Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Mircea Cărtărescu îndeamnă la vot pentru Elena Lasconi: „Mai avem o şansă. Alta nu ni se va mai da”

Ziarul de Vrancea
2 dec 2024 936 vizualizări

„De două sute de ani visăm să fim în Europa! Nu putem vota acum să ieşim!”, mai spune scriitorul n ce bazaconii îndrugă despre creștinism Călin Georgescu, potrivit unei voci cunoscute a ortodoxiei din România

Scriitorul Mircea Cărtărescu i-a îndemnat pe votanţi să o susţină în turul doi pe Elena Lasconi. „Mai avem o şansă. Alta nu ni se va mai da. Vă implor să ieşiţi la vot în turul al doilea pentru Elena Lasconi, un om curat, aflat de partea bună a istoriei! N-o vom vota doar pe ea, vom vota ultima noastră şansă. De două sute de ani visăm să fim în Europa! Nu putem vota acum să ieşim!”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Vasile Bănescu demontează afirmaţiile lui Călin Georgescu despre religie

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române şi numit membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a demontat unele dintre afirmaţiile despre credinţă şi rugăciune făcute de-a lungul timpului de Călin Georgescu, candidat la Preşedinţia României.

Cu titlul „Razne sapienţiale de „cler şi popor” seducătoare”, Bănescu oferă „răspunsuri ludic-minimaliste”.

Călin Georgescu afirma: „Rugăciunile din Carpaţi sunt cele mai puternice, fiind aproape de cer.”

Vasile Bănescu corectează: „Rugăciunile oamenilor, indiferent la ce altitudine se roagă, ajung împreună la Cerul care e pretutindeni la fel de aproape de omul rugător”.

Redăm integral postarea lui Vasile Bănescu:

- „Rugăciunea este cea mai pură formă de rezistenţă împotriva manipulării globale.”

Rugăciunea este o formă de rezistenţă la asalturile manipulatoare ale diavolului care nu se roagă. Ea e expresia credinţei realiste, nu a luptei cu imaginarul şi vagul.

- „Credinţa colectivă a românilor poate schimba cursul istoriei.”

Creştinismul e personalist, nu colectivist. Rugăciunea nu e niciodată etnică şi colectivă, ci personală. Ea nu poate schimba decât persoana care se roagă, nu istoria şi umanitatea.

- „România este un sanctuar care protejează esenţa umană de influenţele externe.”

România este o ţară sud-est europeană care fără ajutor extern nu s-ar mai putea proteja pe ea însăşi de anumite influenţe şi agresiuni de la Răsărit.

- „Pădurile din Carpaţi sunt martorii eterni ai rădăcinilor spirituale ale umanităţii.”

Pădurile din Carpaţi au apărut după formarea Carpaţilor şi nu au calitatea de martor decât în ceea ce le priveşte propriile rădăcini înfipte în pământ. Umanitatea şi spiritualitatea ei nu sunt forestiere.

- „Rugăciunea este calea prin care putem schimba energia întunecată a lumii.”

Lumea creată de Dumnezeu nu poate fi străbătută maniheic şi gnostic de o energie întunecată, ci doar de raţiunile pline de sens ale Raţiunii creatoare.

- „Fiecare rugăciune făcută în România hrăneşte energiile universale ale luminii.”

Rugăciunea este expresia credinţei conştiente de realitatea dialogului cu Dumnezeu şi nu-l hrăneşte spiritual decât pe omul care se roagă. „Energiile universale ale luminii” străine de creştinism doar coboară din lumea vagului spre cea a nimicului.

- „Hristos a înviat pentru ca poporul român să devină un far al lumii.”

Iată cum eroarea bimilenară conform căreia Hristos ar fi înviat pentru mântuirea fiecărui om din lume a fost în sfârşit corectată:

Hristos a înviat, de fapt, pentru poporul (pre)român şi doar pentru el. „Farul Constanţa” nu este doar un nume de echipă, ci simbolul etnic suprem care luminează intermitent până la capătul lumii.

- „Fiecare român are în el o scânteie divină care poate aprinde lumina universală.”

Spre deosebire de toţi oamenii din istoria trecută şi viitoare, creaţi de un meschin Demiurg, românii sunt singurii creaţi de Dumnezeu. De aceea sunt scânteietori şi înaintemergători ai luminii încă neaprinse, dar universală.

- „Fiecare fir de iarbă din România are o semnificaţie sacră în echilibrul universal.”

Aceleaşi „fire de iarbă” l-au inspirat pe însuşi Walt Whitman, chiar dacă acesta, din motive ce nu-i fac cinste, nu s-a declarat român. Firul de iarbă românesc este hieroglifa sacră a Universului.

- „Neutralitatea este protecţia divină împotriva influenţelor malefice.”

Neutralitatea faţă de rău este protecţia ortodoxistă asigurată maleficului şi influenţelor sale.

- „România este locul unde divinitatea a decis să păstreze esenţa purităţii umane.”

Divinitatea, deşi nu apreciază predestinarea, a decis, totuşi, din veşnicie ca România, veşnică şi ea, să fie „sticluţa” cu esenţa pură şi tare a umanităţii?

- „Carpaţii nu sunt doar munţi, ci sanctuare ale energiilor divine.”

Carpaţii, adevărate hangare ale dumnezeirii garate definitiv în România, sunt supra-apreciaţi ca munţi şi subestimaţi ca sanctuare ale energiilor divine necreate.

Motivarea CCR pe decizia de validare a primului tur de scrutin

Curtea Constituţională a României a motivat, marţi, decizia de validare a primului tur de scrutin, în care se arată că judecătorii CCR au constatat că nu s-au produs neregularităţi referitoare la întocmirea proceselor-verbale de către birourile electorale, de natură să infirme rezultatul stabilit în primul tur de scrutin.

Curtea Constituţională precizează în motivarea deciziei de luni că, înainte de a se pronunţa asupra rezultatului alegerilor, Curtea Constituţională a examinat două cereri de anulare a acestora, formulate de Cristian-Vasile Terheş şi de Sebastian-Constantin Popescu.

Curtea mai afirmă că, prin Hotărârea din 2 decembrie 2024, Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României din data de 24 noiembrie 2024 formulată de Cristian-Vasile Terheş. ”Curtea a observat că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de art.52 alin.(1) din Legea nr.370/2004, în conformitate cu care Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care participă la al doilea tur de scrutin. Examinând procesele-verbale de consemnare şi centralizare a rezultatelor votării, încheiate de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate/ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţiile biroului electoral pentru votul prin corespondenţă şi de birourile electorale ale secţiilor de votare din ţară, Curtea Constituţională constată că nu s-au produs neregularităţi referitoare la întocmirea proceselor-verbale de către birourile electorale, de natură să infirme rezultatul stabilit”, arată motivarea deciziei

”Din datele prezentate rezultă că niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi pe listele electorale necesar pentru a fi ales Preşedinte al României în primul tur de scrutin potrivit art.81 alin.(2) din Constituţie, respectiv 9.010.901 voturi, şi, în consecinţă, nu poate fi declarat ales în funcţia de Preşedinte al României. Ca atare, Curtea Constituţională urmează să confirme, să valideze şi să aducă la cunoştinţa publică prenumele şi numele primilor 2 candidaţi care vor participa la cel de-al doilea tur de scrutin, precum şi ziua votării”, se menţionează în motivare.

Peste 20 de pacienţi au ajuns într-o singură zi la spital cu fracturi şi traumatisme în urma unei provocări pe TikTok, Superman Challenge

Peste 20 de pacienţi au ajuns într-o singură zi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti cu fracturi şi traumatisme grave în urma unei provocări pe TikTok, numită Superman Challenge, a declarat pentru News.ro managerul unităţii medicale, Alexandru Ulici, care a adăugat că doi dintre aceştia au nevoie de intervenţie chirurgicală. Copiii se aruncă cu mâna în faţă, precum Superman, şi se lovesc de podea, provocându-şi răni grave. Alexandru Ulici trage un semnal de alarmă şi afirmă că părinţii trebuie să le explice copiilor cât de periculoasă este această provocare.

Alexandru Ulici a declarat, marţi, că încă de vineri au început să apara pacienţi cu fracturi în urma acestui challenge pe TikTok.  ”De vineri au început să apară pacienţi cu fracturi în urma unui aşa-zis challenge pe TikTok, se cheamă Superman Challenge.  Dacă iniţial fenomenul părea anodin, numărul de pacienţi a crescut progresiv astfel încât numai ieri în gardă am avut 20 de pacienţi cu fracturi şi traumatisme importante. Dintre aceşti pacienţi, doi sunt astăzi pe program operator, având nevoie de intervenţie chirurgicală pentru fractură de humerus şi fractură de antebraţ. Tragem un semnal de alarmă pentru că pare a fi un fenomen îngrijorător, periculos pentru copii şi îşi pot produce accidentări severe şi îşi pot rata atât cursurile, cât şi vacanţa”, a declarat Alexandru Ulici.

El a explicat în ce constă această provocare.  ”Se aruncă cu mâna în faţă, spunând că sunt Superman şi ceilalţi îi lasă să cadă lovindu-se de alte obiecte, de podea”, a adăugat managerul de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

El a mai precizat cât de grave sunt cazurile care vor intra în operaţie.  ”Sunt fracturi, e suficient de periculos”, a mai explicat managerul unităţii medicale.

Întrebat în cât timp se remediază aceste fracturi, Alexandru Ulici a răspuns: ”Depinde de fiecare fractură, dar cel puţin până la vindecarea completă, o lună, două”.  Managerul unităţii medicale a mai afirmat că părinţii ”trebuie să le explice copiilor că nu este regulă să participe la astfel de provocări”.

 În ultimele zile pe TikTok au apărut imagini în care adolescenţi se aruncă cu mâna întnsă în sus, precum Superman, iar în loc să fie prinşi de prietenii lor, sunt lăsaţi să cadă şi astfel îşi provoacă răni grave.

Candidați POT la Parlament: Penali, hoți din magazine, securiști cu patalama

Pe lista candidaților Partidului Oamenilor Tineri la recentele alegeri parlamentare s-au aflat mai multe persoane cu probleme penale sau cu alte probleme de integritate. Verificările site-ului G4Media.ro au identificat candidați POT condamnați penal în perioada recentă, un inculpat DNA și un fost ofițer de securitate pentru care instanța de judecată a decis că, în timpul serviciului, a încălcat drepturi fundamentale ale omului. Referitor la aceste cazuri, președinta acestei formațiuni, Anamaria Gavrilă, a transmis: ”La SOS (partidul condus de Diana Șoșoacă n.r.) ce ați descoperit? Când descoperiți pe toți ceilalți de la celelalte partide, atunci voi comenta și eu.”

Anul trecut, Răzvan Mirel Chiriță, locul 1 pe lista acestui partid la Camera Deputaților București – virtual ales în urma scrutinului din 1 decembrie – a fost trimis în judecată de DNA după ce, în pandemie, firma Solutions Line SRL la care era unic asociat și administrator a primit, de la Primăria Slatina, contracte de achiziție de materiale sanitare la prețuri supraevaluate. Prejudiciul adus Primăriei se ridică la circa 2,5 milioane lei.

Dosarul se află în faza de Cameră Preliminară, la Tribunalul București. Contactat de G4Media.ro, Chiriță a ascultat subiectul conversației, a afirmat că este foarte ocupat și când i-am cerut un punct de vedere despre dosarul de la DNA a spus: ”Faceți ce vreți!” și a închis.

Petru Octav Ursăscu a candidat pe lista de la Senat de la Călărași. În iunie 2022, el a fost condamnat de Judecătoria Cornetu la 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Despre candidatul Relu Florin Merișanu, presa din Mehedinți a scris că are șanse mari să prindă un mandat de senator. Bărbatul este de loc din Craiova, unde, în octombrie 2022, a scăpat de un dosar penal, după ce, pe data de 3 aprilie 2022, a fost prins de agenții de pază de la un magazin Leroy Merlin din localitate pentru că furase un acumulator de la o bormaşină electrică.

Procurorul de caz și judecătorul au renunțat, însă, la urmărirea penală sub motivația că exista ”o disproporție vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există interes public în urmărirea acesteia.”

Săptămâna trecută, un articol publicat de Context  dedicat candidaților POT dezvăluia și cazul lui Daniel Mihai Plai, aflat pe primul loc pe lista de la Arad. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii militari ai DNA în 2011, alături de alți 111 inculpați, într-un dosar de fraudare a unui examen în urma căruia dorea să se angajeze ca militar profesionist.

Conform DNA, Plai și alți 70 de candidați primiseră subiectele la unele probe scrise, în schimbul unor sume de bani.

În altă ordine de idei, Marian Rizea, alt candidat POT, de la Vâlcea, tot pe locul 1 la Cameră, a ajuns în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a descoperit că, în calitate de fost ofițer al Securității, a încălcat drepturile omului. Răzvan Popa, angajat al Consiliului care a făcut această dezvăluire pe contul de Facebook i-a făcut următorul portret lui Rizea: ”După ce a fost securist la Mediaş şi Ploieşti până în 1989 (diploma de la CNSAS în primul comentariu), apoi sereist tot la Ploiești până în 2004 şi profesor la Academia SRI până în 2009, în 2014 dl Rizea se vedea deputat în Parlamentul European din partea Partidului Dreptăţii Sociale. N-a fost să fie. Apoi s-a văzut, în acelaşi an, preşedintele României. Tot n-a fost să fie. Dar a fost să fie în siajul PSD şi să ajungă, în 2018, consilier personal al lui Dănuţ Andruşcă, Ministrul Economiei din Guvernul Dăncilă. În plus, de când s-a pensionat de la SRI, colonelul pare să fie un soi de profesor de de toate la câteva universităţi de stat şi private.”

Un bărbat prins la frontieră cu peste două kilograme şi jumătate de cocaină

Un bărbat depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Borş cu peste două kilograme şi jumătate de cocaină ascunsă în caroseria maşinii, un drog de mare risc pe care intenţiona să-l vândă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la data de 1 decembrie 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea unui inculpat în vârstă de 28 de ani, cercetat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. „Măsura a fost luată după ce, inculpatul a fost prins în flagrant în seara de 30.11.2024, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, în timp ce deţinea, ascunsă în caroseria autoturismului, cantitatea de peste 2,5 kilograme cocaină, drog de mare risc, destinată comercializării”, arată sursa citată într-o informare de presă. Aceeaşi sursă menţionează că în  1 decembrie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Giurgiu: Polițiști condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru luare de mită

Doi bărbaţi, agenţi de poliţie la data comiterii faptelor, au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru luare de mită. Ei au luat - între 100 şi 1.000 de lei - de la şoferi pentru a nu aplica amenzi.

”La data de 29.11.2024, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de 2 inculpaţi, la data săvârşirii faptelor agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, împotriva unei sentinţe penale de condamnare pronunţată de Tribunalul Giurgiu, menţinând pedepsele cu închisoarea, în regim de detenţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie”, a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie.

Primul inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual. Prin aceeaşi sentinţă, cel de-al doilea inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

”În perioada martie-mai 2022, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind supravegherea şi controlul traficului rutier, cei doi poliţişti au pretins şi primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 şi 1000 de lei, de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea şi sancţionarea contravenţională a unor abateri rutiere săvârşite de către aceştia”, a transmis sursa citată. Totodată, unul dintre poliţişti a eliberat în fals o dovadă de reparaţie a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului cu privire la circumstanţele producerii avariilor autoturismului.

Psiholog: Rata mortalităţii la pacienţii cu cancer şi depresie, considerabil mai ridicată comparativ cu restul pacienţilor oncologici

Psihologul Andreea Fodor, specializată în terapia cu pacienţii adulţi diagnosticaţi cu boli oncologice, afirmă că echilibrul psiho-emoţional al pacienţilor este extrem de important, ea arătând că rata mortalităţii la pacienţii cu cancer şi cu depresie este considerabil mai ridicată comparativ cu restul pacienţilor.

”Tristeţea, aceste trăiri pe care le numim negative pentru că sunt neplăcute, ele au o valenţă pozitivă, sunt reacţii emoţionale normale la primirea unui diagnostic, sau atunci când îţi este rău, când a simptome fizice, e normal să te simţi astfel. Doar că de la un anumit rag încolo ele ating niveluri clinice care necesită un diagnostic, necesită o intervenţie, poate, de natură psihiatrică sau consiliere psihologică. E, într-adevăr, foarte important acest confort psihologic al persoanei, acest echilibru psiho-emoţional, această prezenţă suportivă lângă el care să poată identifica puţin mai repede eventualele direcţii negative pe care le-ar putea lua psihicul acelei persoane. Şi, ca să vedem cât de e important, trebuie să menţionăm că mortalitatea este mult mai crescută, cred că în jur de 40% mortalitate mai ridicată la pacienţii oncologici cu depresie clinică diagnosticată”, a afirmat psihologul Andreea Fodor, luni seară, într-o emisiune la Medika Tv.

Aceasta a explicat că, în cazurile severe, psihologul face pacientului recomandarea unui consult psihiatric.

Şoşoacă, despre criminalul Zelea Codreanu: Pentru noi este erou

Europarlamentarul Diana Iovanovici Şoşoacă susţine că dosarul penal care i s-a deschis după ce l-a comemorat pe Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mişcării Legionare, ”nu are niciun temei” juridic, ea susţinând că ”să te duci să aprinzi o lumânare la o troiţă a unui mort este o faptă creştină”.

”Nu întâmplător mi s-a făcut un dosar penal. Din punct de vedere juridic nu are niciun temei. Să te duci să aprinzi o lumânare la o troiţă a unui mort este o faptă creştină, nu o faptă antistatală. Să mi se reproşeze că am făcut un parastas pentru eroii neamului... este o chestiune creştină, ceea ce înseamnă că aceşti neobolşevici care se pregătesc să preia puterea în cârdăşie cu întreaga putere de 35 de ani sunt anticreştini şi antiromâni, iar creştinismul va fi scos în afara legii”, a declarat, luni seară, Şoşoacă, într-o conferinţă de presă.

Fără a pronunţa nume, Şoşoacă a argumentat că fiecare om are dreptul de a avea păreri despre personajele din istorie, în funcţie de ce a citit. ”Vor avea loc transformări copleşitoare care îi vor surprinde pe cei care au trăit doar în bula lor şi nu au ştiut să televiziunile nu mai au acelaşi impact ca altădată şi că toţi oamenii şi-au găsit alternativă pe social media unde avem profesioniştii noştri, specialiştii noştri care ne permit să punem întrebări, care ne permit să ne exprimăm şi care nu ne trimit la închisoare dacă afirmăm că ne place un om din trecut care pentru noi este erou iar pentru alţii, nu ştiu, este un criminal. Fiecare depinde ce a citit. Odată ce adopţi legi care interzic să vorbeşti despre o persoană, despre o mişcare, despre o parte din istoria ta şi o anulează şi te trimit la închisoare dacă-ţi expui o opinie, în acel moment ai de-a face cu un stat totalitar”, a adăugat preşedintele SOS România.

Poliţiştii din Ilfov au anunţat, duminică, faptul că fac cercetări după ce mai multe persoane, printre care şi Diana Şoşoacă, l-au comemorat pe liderul Mişcării Legionare Corneliu Zelea Codreanu la troiţa din Tâncăbeşti. Evenimentul a fost transmis pe pagina de Facebook a Dianei Şoşoacă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.