Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Pacient externat de la Cardiologie, mort pe scările spitalului

Ziarul de Vrancea
2 sep 2019 1770 vizualizări

Reprezentanții unității spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor întrucât pacientul era bolnav cronic

Un pacient de 48 de ani externat ieri din secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova a făcut stop cardio-respirator pe scările unității medicale. Pacientul a decedat imediat după ce a fost externat din spital, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni pentru a i se monta un defibrilator. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, pacientul nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului pentru că avea o infecție la un picior. „Este vorba de pacient de 48 de ani cu suferință coronariană cronică severă, cu o cardiomiopatie dilatativă ischemică cu fracție de ejecție de până la 15%. Adică avea un cord mare ineficient, prost irigat cu sânge. Era un pacient cu diabet zaharat care necesita montarea unui defibrilator cardiac. Pentru acest lucru s-a internat în urmă cu două săptămâni la Cardiologie, însă avea infecție la un picior, adică pacientul, cu ceva timp în urmă a călcat într-un cui și a rezultat o plagă care i s-a suprainfectat. Din acest motiv nu i s-a montat defibrilator. Pacientul a stat la Cardiologie. El a insistat de vineri să plece acasă. Medicul cardiolog a insistat să rămână în spital pentru că i se făcea tratament cu antibiotic conform antibiogramei pentru a i se eradica infecția”, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

“Tulburarea de ritm cardiac putea să apară oricând”

Aceasta a precizat că decesul pacientului a fost cauzat de o tulburare de ritm cardiac. „Marți s-a decis externarea pacientului de 48 de ani. Pacientul a plecat acasă cu rețetă de antibiotic care să fie administrat pe cale orală. În momentul în care a părăsit spitalul acesta a suferit o tulburare de ritm cardiac intrând în stop cardio-respirator și a căzut din picioare. Aparținătorii au sunat la 112 și a venit o echipă de medici din UPU care au inițiat maneverele de reusucitare. La fața locului a ajuns și o ambulanță. Au preluat pacientul cu manevre de resuscitare în curs. A fost dus în UPU și i s-a făcut resuscitare o oră și 25 de minute, fără rezultate. Pacientul a fost declarat decedat. Din afirmațiile medicului cardiolog, pe parcursul internării pacientul nu a avut tulburări de ritm cardiac”, a mai spus dr. Cristina Geormăneanu. Potrivit acesteia, medicii de la UPU s-au mobilizat repede și s-au deplasat pe jos la locul în care era pacientul. Purtătorul de cuvânt al SJU Craiova susține că în acest caz nu este necesară o anchetă.„Nu cred că se impune o anchetă în spital. Nu s-a încălcat nicio regulă. Tulburarea de ritm cardiac putea să apară oricând, chiar și după montarea defibrilatorului, având în vedere că era un pacient cu cardiopatie ischemică severă, care este o suferință a mușchiului cardiac”, a precizat Cristina Geormăneanu.

Meleșcanu, la un pas de excludere din ALDE

 fostul ministru de Externe a acceptat propunerea PSD de a candida la șefia Senatului n Tăriceanu îl amenință cu excluderea din partid

Senatorul Teodor Meleșcanu a declarat ieri că nu intenționează să își retragă candidatura pentru șefia Senatului, menționând că în acest fel ALDE va avea garanția că va fi tratat corect. “Nu, eu am acceptat candidatura și sper să am numărul de voturi necesare. Oricum, e o situație în care Parlamentul va avea un rol foarte important”, a arătat el, înaintea ședinței Biroului Politic Central al ALDE. Întrebat de ce nu a renunțat la candidatură, deși președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut acest lucru, Meleșcanu a precizat că în acest fel partidul din care face parte va fi tratat “foarte corect”. “Voi fi președinte al Senatului imparțial cu toată lumea. Am crezut că este o chestiune foarte importantă și necesară. (În acest fel, ALDE - n.r.) are garanția că va fi tratat foarte corect, ca și toți ceilalți”, a spus el. Întrebat dacă până acum ALDE nu a avut parte de un astfel de tratament, Meleșcanu a replicat: “Nu întotdeauna”.Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că partidul său putea să revendice funcția de președinte al Senatului, dar l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru că locul a fost al ALDE, iar social-democrații au vrut să arate că sunt “corecți până la capăt”.

Un “atac furibund din partea PSD”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că propunerea oficială a formațiunii pentru funcția de președinte al Senatului este Iani Popa, precizând că persoanele care acceptă funcții în Guvern, Parlament sau alte instituții, fără acceptul sau susținerea partidului, vor fi excluse. “A fost prezent și dl. Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care într-un fel a generat-o și colegii au fost foarte clari în ceea ce s-a discutat, în sensul că nu putem accepta o astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a spus Tăriceanu. El a mai spus că, la despărțirea de PSD, s-a convenit să rămâmă în relații civilizate, dar observă un “atac furibund din partea PSD”. Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat, luni, demisia de la conducerea Senatului.

Rămășițele reginei Elena vor fi aduse la Curtea de Argeș

Rămășițele pământești ale reginei Elena vor fi aduse la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, a decis Custodele Coroanei Române, Margareta, potrivit unei informații publicate pe site-ul www.romaniaregala.ro. “La 71 de ani de la plecarea în exil și la 37 de ani de la trecerea reginei Elena la cele veșnice, Majestatea Sa Margareta a decis aducerea rămășițelor pământești ale bunicii sale la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală”, potrivit anunțului. La 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, regina-mamă Elena a României, mama regelui Mihai I. Alteța Sa Regală Principesa Elena a Greciei și a Danemarcei a fost fiica regelui Constantin I al elenilor și a reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). A fost sora regilor George al II-lea, Alexandru și Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moștenitor Carol, de care a divorțat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de regele Mihai I, regina Elena nu și-a mai revăzut niciodată țara.

Declarație halucinantă a unui baron PSD: “Mama mea sunt eu, da?”

“Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții” - este răspunsul halucinant pe care liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, i l-a dat jurnalistei Paula Herlo de la Pro Tv.

Întrebat cum a ajuns mama sa să cumpere un teren din București care apare în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu, șeful Consiliului Județean și al PSD Vrancea a răspuns: “Pentru că am vorbit mai mulți și pentru că voiam să ne construim un apartament în Capitală, în acel... Prin asociere, am ajuns cum vă spun eu...Am mai spus-o și public: Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții”. Dialogul dintre Marian Oprișan și jurnalista Paula Herlo a fost postat pe pagina de Facebook a emisiunii “România, te iubesc!” de la Pro Tv. “Să tot fie 10-15 ani de când Marian Oprișan explică lumii întregi că mama e cea care detine averea familiei. Mașinile de lux? Cadou de la mama! Domeniul impresionant? Evident, un dar de la doamna Lucia Gherarde. Altfel, pensionară. Aceeași doamnă apare și în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu - fost președinte al Consiliului Județean Constanța, închis în acest moment, alături de Radu Mazăre, Elan Schwartzenberg și Sorin Strutinsky, drept coproprietara unui teren din București”, este mesajul postat pe Facebook, alături de filmulețul cu baronul PSD.

CSM sare în ajutorul Danei Gârbovan. Demisia, revocată

Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, ieri, de cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură și a revocat decizia din 26 august. “Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea doamnei Gîrbovan Dana Cristina, judecător la Curtea de Apel Cluj, de renunțare la cererea de eliberare din funcția de judecător, prin demisie, și, în consecință, dispune revocarea Hotărârii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii”, au transmis reprezentanții CSM. Decizia a fost luată cu opt voturi “Da” și un vot “Nu”.În 26 august, Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiției, a demisionat din magistratură. În 28 august, Dana Gârbovan a anunțat că își retrage demisia din magistratură. Ea a scris pe pagina sa de Facebook că a luat act de decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcția de ministru al justiției.

Orban nu renunță la impozitare a IT-iștilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, își menține ideea că trebuie renunțat la scutirea IT-iștilor de la plata impozitului pe venit. El a declarat, ieri, că această facilitate nu își mai produce efectele pentru care a fost introdusă, în guvernarea Năstase. “După părerea mea, nu mai există astăzi nicio rațiune pentru menținerea acestor facilități”, a afirmat Orban, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Cel mai puternic seism din 2019

Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs ieri, la ora 14.55, potrivit aplicației INFP. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4.5 pe scara Richter și s-a produs o la adâncimea de 140 de km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orase: Nehoiu(12 km), Întorsura Buzăului(30 km), Covasna(33 km), Vălenii de Munte(44 km), Slănic(47 km), potrivit INFP. Acesta este cel mai puternic seism din 2019, după cel înregistrat în luna ianuarie, de 4,4 grade. Până la închiderea ediției, nu se înregistraseră apeluri la 112 sau alte informații privind posibile pagube.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.