoriile care apar în perioada uniunii consensuale sunt considerate, până la dovada contrară, a fi proprii ale partenerului care le-a contractat. De asemenea, persoanele aflate în concubinaj pot contracta împreună datorii, credite bancare sau nebancare, în condițiile dreptului comun.

Iohannis nu vrea să fie președintele Consiliului European

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că este președintele României și vrea să rămână președintele României, și nu al Consiliului European. „Domnul deputat Ovidiu Ganț, în laudatio, pentru care i-am mulțumit și m-am bucurat foarte mult de cuvintele frumoase, a menționat că sunt persoane importante, și în țară, și în Europa, care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană. Și vreau să spun aici, acum, public: eu sunt Președintele României și vreau să rămân Președintele României, și nu al Consiliului European, pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut și sunt dispus să rămân implicat”, a afirmat președintele. În discursul său, Klaus Iohannis a precizat că vrea să spună câteva cuvinte și despre politica de acum. „Nu este niciun secret că, pentru România, ultimii ani au fost ani foarte complicați. Am avut o majoritate guvernamentală și parlamentară care a avut obiectivul principal subjugarea justiției în interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a încălcat principiul de bază al unei democrații, principiul care înseamnă că guvernanții trebuie să lucreze împreună și pentru cei guvernați. Am avut o majoritate care a lucrat împotriva românilor, împotriva celor guvernați, pentru a-și asigura beneficii politice”, a afirmat președintele.Iohannis a afirmat că românii trebuie să înțeleagă că este extrem de important să participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate României. Președintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, la Sibiu, Medalia de Onoare a FDGR. Distincția i-a fost acordată pentru activitatea sa ca președinte al Forumului, ca primar al Sibiului și ca șef al statului, dar și pentru contribuția în promovarea valorilor și tradițiilor minorității germane.

Tânăr ucrainean, prins pe aeroport cu 18 capsule de cocaină ingerate

Un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, care ingerase 18 capsule cu cocaină a fost depistat pe Aeroportul „Henri Coandă”.Bărbatul venea din Brazilia, via Barcelona, și urma să transporte cele aproximativ 143 de grame de cocaină în Ucraina, cu scopul de a le preda membrilor unei rețele infracționale ce acționa pe teritoriul țării sale. În schimbul acestui ”serviciu”, tânărul ar fi primit 500 de euro.La aeroportul din Capitală, în baza unei analize de risc, efectuate de polițiști de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog.Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat și cu aparatul X Ray din dotarea Poliției de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 cașete cu substanță.

Cinci morți și șapte răniți, într-un accident pe E 581

Cinci persoane au murit, în noapte dintre sâmbătă și duminică, iar șapte sunt rănite, dintre care două în stare foarte gravă, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei mașini, pe Drumul European 581, în localitatea Bădeana, județul Vaslui.Dat fiind numărul mare de victime, a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, anunță reprezentanții IGSU. La fața locului au intervenit 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu module pentru descarcerare și o autospecială pentru descarcerarea grea. De asemenea, au intervenit 5 echipaje medicale SMURD, o autospecială pentru transportul victimelor multiple (ATPVM) și 3 ambulanțe SAJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.