Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Persoanele care au avut COVID, dar sunt nevaccinate, se pot infecta cu tulpina indiană

Ziarul de Vrancea
3 iul 2021 745 vizualizări

Medicul Alexandru Rafila a povestit cum i-au scăzut treptat anticorpii după ce s-a vindecat de boală

Medicul Alexandru Rafila, a afirmat că persoanele care au avut COVID, dar care nu s-au vaccinat, se pot infecta cu tulpina indiană deoarece imunitatea dată de boală variază între trei și șase luni. „Ați văzut că și anumite facilități care pot fi făcute pentru persoana care a trecut prin boală nu depășesc 180 de zile, chiar și noul certificat verde european nu este dincolo de 180 de zile. Eu personal vă spun că am trecut prin infecție în luna decembrie, mi-am și dozat anticorpii, am văzut că încep să scadă. La trei luni după infecție m-am vaccinat, nu am așteptat foarte mult să văd până unde scad și m-am vaccinat, acum am un titru bun de anticorpi și am citit chiar de curând articole care demonstrează că o persoană care și-a făcut două doze de vaccin după infecție s-ar putea să aibă o imunitate durabilă toată viața. (…) Dacă ar fi nevoie să ne vaccinăm cu a treia doză sau nu, adică pentru cei care deja au trecut prin boală, e mai puțin probabil să fie necesar”, a transmis Rafila.

El a anunțat că se discută despre combinarea diferitelor tipuri de vaccinuri.

“Auzeam, Astra sau Johhson, vaccinuri clasice. Nu sunt clasice, nu mai e niciun vaccin de acest tip care să se administreze, deci nu are cum să fie clasic, dar are un alt principiu. Dacă la vaccinurile Pfizer și Moderna se inoculează o cantitate de Arn mesager specifică pentru proteina Spike, la celălalt se inoculează un virus care conține informația pentru sinteza proteinei Spike”, a explicat deputatul social-democrat. Acesta a menționat că pare că eficacitatea vaccinurilor pe bază de vectori virali este mai mică. “Se pare că eficacitatea a fost ceva mai mică la vaccinurile care utilizează vectori virali, Astra și Johnson și vaccinurile chinezești și vaccinul din Rusia, toate se bazează pe același timp de tehnologie sau majoritatea. Se discută inclusiv de posibilitatea asocierii a două vaccinuri diferite și lucrul ăsta se pare că ar putea să dea imunitate pe termen mai lung, inclusiv pentru variantele astea emergente”, a mai declarat Rafila.

Irlanda va cumpăra un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România

Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului irlandez, la numai câteva zile după ce România a vândut Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său.

Dozele de vaccin disponibile depășesc cu mult cererea de vaccinare din partea populației în România, unde reticența față de vaccin se răspândește din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și lipsei de conștientizare în rândul publicului, scrie Reuters. Premierul irlandez Micheál Martin “a avut o discuție bună în această dimineață cu președintele României Klaus Iohannis, și ei au convenit în principiu asupra achiziției unui milion de vaccinuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului. “Acest proces (de achiziție n.red) continuă și nu a fost încă finalizat”, a adăugat reprezentantul guvernului de la Dublin.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populația sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă și 65% cel puțin cu prima doză. Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului și va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.

Autorul crimei de la Corbu avea nevoie de bani pentru droguri

Bărbatul locuia la o distanță de trei, patru case față de victimele sale și nu avea antecedente penale

Procurorul Viorel Teliceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a afirmat că bărbatul în vârstă de 29 de ani care a ucis un bărbat într-o casă din comuna Corbu și apoi i-a violat una din fete, a povestit anchetatorilor că avea nevoie de bani deoarece era consumator de droguri și consumase substanțe psihoative în ziua de dinaintea comiterii faptelor. El credea că familia respectivă are bani deoarece își făcuse un gard și un acoperiș noi și dorea să fure 2.000 de lei. Viorel Teliceanu a declarat că bărbatul a furat 250 de lei și pentru a ascunde adevărul motiv al comiterii faptelor a transmis că ar fi dorit să se răzbune.

 „Scopul a fost de jaf și nemulțimit că nu a găsit decât o sumă de 250 de lei autorul s-a răzbunat pe una dintre fiicele familiei, de 21 de ani, și a violat-o după care a plecat. Pentru a disimula scopul săvârșirii faptelor, autorul a susținut că a venit în scop de răzbunare cumva că decedatul ar fi avut o relație cu soția autorului, lucru neadevărat. Autorul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor, ne-a dat și detalii, s-a efectuat și o percheziție la domiciliul acestuia unde au fost găsite mai multe bunuri, care probează în mod complex săvârșirea faptelor care i se impută. Am găsit și maceta cu care s-a sâvârșit crima, hainele pe care autorul le avea asupra lui, am găsit bunuri luate de la fața locului și aruncate la o pubelă de gunoi pentru că îi era teamă autorului că i-ar putea rămâne amprentele pe bunurile respective”, a explicat procurorul constănțean. El a menționat că autorul faptei locuia la o distanță de trei, patru case față de victimele sale și nu avea antecedente penale.

Bărbatul a povestit anchetatorilor că avea nevoie de bani pentru droguri.

 „Autorul a explicat că motivația de bază a fost că avea nevoie de bani întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua.”, a menționat Teliceanu. Acesta a povestit că după ce a intrat în casa vecinului, agresorul a mers în dormit unde se afla victima, cu soția sa și cu un copil și a început să îl lovească pe bărbat cu maceta. Apoi pe soția acestuia, pe băiat și pe fiica cea mică i-a închis în baie, iar pe fata cea mare a violat-o în living. De asemenea, faptele s-au petrecut cu lumina stinsă.

Orban de la București calcă pe urmele lui Orban de la Budapesta

Liderul PNL, atac la USR: Parcă nu s-au născut aici

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiționale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are niște parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca și cum nu s-ar fi născut în România. „Nu i-am văzut la Ziua Drapelului național, nu i-am văzut la momente esențiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al națiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie și nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ține cont de toată matricea componentă a personalității României, noi trebuie să fim partidul care are forța și capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăiește în orice țară din Europa sau din lume”, a spus Orban, duminică, la ședința de alegeri interne din cadrul Organizației PNL Bacău.

El a arătat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiționale ale românilor.

„De la 1875 PNL a fost motorul dezvoltării României și așa trebuie să rămânem în continuare, dar trebuie să fim Partidul Național Liberal, puternic ancorați în istoria noastră, în tradițiile noastre, în obiceiurile specifice, în menținerea identității și a personalității poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creștină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiționale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să-și uite trecutul”, a mai spus Orban.

Rafila nu exclude o candidatură la prezidențialele din 2024

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat că nu este obiectivul său să fie candidatul social-democraților la alegerile prezidențiale din 2024, dar nu a exclus varianta. “Mai avem mult până la alegerile prezidențiale și nu am un astfel de obiectiv. Sigur că în viață nu poți să spui niciodată «nu va fi» sau așa ceva, dar nu este, cu siguranță, obiectivul meu”, a explicat Rafila.

El crede că PSD trebuie să aibă un candidat la prezidențiale care să își propună dezvoltarea României fără aceste tensiuni din zona politică. “Noi trebuie să ieșim din această ciclicitate în care facem lucruri care sunt la limita democrației sau sunt la limita legii și sunt antidemocratice, menționând predecesorii care au făcut același lucru. Dacă nu ieșim din acest cerc, atunci nu o să ne facem bine niciodată și cred că dacă Partidul Social Democrat va avea pentru președinția României un candidat și nu mă refer niciun fel la persoana mea, care să aibă ca obiectiv dezvoltarea României sănătoasă fără aceste tensiuni care se manifestă în zona politică și care au reverberații foarte mari în zona socială și care au consecințe în plan economic cred că Partidul Social Democrat poate să ofere un astfel de candidat, iar așa-zisul bazin tradițional care a făcut imposibilă victoria în turul doi cred că trebuie depășit, pentru că dacă ne vom comportam normal atunci și ne vom comporta deschis, responsabil și asumat, vă spuneam, cred că putem să avem un candidat puternic. Dacă va întruni aceste condiții, îl voi sprijini cu toată puterea”, a menționat Rafila.

Cătălin Drulă: Agenția de Salvare a Vieții de Om pe Mare va fi desființată

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, ieri la Timișoara, că Agenția de Salvare a Vieții de Om pe Mare va fi desființată și că a primit un acord în acest sens de la premierul Florin Cîțu. De asemenea, la Administrația Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galați, Autoritatea Navală Română a fost trimis corpul de control.

“Vreau să salut acțiunea procurorilor cred și am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să își facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct. Chiar la acea Agenție de Salvare a Vieții de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceți aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ASVOM nu a putut ieși din port că era vreme rea și barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcționa pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziții”, a declarat Cătălin Drulă. Agenția va fi desființată, iar atribuțiile acesteia vor fi preluate de IGSU, a anunțat Drulă. “Am discutat și cu premierul României și și-a dat acordul. Atribuțiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu își avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacționat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competență grave, vom desființa această Agenție”, a declarat Cătălin Drulă.=

Harghita: Un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheș

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de urs în comuna Tulgheș, și pentru transportarea acestuia la spital a fost solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureș, a informat ISU Harghita. Ministrul Tanczos Barna a afirmat, referitor la acest caz, că este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor. „Responsabilitatea este a noastră. Facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată, a mai spus ministrul Mediului.

Conform medicilor, bărbatul este conștient și prezintă răni la nivelul feței, mâinii drepte și a piciorului stâng. Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Incendiul de la Petromidia: Doi răniți, în comă indusă

Cei doi răniți în urma incendiului de vineri, de la Rafinăria Petromidia, care au suferit arsuri și care sunt internați în București, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Ei ar urma să fie transferați la spitale din străinătate, potrivit premierului Florin Cîțu. „Cel mai grav rănit dintre aceștia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din Capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului”, a transmis KMG International.

Un al treilea rănit a fost externat, iar al patrulea, internat la Constanța, se află în afara oricărui pericol. De asemenea, nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare și nu au fost afectate zonele populate.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia, în urma evenimentului un bărbat și-a pierdut viața și cinci au fost răniți, iar dintre aceștia patru au fost spitalizați.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.