Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Ponta, la ieșirea de la DNA: Am fost întrebat dacă mă simt amenințat de Dragnea

Ziarul de Vrancea
16 feb 2018 594 vizualizări

Liderul PSD minte “din prostie”, a mai declarat fostul premier

Fostul premier Victor Ponta a declarat vineri, la ieșirea din sediul DNA, că a fost întrebat de procurori dacă se simte amenințat de afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, la adresa lui. "Declarația a durat jumătate de oră și vreo două ore redactarea, am stat cu avocații pe hol. M-au întrebat (procurorii - n.r.) un singur lucru: dacă mă simt amenințat de domnul Dragnea cu minciunile alea. Am spus că nu, am primit hârtia, am dovedit că Dragnea minte, eu sunt mulțumit", a explicat Ponta.

Cu privire la un posibil denunț formulat de Vlad Cosma împotriva sa, Victor Ponta a spus că acesta a scris o mărturie "falsă" la cererea procurorilor.

"Nu avea cum să mă denunțe, că nu știa. A scris o mărturie falsă la cererea procurorilor și sigur că sunt supărat pe el că a mințit de mine, că altfel nu aveam dosar, dar acum, dacă a spus adevărul, știți cum e, când recunoști ești pe jumătate iertat", a precizat fostul prim-ministru. Întrebat dacă mărturia sa ar putea complica situația juridică a lui Liviu Dragnea, Victor Ponta a răspuns: "Chiar nu i-am făcut nimic. De ce tot minte despre mine și mă și enervează degeaba? Nu știu de ce minte, cred că din prostie".

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, vineri, la DNA pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum. La intrarea în sediul DNA, el a fost întrebat de jurnaliști de ce au nevoie procurorii de o nouă declarație în dosar, Ponta menționând că nu știe.

"Nu știu, poate să-mi aducă noroc. Ați văzut că martorii din dosarul ăsta... unu-i șef la ANCOM, altu-i ministru de Finanțe, poate îmi dă și mie", a răspuns, ironic, fostul premier.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la începutul lunii februarie, că Victor Ponta s-ar fi aflat printre denunțătorii de la DNA. "Turnătorii din dosare îi știu. Șova, Ponta, Nițulescu și mai sunt și alți câțiva. Nu vreau să îi fac vedete. O să discutăm despre asta", afirma Dragnea. Joi, Victor Ponta a anunțat că a primit dovada scrisă că a fost chemat ca martor la DNA și, în aceste condiții, președintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să-și ceară scuze imediat pentru "minciunile" spuse la adresa lui

Inspecția Judiciară face verificări la DNA Ploiești

Inspecția Judiciară a anunțat vineri că s-a sesizat din oficiu în 12 februarie ca urmare a apariției în mass media a unor informații privind activitatea profesională și conduita unor procurori de la DNA Ploiești, în prezent având loc verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indicii în legătură cu săvârșirea unor abateri disciplinare. "La 12 februarie a.c. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a unor informații privind activitatea profesională și conduita unor procurori de la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești. În prezent, o echipă de inspectori judiciari de la Direcția de inspecție judiciară pentru procurori efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispozițiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a se stabili dacă există indicii în legătură cu săvârșirea unor abateri disciplinare", anunță Inspecția Judiciară.

Mircea Badea, frustrat după eșecul operațiunii "Kovesi": “Îmi ajunge!”

După ce, în urma conferinței de presă a Laurei Kovesi, Mihai Gâdea a avut o ieșire nervoasă în studioul Antenei 3, a venit rândul lui Mircea Badea să își exprime dezamăgirea cu privire la deznodământul scandalului declanșat zilele trecute în jurul procurorului-șef al DNA. „Sunt într-un punct foarte periculos. Este ca un fel de despărțire între noi, din multe puncte de vedere. N-aș mai vrea ca cineva, după această emisiune, să se mai aștepte că se va întâmpla în această emisiune ce s-a întâmplat până acum. Facem 14 ani. Nu se poate să fii 14 ani în război. Niciun război nu durează 14 ani. De 14 ani, de la această măsuță, sunt în război. Îmi ajunge! Suficient. Din anumite puncte de vedere, putem considera o cotitură cu privire la această emisiune. Mi se pare cinstit să vă spun. Vă mulțumesc mult pentru cei 14 ani. Vom vedea ce va urma. Nu cred că va urma ce ați văzut deja. Nu mai are niciun rost", a declarat Mircea Badea, în emisiunea sa de joi.

Afirmațiile vin la capătul unor zile marcate de atacurile în serie la adresa Laurei Kovesi și a Direcției Naționale Anticorupție, atacuri ale căror prime salve au fost trase într-o emisiune găzduită de Mihai Gâdea și Mircea Badea. Începută în forță, operațiunea de denigrare a pierdut mult din suflu în ultimele 48 de ore, culminând cu gestul de joi seară al ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a nu cere revocarea lui Kovesi.

Primarul Timișoarei: În zece ani vom avea metrou

Proiectul de buget al Primăriei Timișoara include suma de 145.000 de lei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate pentru „realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou”, iar primarul Nicolae Robu spune că proiectul ar fi realizabil într-un orizont de timp de zece ani. Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu (PNL) a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că inițial a avansat ideea mutării liniilor de cale ferată care traversează orașul, în subteran, pentru aceasta fiind realizat un studiu de fezabilitate în urmă cu doi ani, însă, între timp, acest proiect nu mai este viabil deoarece CFR a accesat un proiect european de dublare a liniei de cale ferată și realizarea de pasaje peste aceasta. ”Am mai spus-o când am avansat ideea ducerii în subteran a liniilor de cale ferată. Atunci nu vorbeam despre realizarea unui metrou propriu zis. Nu se mai poate face ceea ce am avansat la vremea respectivă întrucât CFR a obținut finanțare europeană pentru linia aceea. Dar Timișoara, la fel ca alte orașe de aceeași mărime, trebuie să ofere vizitatorilor condiții de mobilitate. Ori așa ceva nu se poate face la suprafață. Orice minte limpede înțelege că nu dărâmi ce există și să reconstruiești și să faci arterele cu 10-15 benzi cum le fac în China. Dacă se ajunge la aparate de zbor individuale și oamenii nu vor mai folosi autovehiculele, atunci nu se va mai ajunge la aglomerare. Acum îndemnâm lumea să folosească aceste mijloace de deplasare, cum e bicicleta, trotineta”, a declarat Nicolae Robu. Edilul spune că ”un metrou nu se face de azi pe mâine” și că ideea unor artere suspendate nu poate fi pusă în practică, la Timișoara.

”Sunt doua soluții: să vii cu artere suspendate pe estacadă sau să mergi în subternan. Un metrou nu se face de azi pe mâine. De ce nu mergem suspendat? Nu se potrivește să ridici pe estacadă arterele auto. Timișoara e un oraș aerisit, cu clădiri de maxim 15 etaje. Cu timpul vor apărea și clădiri înalte. Însă, în ansamblu, arhitectura Timișoarei nu e compatibilă cu suspendarea arterelor auto. E logic totul: varianta subterană”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de unde va face rost de bani pentru realizarea unui astfel de proiect, Robu a spus: ”De unde au făcut rost și alte orașe. Va apărea o sursă de finanțare la un moment dat”. Întrebat, de asemenea, în cât timp estimează că la Timișoara va putea fi realizat un astfel de proiect, edilul a precizat că estimează că în circa zece ani.  ”Într-un orizont de timp de circa zece ani, la Timișoara, vom putea avea metrou. Pot fi de exemplu programe europene care să finanțeze modernizarea orașelor din categoria din care face parte și Timisoara. Poate fi o alta sursă externă”, a declarat Nicolae Robu care a adăugat că la un moment dat o firmă chineză s-a arătat interesată de introducerea liniilor de cale ferată în subteran, la Timișoara. În proiectul de buget al Primăriei Timișoara este prevăzută suma de 145.000 de lei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate pentru „realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou”. Bugetul primăriei ar putea fi votat până la finalul acestei luni.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 32

Încă o persoană, respectiv un tânăr de 28 de ani, a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor provocate de virusul gripal, în această iarnă, a ajuns la 32, a anunțat, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Conform CNSCBT, bărbatul de 28 de ani era din județul Iași și a murit din cauza virusului gripal de tip A. El nu era vaccinat antigripal.

Numărul deceselor provocate de gripă în această iarnă a ajuns, astfel, la 32.

Joi, CNSCBT a anunțat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în ultima săptămână, ”în focare locale (București, Constanta, Olt, Brașov, Iași) cu tendință de extinderea regională și cazuri sporadice în unele județe”.

S-au înregistrat la nivel național 1.051 cazuri compatibile cu gripa, față de 142 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului precedent.

Pintea: Sper să nu mai auzim de bani dați de pacienți medicilor după majorarea salarială

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că după majorările salariale de la 1 martie speră să nu mai audă de bani dați de pacienți personalului medical, creșterea salariilor fiind un pas "important" spre rezolvarea lucrurilor. "Eu sper că odată cu majorarea salarială de la 1 martie aceste lucruri să se schimbe și să nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred că se vor schimba toate de la bun început, cred că lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Creșterea salariilor e un pas important pentru că până la urmă hai să spunem că e o reparație față de cei care au lucrat atât de mult timp pe foarte puțini bani. Majorări salariale au fost în ultimii doi ani, trei majorări succesive, dar înainte de asta, o asistentă medicală care lucra la patul bolnavului în Terapie Intensivă avea un salariu de 1.800 de lei net, până acum doi ani. Au fost majorări succesive acum, de la 1 martie vor fi și alte majorări, până la urmă trebuie să și reparăm moral ceva. Pentru că tot timpul avem pretenție de la acești oameni care lucrează în sistemul medical, negândindu-ne că sunt și ei oameni, au copii, au casă, au rate", a spus Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că se așteaptă ca în urma majorărilor salariale și a investițiilor în aparatură medicală să se întoarcă în țară și o parte din medicii plecați în străinătate în ultimii ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.